"Tabal" Gastronomi Evi

Çiftlik ilçesine bağlı Kömürcü köyü yakınlarındaki Göllüdağ'da Hitit döneminde hüküm süren ve yemek kültürüyle öne çıkan Tabal Krallığı'nın adı verilen restoranın gastronomi turizmine hizmet etmesi planlanıyor.

 
Yaklaşık 2800 yıl önce yemek kültürüyle öne çıkan Tabal Krallığı'nın hüküm sürdüğü Niğde'de, belediye tarafından faaliyete geçirilen "Tabal Gastronomi Evi"nde 100 çeşit yöresel yemek ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak gastronomi haberlerinde kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Saruhan Mahallesi'nde tarihi yapıda hizmete giren Tabal Gastronomi Evi'nde 100'e yakın Niğde ile Osmanlı yemekleri tanıtılacak.
 
Çiftlik ilçesine bağlı Kömürcü köyü yakınlarındaki Göllüdağ'da Hitit döneminde hüküm süren ve yemek kültürüyle öne çıkan Tabal Krallığı'nın adı verilen restoranın gastronomi turizmine hizmet etmesi planlanıyor.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kentin her yönüyle tanıtımı için çalıştıklarını belirtti.
 
Niğde'nin tarihi, turistik ve doğal güzellikleriyle yeme, içme kültürünün tanıtılması için de çaba gösterdiklerini aktaran Özdemir, "Tabal Gastronomi Evi" adıyla düzenledikleri restoranı vatandaşların hizmetine sunduklarını anlattı.
 
Özdemir, gastronomi turizminde turistlerin ziyaret ettikleri bölgenin mutfak kültürlerini de yakından tanımak istediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"İnsanlar yeni yerler, yeni destinasyonlar görmenin yanında, gezip gördükleri yörelerin farklı lezzetlerini de tanımak, bilmek istiyor. Turizmin geleceği açısından önemli bir yere sahip olan gastronomi için Niğde Belediyesi olarak biz de bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz ve bu alanla ilgili yatırımlarımızı hızla artıracağız. 
 
"Tabal" Gastronomi Evi
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden devraldığımız Kültür Evi'ni, gastronomi haritamızda Niğde'ye özgü yemeklerin hazırlanıp sunulduğu restorana dönüştürdük. Yöremizin gastronomik unsurlarını burada vitrine koyup hem yöre halkına hem de yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunmak istedik. 
 
Aynı anda 115 kişiye hizmet verebilecek olan restoranda hazırlanacak yemeklerin bir kısmı günümüz Niğde yemeklerinden bir kısmı da Osmanlı mutfağının farklı lezzetlerinden oluşacak."
 
Özdemir, Çiftlik ilçesine bağlı Göllüdağ'da 1930'lu yıllarda Tabal Krallığı'na ait çift aslan heykeli bulunduğunu, restoranın tanıtımında bu figürün kullanılacağını bildirdi.
 
Restoranda, Roma, Arap, Pers, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait yemeklerin izlerini taşıyan, Niğde mutfağına ait coğrafi işaretli lezzetlerin de bulunduğu söğürme, ayva boranası, tarhana çorbası, babagannuş, şakşuka, tahinli köz patlıcan yoğurtlaması, portakallı kereviz, Gavurdağı salatası, Toros salatası, küşleme gibi 100'e yakın yemek, misafirlerin beğenisine sunulacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler