Şef Aylin Yazıcıoğlu Kimdir?

Şef Aylin Yazıcıoğlu Kimdir?

En başarılı Türk mutfağı şeflerinden Aylin Yazıcıoğlu'nun çalışma konsepti hangi mutfaklardır? Bilinen şeflerden Aylin Yazıcıoğlu aşçılık eğitimlerini nerede aldı? Yazıcıoğlu hangi mutfak..

 
Şef Aylin Yazıcıoğlu Kimdir? 
 
En başarılı Türk mutfağı şeflerinden Aylin Yazıcıoğlu'nun çalışma konsepti hangi mutfaklardır? Bilinen şeflerden Aylin Yazıcıoğlu aşçılık eğitimlerini nerede aldı? Şef Aylin Yazıcıoğlu hangi mutfak projelerinde yer aldı? Şef Aylin Yazıcıoğlu aşçılık mesleğine nasıl başladı?
 
foodinlife internet sitesinde yer alan bilgilere göre;
 
Serenita Pera, lezzetli ve mevsimsel taze yemeklerin bulunduğu bir bistro. Henüz çok yeni açılan mekanın binası ve ambiyansı ilk etkileyen yönü olsa da iyi ürün ve iyi yemek alternatifleri ile pek çok etkinlik sunmasıyla bölgede uzun süredir aranan bir nefes. Arkasındaki güçlü dernek ile sezon boyunca düzenleyecekleri etkinlikleri de takip etmenizi öneririz.
 
Serenita Pera, İtalyan Konsolosluğu’nun karşısında yer alan Tom Tom Sokak bölgesinde açılan yepyeni bir mekan. Kurucu şef Aylin Yazıcıoğlu’nun bu özel mekanı İzmir’den Istanbul’a dönüşünde açtığı, eski projelerinden farklı bistonomik tarzda. 
 
Bistronomi de aslında Fransız temelli bir akım. Genç şefler servis kısmını zamanla sadeleştirdiler. Yeni nesil şefler fine dining ile aynı tarzda ve güçlü menüler geliştirdiler. Fine dining seviyesindeki yemeklerin sunumları ön planda. 
 
Mevsimsel olarak yenilenecek restoran menüsünde başlangıçlar, ana yemekler, tatlılar ve peynir tabağı bulunuyor. Tadım menüsünün yerine a la cart olan şeklinde olan sezonluk bir menüleri mevcut.
 
Tarihi eski bir şapelde yer alan ve Venedik sarayı ile çevrili tarihi bir bina içerisinde kurulan Serenita’nın etrafını saran taş duvarlar, yüksek tavan, döşemeler ve sade bir dekorasyon hemen göze çarpıyor. 
 
Masalardaki çiçeğe kadar tüm detayları en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir yer. Serenita Pera, ismini aldığı İtalyanca "Huzur" kelimesi gibi huzur veren, arkadaşlarınızla gelip sohbet ederek lezzetlerini deneyimleyebileceğiniz bir yer. 
 
Mekan ses Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin de merkezi. 
 
Derneğin başkanı Gülseren Onaç ile beraber burada elde edilen gelir ses Kadın Dayanışma Fonu’na da aktarılıyor. Bu da kesinlikle bir kadın dayanışması örneği olarak sektördeki kadın istihdamına da özellikle önem verdiklerini gösteriyor. Ses olacağını düşünüyor.
 
Yeni sezonda kahvaltılar, edebiyat söyleşileri, imza günleri, müzik dinletileri de dahil pek çok etkinlik düzenlenmesi planlanıyor. 
 
Beyoğlu’nda eski kültür sanat ortamlarının heyecanını taşıyan ve iyi yemekle birlikte bunu vaad eden önemli adreslerinden biri olacak. Canlı yaşayan bir mekan sizleri bekliyor. Yeni sezonunda bir kez uğramayı deneyin.
 
Şef Aylin Yazıcıoğlu Kimdir? Şef Aylin Yazıcıoğlu kimdir? Aylin Yazıcıoğlu’nun bilinmeyenleri…
 
Aylin Yazıcıoğlu bugün başlayacak olan Lezzet Akademisi adlı yarışmada üç jüriden biri olacak. Aylin Yazıcıoğlu Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde sosyoloji eğitinin ardından İngiltere’ye giderek Essex Üniversite’sinde master, Cambridge’de Sosyal tarih okumuş. Peki Şef Aylin Yazızcıoğlu kimdir?
 
Özyeğin Üniversitesi resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre; 
 
Ben profesyonel mutfağa çok geç girdim. 30 yaşından sonra… O yaştan sonra profesyonel mutfakta bir kariyer inşa etmek çok zordur. Fakat Paris’te, Le Cordon Bleu’deki eğitimim bu konuda bana çok yardımcı oldu. 
 
Le Cordon Bleu’nun eğitim kalitesi hakkında konuşmaya gerek bile yok. 
 
Dünyaca kabul görmüş en önemli şeflerden eğitim aldım. Eğitim sonrasında ise Le Cordon Bleu ismi, o yaştan sonra profesyonel mutfak gibi zor bir alanda ve en üst düzeyde, sıfırdan bir kariyer inşa etmemde çok yardımcı oldu. 
 
Eğitimim sonrasında Michelin yıldızlı birçok şefle çalışma imkânı buldum. 
 
Bugün mutfağa girdiğimde bu tecrübeyle giriyorum.
 
Türk aşçı haberleri not:
En başarılı şeflerimizden Aylin Yazıcıoğlu kimdir haberimizde kullanılan yemek resimleri şefin şahsi instagram hesabından alınmıştır.
 
Şef Aylin Yazıcıoğlu Kimdir?
 
Şef Aylin Yazıcıoğlu Kimdir?
 
Şef Aylin Yazıcıoğlu Kimdir?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler