Kapadokya Marriott Hotel Ne Zaman Açılacak?

Kapadokya Marriott Hotel Ne Zaman Açılacak?

Asya, Latin Amerika gibi zor coğrafyalarda ofisleri bulunan şirket, Türkiye’ye 300 binden fazla turistin de gelmesini sağlıyor. Bu turistlerin harcamaları ise Türkiye..

 
Dorak Holding turizmdeki yeni yatırım planlarını paylaşmak için Kapadokya'da basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaplan Tan, turizm haberlerinde de yer alan bilgilere göre, “Marmara, Ege ve Kapadokya’yı kapsayan bir yatırım portföyümüz var. İstanbul, Kuşadası, Kapadokya’yı içine alan kültür turu bölgesinde yatırım ve büyüme planımızı hazırladık ve hayata geçirdik” dedi. 2011 yılında holdingleşen Dorak, şu anda 3 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor.
 
Asya, Latin Amerika gibi zor coğrafyalarda ofisleri bulunan şirket, Türkiye’ye 300 binden fazla turistin de gelmesini sağlıyor. Bu turistlerin harcamaları ise Türkiye ortalamasının iki katından fazla. Tan, gastronomi haberlerinde yer alan bilgiler göre, “Kapadokya’ya gelen turist 1.500 dolardan fazla harcama yapıyor. Bu rakam, İstanbul’un iki katı demek. Kapadokya’ya gelen, zamanını dolu dolu harcıyor. Hem otelcisine hem de yerel işletmelere kazandırıyor” diyor.
 
Tan’ın verdiği bilgilere göre bu yılki 50 milyar dolar turizm gelirinin yaklaşık 10 milyar doları da Kapadokya’dan gelecek. 2025 sonunda Kapadokya’nın 10 milyon turist rakamına ulaşma potansiyeli olduğunu düşündüklerini dile getiren Tan, “Bu nedenle daha çok turist ağırlayabilmek için otel ve restoran yatırımlarımıza hiç ara vermeden devam ediyoruz.
 
Türkiyede Kapadokya Marriott önümüzdeki yıl açacağız, Pamukkale'yi 2025'te açarız
İkisi İstanbul’da, biri Kuşadası’nda, diğerleri de Kapadokya’da olmak üzere toplam 10 otelimiz var. Bu otellere uluslararası bin zinciri daha ekleyeceğiz. Önümüzdeki yıl Kapadokya’ya bir Marriott oteli açıyoruz. Şu an bir kayadan oyma otelimizin çalışmaları sürüyor. Kısa süre içinde onun da açılışını yapmayı planlıyoruz. Pamukkale’de devam eden bir otel yatırımımız daha var.
 
Onu da 2025’te açarız diye düşünüyorum. Bodrum’da da 300 odalı bir otel planlamamız var. Bu yıl sonuna kadar toplam 70 milyon dolarlık yatırım yapacağız” diyor. Kapadokya’ya açılacak olan Marriott, 300 yatak kapasiteli ve 1.200 kişilik toplantı salonuna sahip olacak. Tan, “Ankara’nın dışında kalan bölgedeki en lüks oteli açmayı planlıyoruz. Bu da bölgeyi kongre merkezi haline getirecek bir yapının da başlangıcı olacak” diye anlatıyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler