Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri

Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın "Türk Mutfağı Haftası"na yönelik video mesajı paylaşıldı. Misafirlere börek, zeytinyağlı enginar, yaprak..

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Londra, Roma, Üsküp ve Sofya'da etkinlikler düzenlendi.
 
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri İngiltere’de tanıtıldı. Başkent Londra’da, "Dünyada Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında Türk Büyükelçiliği rezidansında özel bir davet düzenlendi.
 
Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın’ın ev sahipliğindeki davete yabancı misyon şefleri, gastronomi uzmanları ve ünlü ve başarılı şef Özlem Warren da katıldı.
 
Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın "Türk Mutfağı Haftası"na yönelik video mesajı paylaşıldı. Misafirlere börek, zeytinyağlı enginar, yaprak sarması gibi Türk mutfağına ait lezzetler sunuldu.
 
İtalya' da Türk mutfağı
 
Türk mutfağının seçkin geleneksel tatları, İtalya'nın başkenti Roma'da da tanıtıldı. Türkiye'nin Roma Büyükelçiliğince İtalyan basını ile turizm ve sinema sektörlerinden önemli isimlere davet verildi.
 
Büyükelçilik Aşçısı Turgay Holat'ın hazırladığı incirli yaprak sarma, zeytinyağlı enginar, balık pilaki, hünkar beğendi ve kabak tatlısı ikram edildi. Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük, konuklara  "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabı hediye etti.
 
Üsküp' de Türk mutfağı
 
Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te de "Türk Mutfağı Haftası" etkinliği düzenlendi. Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök’ün ev sahipliğinde, elçilik konutunda gerçekleşen etkinlik kapsamında, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının tanıtımı yapıldı.
 
Davetliler, Şef Aziz Kayabaşı tarafından hazırlanan zengin Türk mutfağından lezzetleri tatma imkanı buldu.
Türk mutfağı dünyaya tanıtılıyor
 
Dünyada Türk Mutfağı haftası ile ilgili en çok sorulan sorular ve cevapları...
 
Sofya' da Türk mutfağı
 
Bulgaristan'ın başkenti Sofya’da, "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında  Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği Konutunda program düzenlendi. Konuklara usta aşçı İsmail Haçat tarafından hazırlanan menüden yemekler sunuldu.
 
Türk Mutfağı haftası nedir?
 
21-27 Mayıs tarihlerinde tüm dünyada Türk Mutfağı Haftası düzenleniyor. Bu hafta sadece Türkiye'de değil ülkenin dış temsilciliklerinde de yaygın bir şekilde kutlanmaktadır.
 
Türk mutfak kültürü nedir?
 
Genel olarak tahıl, çeşitli sebze ve bir miktar etle sulu olarak hazırlanan yemek türleri, çorbalar, zeytinyağlılar ve hamur işleri ve kendiliğinden yetişen otlarla hazırlanan yemeklerden oluşan Türk Mutfağı; pekmez, yoğurt, bulgur vb. gibi kendine özgü sağlıklı yiyecek türlerini de ortaya çıkarmıştır.
 
Türk Mutfağı kaç yıllık?
 
Türk mutfak kültürü Orta Asya'dan (M.Ö 200'lü yıllardan) 21.yüzyıla kadar uzanmaktadır. Asya ve Anadolu topraklarının zengin ürün çeşitliliğiyle ve tarihsel süreç içerisinde diğer kültürlerle olan etkileşimle yoğrulup zaman içinde kendine özgü nitelikler kazanmış ve günümüze kadar ulaşmıştır.
 
Türk Mutfağı kaça ayrılır?
 
1923 Senesinde Cumhuriyetin ilanı ile Türk mutfağı iki kısımda incelenmeye başlanmıştır, Klasik Türk Mutfağı ve Halk Mutfağı. Klasik Türk Mutfağı Osmanlı Saray mutfağından yola çıkarak oluşturulan çok zengin bir mutfak kültürüdür. Bugünkü Türk mutfağının temellerini oluşturan mutfak budur.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak;
Uluslararası ve Kıtalararası Restoran Danışmanı Ve Mutfak Danışmanı şef Ahmet Özdemir'in aşçılık kütüphanesinden aldığımız bazı görselleri 'de haberimize ilave etmek istedik...
 
Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri
 
Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri
 
Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri
Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri
Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri
Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri
 
Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler