• Gulnara Orazovna; Mesleki Eğitimde Herkes Kazanıyor

    Gulnara Orazovna; Mesleki Eğitimde Herkes Kazanıyor

  • Gulnara Orazovna; Mesleki Eğitimde Herkes Kazanıyor

    Gulnara Orazovna; Mesleki Eğitimde Herkes Kazanıyor


Gulnara Orazovna; Mesleki Eğitimde Herkes Kazanıyor

Kazakistan'ın her yerindeki işletmelerin, modern bilgiye sahip, bu bilgiyi pratik faaliyet 'lerinde uygulama becerisine sahip, aynı zamanda kendini geliştirme ve mesleki başa..

 
Gulnara Orazovna; Mesleki Eğitimde Herkes Kazanıyor...
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak Gulnara Orazovna kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Ülkemizde uygulamaya konan modern mesleki eğitim sistemi, teori ve pratik arasındaki boşluğu doldurmayı amaçlamaktadır.
 
Mesleki eğitimin ana görevi, belirli işletmelerin gerçek gereksinimleri ile işgücü kaynaklarının hacmi ve kalitesi arasındaki boşluğu kapatacak yeni bir mesleki eğitim modeli oluşturmaktır.
 
Sonuçta, yüksek vasıflı çalışanların ve orta düzey uzmanların yetiştirilmesi, çözümü herhangi bir ülkenin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasını sağlayabilecek görevlerden biridir. Kazakistan'ın her yerindeki işletmelerin, modern bilgiye sahip, bu bilgiyi pratik faaliyetlerinde uygulama becerisine sahip, aynı zamanda kendini geliştirme ve mesleki başarıya ulaşma konusunda motive olan genç uzmanlara ihtiyacı var.
 
“Hizmet ve Gıda Alanında Almatı Bölge Yenilikçi Teknolojiler Koleji” birkaç yıldır uzman yetiştirmede mesleki eğitim sisteminin unsurlarını kullanıyor. Geliştirme sürecinde, gelecekteki işverenin talebi üzerine ortak hedefli eğitim biçimleri ortaya çıktı. Mesela öğrencilerin ders ve diploma çalışmaları zaten mezunun çalıştığı üretime yöneliktir. Üretimde yeterlilik sınavlarını geçme uygulaması yapılmaktadır. 
 
İşverenle bu kadar yakın bir bağlantı, işletme yöneticilerinin "kendi" çalışanlarını eğitmeye olan ilgisini belirler ve buna karşılık, ortak işletme ile yakın temas halinde çalışan eğitim kurumu, eğitim sırasında gelecekteki uzmanın üretim gereksinimlerini dikkate alır.
 
Mesleki eğitim sonucunda mezunların istihdam sorunu niteliksel olarak çözülmektedir. Bu form, çalışanın bir üst kata çıkmasına yardımcı olan bir sosyal merdiven teknolojisi olmasını sağlar.
 
Kolejin popülaritesi, yeni öğretim teknolojilerinin kullanımı, eğitim süreci geleneklerinin korunması, öğretim kadrosu ve mezunların yüksek nitelikli uzmanları, işveren ağının genişletilmesi, sürekli gelişen eğitimsel, metodolojik ve malzeme ve teknik temel.
 
Staj sırasında, zaten bu aşamada olan işverenler, öğrencilerin bilgi ve becerileri hakkında bir fikir oluşturur. Staj sırasında öğrenci mesleki ve mesleki sorumlulukları, organizasyonların yapısını, koşulları ve ekonomik fırsatları tanıma fırsatına sahiptir. 
 
Şu anda, teknik ve mesleki eğitim uzmanlarının yetiştirilmesinde uluslararası standartların karşılanması konusunda büyük umut veren güçlü olumlu değişiklikler başlamıştır. Bir işletme için ikili eğitim, personeli tam olarak "siparişe göre" hazırlamak, tüm gereksinimlerine maksimum uyum sağlamak, işçi arama ve seçme maliyetlerinden, yeniden eğitimlerinden ve adaptasyonlarından tasarruf etmek için bir fırsattır. Ayrıca en iyi öğrencileri seçmek de mümkündür çünkü üç yıl içinde tüm güçlü ve zayıf yönleri ortaya çıkar. 
 
Bu yaklaşım da öğrencileri gösteri için değil çalışmaya motive eder. Yeni gelenler hemen tam bir özveri ve verimlilikle çalışabilirler, işletmenin hayatını iyi bilirler ve kendilerini oraya ait hissederler. Bütün bunlar bir arada, üretim için önemli olan personelin korunmasına ve giderlerin azaltılmasına yardımcı olur.
 
Mesleki eğitim sistemi, bilgi eksikliği ve zayıf uygulamalı eğitim nedeniyle diğer öğrenme biçimleri için kaçınılmaz olan stres olmadan, işe sorunsuz bir giriş yapılmasını sağlar. Yalnızca belirli iş görevlerini nasıl yerine getireceğinizi öğrenmenize olanak sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bir takımda çalışma yeteneğini geliştirir, sosyal yeterlilik ve sorumluluk oluşturur.
 
Sosyal ortaklar, OUPP'ye katılım, uzmanlık alanındaki niteliklerin atanması ile nihai sertifikasyon yoluyla uzmanlık eğitiminin kalitesinin değerlendirilmesine katılma fırsatına sahiptir. Personel eğitimine katılım, işletmenin itibarı ve işgücü piyasasındaki bir işveren olarak imajı (şirketin İK markası olarak adlandırılan) üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.
 
Ekonomisine nitelikli eleman yetiştirme sorununu etkin bir şekilde çözen devlet bu işin mutlak kazananıdır.
 
Bir eğitim kurumu aynı zamanda üretim süreçlerinin mevcut durumu hakkındaki operasyonel bilgilere, makine, mekanizma ve ekipmanlardaki en son gelişmelere erişim sağladığı ve bu sayede eğitim programlarında ayarlamalar yapılmasına ve belirli disiplinlerin güncellenmesine olanak sağladığı için üretim ile iş ortaklıklarıyla da ilgilenmektedir. 
 
Meslek öğretmenleri ve endüstriyel eğitim ustaları, sosyal ortak işletmelerde staj yapma, ustalık sınıflarına, seminerlere ve mesleki beceri yarışmalarına katılma, böylece beceri seviyelerini artırma ve yeni teknolojik yetenekler ve modern ekipmanlara hakim olma fırsatına sahiptir.
 
Kazakistan Cumhuriyeti Almatı şehri  Servis ve Beslenme Alanında Yenilikçi Teknolojiler Bölge Okulu;
 
Müdür Yardımcısı  Gulnara Orazovna
Meslek Öğretmeni Kaipova Roza Baglanovna


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler