2023'ün Dünya Şampiyonu Peyniri

2023'ün Dünya Şampiyonu Peyniri "Nidelven Blå"

Nidelven Blå Peyniri Nedir? Nidelven Blå Peynirinin Özellikleri Nelerdir?Nidelven Blå Nereye Aittir? "Nidelven" adı, Norveç'te bir nehir ismiyle ilişkilidir ve "Blå" İskan..

 
2023'ün Dünya Şampiyonu Peyniri "Nidelven Blå"...
 
4500’den fazla peynirin görsel, aroma, gövde, doku, tat ve ağızda bıraktığı his yönünden değerlendirildiği bir yarışmada, peynir çeşitlerinden Nidelven Blå adlı peynir birinci olmayı başardı…
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Norveç'in Trondheim kentinde düzenlenen, dünyanın en büyük peynir etkinliği olarak kabul edilen 2023 Dünya Peynir Ödülleri’ne (World Cheese Awards 2023) 43 ülkeden rekor düzeyde 4.502 peynir katıldı.
 
Eleştirmenler, şefler, tarif geliştiriciler, satın almacılar, perakendeciler, gazeteciler, yayıncılardan oluşan 264 uluslararası peynir uzmanından oluşan bir panel ise her bir peyniri tatmak ve değerlendirmek için bir araya gelerek Bronz, Gümüş, Altın veya Süper Altın ödülüne layık görülen peynirleri seçti.
 
Değerlendirme sürecinde önce 100 Süper Altın peynir belirlendi. Bunlar arasında 16 finalist, genel kazananı belirlemek üzere Dünya Peynir Ödülü için Uluslararası Süper Jüri tarafından yeniden değerlendirilmek seçildi.
 
Son aşamayı değerlendiren uluslararası Süper Jüri’de dünyanın dört bir yanından 16 peynir uzmanı vardı. Final tadımı canlı bir izleyici kitlesi önünde yapıldı ve ayrıca internet üzerinden yayınlandı.
 
2023'ün Dünya Şampiyonu Peyniri "Nidelven Blå"
* Nidelven Blå Peyniri Nedir?
* Nidelven Blå Peynirinin Özellikleri Nelerdir?
* Nidelven Blå Nereye Aittir?
 
"Nidelven" adı, Norveç'te bir nehir ismiyle ilişkilidir ve "Blå" İskandinav dillerinde "mavi" anlamına gelir. Bu bağlamda, Nidelven Blå, muhtemelen bir tür mavi peynir olabilir ve Norveç'e özgü bir ürün olma ihtimali yüksektir.
 
Eğer Nidelven Blå, özel bir yöresel peynir türüyse, genellikle mavi peynirlerin bazı ortak özelliklerini taşıyor olabilir. Mavi peynirler genellikle küflü, güçlü aromalı ve tuzlu olurlar. Bu tür peynirler, sık sık Penicillium roqueforti veya Penicillium glaucum küfleri kullanılarak üretilir. 
 
Peynirin yapısında görülen mavi veya yeşil damarlar, bu küflerin etkisiyle oluşur ve peynire karakteristik bir tat ve aroma kazandırır.
 
Norveç'in kendine has peynir üretim geleneği göz önünde bulundurulduğunda, Nidelven Blå'nın yerel süt ürünleri, geleneksel üretim teknikleri ve bölgesel tat profilleriyle zenginleştirilmiş olma olasılığı yüksektir. Bu tür özel peynirler, genellikle yöresel mutfakların ve kültürel mirasın bir parçası olarak değerlendirilir ve bölgesel gastronomi turizminde önemli bir yer tutarlar.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler