Şef İbrahim Erdin; Patlıcan'da Zehirleyen Hata Nedir?

Şef İbrahim Erdin; Patlıcan'da Zehirleyen Hata Nedir?

patlıcanla ilgili herkesin bilmesi gereken bazı bilgileri verdi. O muhteşem sebze, o en iyi Patlıcan yemeklerinin vazgeçil 'mezi ve çok faydalı bir sebze. BBC Türkçe'de aktarı..

 
Şef İbrahim Erdin; Patlıcan'da Zehirleyen Hata Nedir?
 
Patlıcan çok sevilen bir yiyecek. Ancak bazen kararma sorunu oluyor. Türk mutfağında da çokça tüketilen patlıcanla ilgili usta aşçı Erdin İbrahim herkesin bilmesi gereken sırrı verdi. Ayrıca patlıcandaki zehirleyen tehlikeyi açıkladı.
 
Şef Erdin İbrahim, patlıcanla ilgili herkesin bilmesi gereken bazı bilgileri verdi. O muhteşem sebze, o en iyi Patlıcan yemeklerinin vazgeçilmezi ve çok faydalı bir sebze. BBC Türkçe'de aktarılanlara göre; İngiltere'de yapılan bir araştırmada, sebzelerin yalnız başına kalp krizi ya da felç riskini azaltma olasılığının düşük olduğu bulundu.
 
Şef İbrahim Erdin; Patlıcan'da Zehirleyen Hata Nedir?
İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) de dahil olmak üzere sağlık otoriteleri, her gün en az 5 porsiyon meyve sebze tüketmeyi tavsiye ediyor.
 
Özellikle uzmanlar patlıcanın çok faydalı olduğuna dikkat çekiyorlar.
 
Patlıcan zengin bir besin kaynağı olarak bilinir. En sevilen sebzeli yemeklerin baştacı Patlıcanda ve Patlıcan çeşitlerinde bulunan vitaminler nelerdir?
 
C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, tiamin, niasin, magnezyum, fosfor, bakır, diyet lifi, folik asit, potasyum bolca yer almaktadır.
 
Patlıcan'da Zehirleyen Hata Nedir?
 
Usta aşçı İbrahim Erdin'e göre patlıcanı kesinlikle çiğ tüketmemek gerekiyor.
 
Patlıcan doğru bir şekilde pişirilmezse ya da direkt çiğ olarak tüketilirse bizi zehirleyebilir. Üstelik bunun sıradan bir gıda zehirlenmesinden biraz daha ciddi olduğunu söylemek gerekiyor. Bu nedenle patlıcanı hatır için de olsa kesinlikle çiğ olarak tüketmemek gerek. 
 
Şef İbrahim Erdin; Patlıcan'da Zehirleyen Hata Nedir?
Patlıcan Kararması Nasıl Önlenebilir?
 
* Patlıcanın rengini koruyabilmek için, limon, tuz ve su kullanabilirsiniz.
* Patlıcanları kestikten sonra hiç vakit kaybetmeyin ve soğuk suyun içine atarak bekletin. 
* Üzerine bir miktar tuz serpiştirin.
* Birkaç dakika bu şekilde beklettikten sonra, patlıcanların yüzeyini limonla iyice ovun.
* Dilerseniz, suyun içine limon dilimleri de ekleyebilirsiniz.
* Pişirme işlemine geçmeden önce patlıcanları birkaç kez yıkayın ve yüzeylerini iyice kurulayın. Hiç bekletmeden pişirme aşamasına geçin, aksi takdirde patlıcanlar kararmaya başlar. 
* Eğer patlıcanları bir süre bekletecekseniz, soyduğunuz kısımları limonla ovalamayı ihmal etmeyin. 
* Ardından bir kaba alın ve kabın ağzını kapalı tutun.
* Patlıcanların hava ile temasını keserek kararmalarının önüne geçmek mümkündür. 
* Közlenmiş patlıcanı salata veya meze olarak tüketecekseniz limon, yemeğini yapacaksanız süt ilave edebilirsiniz.
* Közlenmiş patlıcanları soyduktan sonra zeytinyağlı, limonlu suda bekletmek de kararmalarını önlemeye yardımcı olmaktadır. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler