İzmir Köfte Tarifi

İzmir Köfte Tarifi

İzmir köfte nedir? En sevilen köfte tariflerinden İzmir köfte nasıl yapılır? En çok tercih edilen fırın köftelerinden ve Türk yemeklerinden İzmir köfte için neler gereklidir? Türk mutfağının ve yöresel mutfaklarımızın..

 
İzmir köfte nedir? En sevilen köfte tariflerinden İzmir köfte nasıl yapılır? En çok tercih edilen fırın köftelerinden ve Türk yemeklerinden İzmir köfte için neler gereklidir? Türk mutfağının ve yöresel mutfaklarımızın vazgeçilmezi olan İzmir köfte'yi bu güne kadar evde yaptınız mı?  
 
İzmir Köfte Tarifi
Peki En İyi Köfte Tariflerinden İzmir Köftenin Tarifi Nasıldır?
Öncelikle İzmir Köfte İçin Gerekli Malzemeler;
 
*   600 Gram Kıyma
*   2-3 Adet Patates
*   1 Adet Soğan
*   3 Dilim Ekmek İçi
*   2 Adet Yumurta
*   1 Demet Maydanoz
*   Tuz
*   Karabiber
 
Türk Mutfağı Yemek Arşivimizde En Beğenilen Köfte Tariflerinden İzmir Köfte Sosu İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*   2,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
*   2 Adet Domates
*   2 Bardak Su
 
Yöresel Köftelerimizden Ve En İyi Köfte Çeşitlerimizden İzmir Köftenin Hazırlanış Tarifi;
 
İzmir Köfte Tarifi
Kıymaya, rendelenmiş soğan, yumurta, ıslatılmış ve sıkılmış bayat ekmek içlerini, 2 tatlı kaşığı tuz ile 1 kahve kaşığı karabiber ilave ederek 5 dakika yoğurun.
 
Karışıma kıyılmış maydanozu ekleyin ve tekrar hepsini iyice karıştırın. Patatesleri soyun ve elma dilimleri şeklinde doğrayın.
 
Yoğurduğunuz kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak biçiminde şekiller verin. Tepsiye veya yayvan tencereye 2.5 yemek kaşığı yağ koyarak ısıtın.
 
Yağda önce patatesleri 2-3 dakika kavurun daha sonra köfteleri ilave edin. Tencereyi sallayarak köfteleri eşit şekilde kızartın. Kızardıktan sonra köftelere küçük doğranmış ve pişirilerek püre haline getirilmiş domatesleri ve 2 bardak suyu katın.
 
Tencerenin kapağını kapatarak orta kuvvetteki ateşte 15 dakika pişirin. Köfteleri salçasıyla tabağa alarak servis yapın.
 
Türk aşçı haberleri ve Türkiyenin en güncel mutfak haberleri olarak ilgili kaynaklarda İzmir köfte hakkında en çok sorulan soruları ve cevaplarını araştırdık....
 
İzmir Köfte Tarifi
İzmir köfte nedir?
 
İlk olarak İzmir'de yaşayan Rumlar tarafından yapılmıştır. Türk-Yunan Savaşı'nın ardından Yunanların Anadolu'dan ayrılmasıyla tarif, Yunanistan'ın çeşitli bölgelerine yayılmıştır.
 
Izmir köftenin özelliği nedir?
 
Kıyma, ekmek, soğan, yumurta, karabiber, kimyon ve tuz kullanılarak hazırlanan köfteler önce fırında pişirilir veya yağda kızartılır, daha sonra yağı süzülerek tekrar tepsiye yerleştirilir. Domates, patates ve yeşil biber ile süslenen köfteler et suyu ve zeytinyağı ya da tereyağı ilave edilerek tekrar fırınlanır.
 
Izmir köfte ne eti?
 
İzmir köfte Balıkesir'de bir başka lezzetli, dananın kaburga ve kol bölgelerini gömlek yağı ile çekip çok az baharat ve maydanoz ilave ediyoruz. İster tavada ister ızgarada isterseniz fırında pişirin.
 
İzmir Köfte Tarifi
Izmir köfte kızartılır mı?
 
Tavada tereyağını kızdırın ve köftelerin dışları renk alana kadar kızartın.
 
İzmir köftenin yanına hangi pilav gider?
 
İzmir köfte denilince akıllara ilk gelen yancı sade pirinç pilavıdır. Lezzetli, kolay ve klasik olan pilav izmir köfte ile oldukça uyumludur. Sade pirinç pilavı yerine firik bulguru tercih etmek isterseniz İzmir köftenin tamamlayıcı lezzetlerinden biri de kaymakla yapılan firik bulguru pilavıdır.
 
İzmir köfte ne kadar sürede pişer?
Fırında İzmir köfte yaklaşık olarak 20 dakikada pişer. Fırını 180 dereceye ayarlayarak yemeğinizi fırına sürmeden önce ısıtmalısınız.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler