Patates Nasıl Haşlanır? Kabukları Nasıl Soyulur?

Patates Nasıl Haşlanır? Kabukları Nasıl Soyulur?

Patates kabuğu nasıl kolay soyulur? Patates kabuğu nasıl temizlenir? Patates kaç dk suda bekletilir? Türk aşçı haberleri ve en güncel mutfak haberleri olarak araştırdık ve derledik...

 
Patates Nasıl Haşlanır? Patatesin Kabukları Nasıl Soyulur? Patates kabuğu nasıl kolay soyulur? Patates kabuğu nasıl temizlenir? Patates kaç dk suda bekletilir?
 
Türk aşçı haberleri ve en güncel mutfak haberleri olarak araştırdık ve derledik...
 
Patates sıcak suda haşlanır mı? Patatesi suda bekletmek ne işe yarar?
 
Patates haşladıktan sonra eğer çabucak soyulsun istiyorsanız işte aşçıların uyguladığı sır nedir?
 
Patates en sevilen sebzelerden. Genel olarak kızartması çok daha fazla tercih ediliyor. Ancak haşlanmış patateste çok seviliyor.
 
Patates ne kadar süre haşlanır?
 
Püre yapmak için kabuklarını soyduğun ve irice doğradığın patateslerin haşlanma süresi yaklaşık 20 dakikadır. Eğer patatesi kabukları ile haşlamak istersen haşlama süresi yaklaşık 40 dakikadır. Düdüklü tencerede Patates Çeşitlerini haşlayacaksan bu sefer yaklaşık 10 dakika pişirmen yeterli.
 
Patates haşlama nasıl yapılır?
 
Patateslerin üzerini 3 parmak geçecek şekilde su ekleyin. Daha hızlı haşlanması için, suyun içerisine bir tutam tuz serpiştirin. Patatesleri orta ateşte haşlamaya bırakın. 30 dakika sonra çatalı patateslere batırın ve kolayca girip girmediğine bakın.
 
Haşlanmış patatesi soymak ise bazen işkence gibi.
 
Haşlanmış patatesi kolay yoldan soyma yöntemi paylaşıldı.
 
* İlk önce patatesi kaynamış suya atıyoruz...
* Patates birkaç dakika bekledikten sonra alıp soğuk (mümkünse buzlu) suya atıyoruz...
* Son olarak da bu kadar kolay bir şekilde soyuyoruz
 
Dilerseniz aşağıdaki videoda da yöntemi seyredebilirsiniz;
 
Patates sıcak suda haşlanır mı?
 
Bütün halde haşlarsanız en iç kısımları pişene kadar dış çeperinde fazla pişmeden kaynaklanan dağılmaları meydana gelebilir. Patatesleri tencereye aldıktan sonra üzerini 3 parmak kadar geçecek miktarda soğuk su ekleyin. Sıcak ya da ılık değil, mutlaka soğuk su eklemelisiniz.
 
Patates haşlarken suyuna tuz atılır mı?
 
Kaynamayı hızlandırmak için haşlama suyuna mutlaka bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Tuz eklenen patates hem daha lezzetli haşlanır hem de kaynama süresini azaltır.
 
Patatesi suda bekletmek ne işe yarar?
 
Patateslerin daha sert ve kıtır olmasının bir diğer yolu da patatesleri içine birkaç damla sirke damlatılmış soğuk suda biraz bekletmek. Bir süre bu karışımda bekleyen patateslerin daha sert ve diri hale geldiğini görebilirsiniz. Patateslerinizi dondurarak da kıtır kıtır olmalarını sağlayabilirsiniz.
 
Patates Nasıl Haşlanır, patatesi haşlarken nelere dikkat edilir?
 
Patatesin Kabuklarını soymak: 
Patateslerin kabuklarını soyduğunuzda haşlama süresi ortalama 30 dakika. Kabuklu patatesi haşlamak ise 40 dakikaya çıkabiliyor.
 
Patatese Tuz katmak: 
Patatesleri haşlarken suyun içerisine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Bu patateslerin lezzetini arttırır ve haşlama süresini kısaltır.
 
Patatesi Küp küp doğramak: 
 
Eğer patatesleri garnitür veya salata olarak kullanacaksanız, önce kabuklarını soyun. Ardından küp küp doğrayın. Bu şekilde haşlama süresini kısaltabilirsiniz.
 
Patatese Sirke eklemek: 
Haşlama suyuna bir tatlı kaşığı sirke eklemek, patateslerin minerallerini korur. Ayrıca haşlama süresini de kısaltır.
 
Patates kabuğu nasıl kolay soyulur?
 
Patates En Kolay Nasıl Soyulur?
 
İlk önce patatesi kaynamış suya atıyoruz...
Patates birkaç dakika bekledikten sonra alıp soğuk (mümkünse buzlu) suya atıyoruz...
Son olarak da bu kadar kolay bir şekilde soyuyoruz.
 
Patates kabuğu nasıl temizlenir?
 
Patatesleri temiz bir sünger ya da fırça yardımıyla akan su altında kumu tamamen temizleninceye kadar ovarak yıkayın. Yıkadığınız patatesleri sebze soyacağı ya da bıçak yardımıyla soyun. Kabukları bol suda yarım saat kadar bekletin. Süzüp bir kez daha yıkadığınız kabukları süzülmeye bırakın.
 
Patates kaç dk suda bekletilir?
 
Kabukları soyulmuş şekilde tencereye konmuş bütün patatesin haşlanma süresi yaklaşık 30 dakikadır. Yine kabukları soyulmuş bir şekilde fakat bu sefer küp küp doğradığın patateslerin haşlanma süresi 15 dakika civarındadır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler