Sakura Nedir?

Sakura Nedir?

Sakura'da 'E Vitamini Var' Peki Sakura ne demek? Sakura ne anlama geliyor? Sakuranın Türkçe anlamı kiraz çiçeğidir. Genel olarak Japonya ile özdeşlemiş bir bitki olduğu için Kapadokya'da karşılaş..

‘Bahar müjdecisi’ sakuralar sofraları da süslüyor... Japon kültüründe önemli bir yer tutan sakura çiçekleri, usta şeflerin ellerinde reçel tariflerine, osmanlı şerbetlerine, hengel ve bitki çayına dönüştürülüyor.
 
Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde 90 dönümde butik otel konseptinde hizmet sunan otelin yerleşkesine iki yıl önce 156 sakura (kiraz çiçeği) ağacı dikildi.
 
Sakura ağaçlarının baharın heyecanını yansıtan pembe çiçekleri, bölgede hem turistlerin gezi yollarını renklendiriyor hem de işçiler tarafından toplanıp kazanlarda kaynatılarak reçel yapılıyor ve otelin mutfağında farklı ürünlere dönüştürülüyor.
 
Sakura'da 'E Vitamini Var'
 
Otelin restoranlarından sorumlu müdürü Hüseyin Bölük, Kapadokya turizmine gastronomi anlamında katkı sunmak istediklerini söyledi: “Sürdürülebilir turizm yapmaya çalışıyoruz. 
 
Japonya'da sakura çiçeğinden bir şey yapmıyorlar. Muhteviyatında E vitamini olduğu için şerbet, çay, hengel ve reçeller yapıyoruz. Çiçeğinden elde ettiğimiz suyla hamuru renklendirerek erişte yapıyoruz. 
 
Hasat dönemi köylülerle çalışıyoruz. Bir ekip topluyor, başka bir ekip pişirme işlerini yapıyor ve servis ediyoruz. Sakura çiçeğinden yaptığımız reçel, gül reçeline benziyor. Esmer şeker ve limonla ovalayıp bir gece bekletip reçel yapıyoruz. Pek çok ülkeden misafirlerimiz var. 
 
Genel olarak Japonya ile özdeşlemiş bir bitki olduğu için Kapadokya'da karşılaşınca şaşkınlıklarını ifade ediyorlar.
 
Tesiste görevli ziraat mühendisi Sami Kurtköylü de sakura ağaçlarına özel bakım teknikleri uyguladıklarını dile getirerek, "Bakımı oldukça zor bir bitki ama üstesinden gelip misafirlerimiz için elimizden geleni yapıyoruz. 
 
Kış mevsimine girerken ek besinler veriyoruz." dedi.
 
Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) Başkanı Özay Onur da doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile bilinen Kapadokya'da turizmin çeşitlendirilmesi amacıyla yapılan farklı çalışmalar olduğunu, sakura ağaçlarının bu kapsamda bölge doğasına ayrı bir güzellik kattığını ifade etti.
 
****
 
Peki Sakura ne demek? Sakura ne anlama geliyor?
 
Sakura, Prunus cinsinden birkaç ağacın herhangi birinin çiçeğidir. Sakura Japon kültüründe büyük bir öneme sahip olup Japonya’nın ulusal simgelerinden biridir.
 
Sakuranın Türkçe anlamı kiraz çiçeğidir.
 
Sakura (Latince: Prunus serrulata; Japonca: 桜 veya 櫻; さくら; Türkçe: Kiraz çiçeği), Prunus cinsinden birkaç ağacın herhangi birinin çiçeğidir. Sakura Japon kültüründe büyük bir öneme sahip olup Japonya'nın ulusal simgelerinden biridir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler