Asya ve Japon mutfağı Bursa’da

Asya ve Japon mutfağı Bursa’da "MONK"

Büyüleyici ortamıyla unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunan Monk’un başarılı şefi Hasan Karabazar, Japonya’dan gelen sushi malzemeleri ile İstanbul ’dan taze günlük gelen..

 
Asya ve Japon mutfağı Bursa’da "MONK"
 
Asya ve Japon mutfağının özgün lezzetlerini huzurlu, minimalist ve dingin bir ortamda sunan Monk Restaurant, Bursalılara tüm duyulara hitap eden bir gastronomik deneyim yaşatmak hedefiyle 2022’nin son çeyreğinde kapılarını açtı.
 
Nilüfer’in gözde yerleşim yeri Balat’ta yer alan bu davetkâr mekânda Japon mutfağından tadına doyulmaz bir menü, zengin bir şarap seçkisi, her yudumu sürprizlerle dolu kokteyller Asya ve Japon mutfağı severleri bekliyor.
 
Doğal ve tarihi güzellikleri ile büyüleyen Bursa’nın yeni yaşam alanı Balat’ta, şimdi özenle düşünülmüş detayları ile dikkat çeken butik bir restorana ev sahipliği yapıyor. 2022’nin son çeyreğinde açılan Monk, zorlu bir iş günü ardından biraz rahatlamak, özel bir günü kutlamak ya da sadece gastronomik bir ziyafet için huzurlu samimi bir atmosfere ihtiyaç duyanların Bursa’daki yeni adresi olmak konusunda iddialı.
 
Monk, sıcacık, çağdaş ve minimalist ortamı, muhteşem tatları ve sıra dışı dj performansları ile misafirleri için mutlu anılar yaratmayı hedefliyor.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgiler göre, Monk felsefesinin sadeliği ve huzur
 
Mekânın huzurlu, dingin ve ilham verici tarzını vurgulamak için marka adı olarak İngilizce’de “keşiş” anlamına gelen “monk” kelimesi özellikle seçilmiş. Nasıl ki bir Monk, zihninin düşünce ve endişelerle dolup taşmasına izin vermez, hep anda kalır, anı yaşar ve yaşadığı her deneyimi bir ilhama dönüştürürse Monk’un kapısından içeri adım atıldığı an da işte böyle dingin ve huzurlu bir dünyaya adım atılıyor. 
 
Mekân, minimalist dekoru, sade mobilyaları, iç mimaride özenle seçilmiş her bir detayı ile yarattığı, sakinleştirici olduğu kadar davetkâr atmosferi ile Uzakdoğu mutfağı tutkunlarını ağırlıyor.
 
Unutulmaz bir gastronomi deneyimi
 
Büyüleyici ortamıyla unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunan Monk’un başarılı şefi Hasan Karabazar, Japonya’dan gelen sushi malzemeleri ile İstanbul’dan taze günlük gelen deniz ürünleri, yöresel otlar, özenle seçilmiş sebze ve meyveleri harmanlayarak Asya ve Japon mutfağının geleneksel tariflerini eşsiz lezzetlere dönüştürüyor. 
 
Makiden uramakiye, sashimiden yaratıcı nigiri kreasyonlarına kadar geniş bir sushi menüsüne sahip Monk, zengin restoran menüsüyle misafirlerine farklı lezzetleri deneme imkânı sunuyor.
 
Asya ve Japon mutfağı Bursa’da "MONK"
Unutulmaz bir deneyim yaratmak için özenle hazırlanan kokteyl menüsünde Monk’un tüm duyularınıza hitap eden klasiklerden evrensel tatlara, farklı damak tatlarına uygun iştah açıcı rengarenk meyveli kokteyllerden sıra dışı deneyim sunan tütsülü kokteyllere kadar farklı tarifler yer alıyor. Görselliği ile üç boyutlu deneyim sunan Monk’un imza kokteyli armutlu Zen Pear ise her yudumunda sürprizler dolu kokteyllerden sadece biri.
 
Sade ama davetkar bir atmosfer…
 
Her bir detayın özenle düşünüldüğü Monk’ta, alışılagelmişin dışında bir hayal gücüne sahip Aysun Bozuklu’nun Monk heykeli misafirleri bambaşka bir dünyaya götürürken, Tijen Samuray Samuray imzası taşıyan duvar kağıtları bu sade mekânı ikonik bir atmosfere çeviriyor. Bahçede yer alan Sakura ağacı ise tıpkı bir Monk gibi yaşanan her deneyimin bir ilhama dönüştürülmesi gerektiğini hatırlatıyor ve yepyeni başlangıçlar yapma gücünü hissettiriyor. 
 
Alaçatı TerraCota Ceramic Art markasının imzasını taşıyan eşsiz seramik tabaklar ise Asya ve Japon mutfak kültürünü yansıtıyor.
 
Cuma ve Cumartesi günleri yemek sonrasında, bar kısmında ev sahibi ya da konuk dj’lerin müzik performansları da misafirlere sıra dışı lezzet deneyiminin yanında eşsiz bir müzik deneyimi sunuyor.
 
Monk’un sunduğu eşsiz gastronomi deneyimi için rezervasyon yaptırmak şart!
 
Pazartesi günleri kapalı olan Monk, hafta içi 24.00’a, Cuma-Cumartesi günleri ise 01.00’a kadar açık ve 12:00 – 22:30 arası yemek servisi devam ediyor. Unutulmaz bir Monk deneyimini yaşamak için rezervasyon yaptırmak ise şart.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler