Avrupa’da Türk Mutfağı

Avrupa’da Türk Mutfağı

Türk Mutfağı Haftası kapsamı 'nda kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin..

 
Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor. 
 
Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, Avrupa’da Türk Mutfağı tanıtımları kapsamında kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. 
 
Fransa'da "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Türk mutfağı ve Hatay yöresine ait yemeklerin tanıtımı yapıldı. Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner'in ev sahipliği yaptığı resepsiyona, Paris'te yerleşik yabancı misyon temsilcileri, Fransız parlamenterler, akademisyenler ve gazeteciler katıldı.
 
Brüksel'de "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Hatay yemekleri tanıtıldı. Türk şeflerinin Hatay yöresinden hazırladığı geleneksel lezzetlerin ikram edildiği etkinlikte, Türk mutfağı hakkında bilgiler paylaşıldı.
 
İspanya'da Türk yemek kültürü ve Hatay mutfağı tanıtıldı. Fransa kökenli dünyaca ünlü mutfak okulu Le Cordon Blue'da düzenlenen etkinlikte, şef Umut Karakuş, "Hatay Kısırı" ve "Bulgur Nazuktan" yemekleri yaparak, Türk mutfağının kültürünü ve zenginliklerini anlattı.
 
İtalya Roma'da Türk Mutfağı Haftası kapsamında Hatay'ın lezzetleri tanıtıldı. Davete ev sahipliği yapan Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük, konuklarına Türk Mutfağı Haftasına dair bilgi verdi.
 
İsveç'in Örebro kentinde, Örebro Üniversitesi Grythyttan Konaklama Mutfak Sanatları ve Yemek Bilimi Bölümü'nde Türk mutfağı tanıtıldı. İsveç'te 2021'de katıldığı "Masterchef İsveç" adlı yemek yarışmasında ikinci olan şef Türk asıllı Ayla Canpunar, etkinlikte sunum yaptı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler