Hakırdaklı Lahana Sarması

Hakırdaklı Lahana Sarması

Evde hakırdaklı lahana sarması için hangi malzemeler kullanılır? En sevilen Yöresel mutfaklar 'ımızdan kayseri mutfağına ait hakırdaklı lahana sarması yapmanın püf noktaları nelerdir? hakırdaklı lahana sarma..

 
Hakırdaklı lahana sarması nasıl yapılır? Evde hakırdaklı lahana sarması için hangi malzemeler kullanılır? En sevilen Yöresel mutfaklarımızdan kayseri mutfağına ait hakırdaklı lahana sarması yapmanın püf noktaları nelerdir? hakırdaklı lahana sarmasının püf noktası nelerdir?
 
Kayseri, Türkiye'nin geleneksel lezzetleriyle ünlü şehirlerinden biridir. Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, kendine ait mutfak kültürüyle de dikkat çekmektedir. 
 
Kayseri'nin eşsiz tatlarından biri olan dolma ve sarma tariflerimizden hakırdaklı lahana sarması, yöresel lezzet tutkunları tarafından büyük bir heyecanla karşılanmaktadır.
 
Hakırdaklı Lahana Sarması
Kayseri mutfağı, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinden geleneksel tarifelerle zenginleşmiş, yöresel lezzetleriyle damakları şenlendirmektedir. Bu lezzetlerin arasında özel bir yere sahip olan hakırdaklı lahana sarması, Kayseri mutfağının gurur kaynaklarından biridir. 
 
Hakırdaklı lahana sarması, lezzeti ve özgün yapısıyla çoğunlukla akşam yemeklerinde tercih edilen bir yemektir.
 
En Meşhur Sarma Tariflerimizden Hakırdaklı Lahana Sarması Nasıl Yapılır?
En İyi Yöresel Lezzetlerimizden Hakırdaklı Lahana Sarması İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?
 
• Yarım Kg Koyun Kuyruğu
• 1 Orta Boy Sarmalık Lahana
 
Hakırdaklı Lahana SarmasıHakırdaklı Lahana Sarması  İç Harcı İçin:
 
• 3 Kuru Soğan
• Yarım Su Bardağı İnce Bulgur Ve Pirinç Karışımı
• 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
• Tuz
• Karabiber
• Cırgalan Kırmızı Toz Biber
 
Hakırdaklı Lahana Sarmasının Yapılış Tarifi Nedir?
 
Koyun kuyruğu doğranıp kavrulur. Kısık ateşte kavurmaya devam ederek hakırdakları hazırlayın. Hakırdakları incecik doğrayın. Soğanların kabuğu soyulup küçük küçük doğranır. Hakırdak, ince bulgur, pirinç, soğan, kırmızı tozbiber ve karabiber bir kapta karıştırılıp iç malzemesi hazırlanır.
 
Lahana yaprak yaprak ayrılır. Sıcak suda hafifçe haşlanıp erimemesi için sıcak sudan aldıktan sonra soğuk su ilave edilir. Yaprakların içine hakırdaklı içi paylaştırılıp sarılır. Tencereye dizilip üzerine biber salçası eklenmiş sıcak su eklenir. 
 
Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilin. Sıcak servis yapılır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler