Gastro Kayseri Festivali-2023

Gastro Kayseri Festivali-2023

Kayseri mutfağını tanıtma çalışmalarına devam ettiklerini ve ilerleyen dönemde bir festival düzenleyeceklerini kaydeden Aydemir; "Hepimiz isimiz gereği farklı ülkelere, farklı şehirlere gidiyoruz. Gördüğümüzü...

 
Gündeme dair açıklamalarda bulunan Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir;
 
Ramazan ayında israfı önlemek için fiks menüyü kaldırdıklarını ifade ederek; "Biliyorsunuz Ramazan’da insanlar oruçluyken iftar ve sahur saatlerine yakın her şeyden canimiz çekiyor. Fiks menüyü kaldırırken üyelerimize sıkıntı ya da zarar etsin diye düşünmüyoruz. 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Burada en önemli şey israfı önlemek. Bugün çorba içiyoruz, arkasına ara sıcaktan sonra ana menüye geçemiyoruz. Bunları koyduğumuz zaman pastırmasından, sucuk içinden, bal, kaymak, tereyağını koyduğumuz zaman ortalama menü fiyatımız 500 TL’den aşağı değil. Bugün ’kişi başı 500 TL’ dediğimiz zaman hiçbir vatandaşımızın lokantaya gidesi gelmez" dedi.
 
Gastro Kayseri Festivali-2023"Aldığımız bir kalem ürün yüzde 1 KDV oranı kesiyor. Ama bizden çıkarken yüzde 8 çıkıyor" diyen Başkan Aydemir; 
 
"Bugün TESK’e dosya gönderdim, Ticaret Bakanlığı’na gönderdim, Türkiye Kooperatifler Birliği’ne gönderdim. Ama hiçbir çözüm, hiçbir adim yapılmadı. Dolayısıyla yüzde 8 verirken bugün küçük bir esnaf 85 bin TL gibi KDV ödüyor. Evet ödeyelim bunda sıkıntı yok ama ben sattığım ürün kadar ödeyeyim. Yarısını da alan vatandaşımız, esnafımız da ödesin, bunu paylaşalım. 
 
Ama sırf lokantacılar veya pastacılar ödediği zaman haksızlık oluyor. Yemek ürünlerine zam yapıldığı zaman ’Lokantalar yine pahalanmış’ deniyor. Bir ara çorba fiyatlarına çok tepki verdi, tepki var da bugün sakatat bulamıyoruz" seklinde konuştu.
 
En farklı fuar ve festivallerden "Gastro Kayseri Festivali düzenleyeceğiz"
 
Kayseri mutfağını tanıtma çalışmalarına devam ettiklerini ve ilerleyen dönemde bir festival düzenleyeceklerini kaydeden Aydemir; "Hepimiz isimiz gereği farklı ülkelere, farklı şehirlere gidiyoruz. Gördüğümüzü, yediğimizi unutmuyoruz insan olarak. Dolayısıyla bizler de Kayseri’ye gelen yerli ve yabancı misafirlere Kayseri mutfağını tattırırsak unutmaz ve bunu dünyaya yaymış oluruz. 
 
Projelerimiz var. İnşallah yine projelerimizin üzerindeyiz. 
 
İnşallah Erciyes Üniversitesi ile bir projemiz var. Bunu Ramazan’dan sonra hayata geçireceğiz, ’Gastro Kayseri’ diye bir festival yapacağız. Hem üniversitedeki öğrencilerimizin yemek yarışmaları olacak, Kayseri mutfağını tanıtacağız ve bir de dünya rekoru kıracağız; 1 ton mantıyı bir kazanda pişireceğiz. 3 günlük program olacak, konserlerle, söyleşilerle, yemek yazarlarıyla bir araya gelip hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.
 
"Ramazandan sonra ekmeğe zam gelecek"
 
Ramazan ayında ekmeğe zam yapılmadığını ancak büyük ihtimalle Ramazan’ın ardından zam olacağını da sözlerine ekleyen Başkan Altan Aydemir; 
 
"Fırıncılarımız özellikle Ramazan ayında ekmeğe zam yapmadı. Fırıncılar Federasyonu ’Ramazan pidesi 10 TL’ye satılacak’ diye açıklama yaptı. Ona rağmen Kayserili fırıncılar zam yapmadı.
 
Bugün Ramazan’dan önce 1 koli yumurta 60 TL’ydi, simdi 75 TL. Bir tutam susam 2,5 TL maliyet biniyor. Maaliyet arttığı için ekmek fiyatına zam yapmadık ama yumurtalı, susamli 15 TL yaptık. 
 
Gastro Kayseri Festivali-2023
Ramazan sürecini geçirdikten sonra zam oranını gündeme alalım diye karar aldik. Ramazan’dan sonra büyük bir ihtimal ekmege zam olur. Büyük ihtimal 5 TL olur" dedi.
 
Kayseri Lokantacilar ve Pastacılar Odasi Baskani Altan Aydemir ayrıca Ramazan’da tatlının sik tüketildiğini belirterek, vatandaşların ’merdiven altı’ üretim tatlıları dikkat etmelerini ve emin olmadıkları yerlerden tatlı almamaları gerektiğini söyledi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler