Türk Mutfağı Şefi

Türk Mutfağı Şefi "Mehmet Akdağ" dan Lezzet Şöleni

7 Mehmet'in imza lezzetlerinden hibeş, gökkuşağı salatası, kavrulmuş kabak çekirdekli beyaz üzüm yaprağı, ısırgan otu kavurması, avcı böreği, oğlak tandır ve 1937'den bu yana..

Türk Mutfağı Şefi "Mehmet Akdağ" dan Budapeşte’de Dillere Destan Lezzet Şöleni....

Türk mutfağının tanıtılması amacıyla Budapeşte'de başlatılan '7 Bölge 7 Mutfak' etkinlik serisinin üçüncüsünde, en başarılı şeflerden Mehmet Akdağ, Akdeniz Bölgesi'ne has özel bir mönü hazırladı.
 
Türk aşçı haberleri olarak  Türk mutfağı şeflerinden "Mehmet Akdağ" hakkında SAMDAN kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Türk Mutfağı Şefi "Mehmet Akdağ" dan Budapeşte’de Lezzet Şöleni
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde, Sayın Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan 'Asırlık Tarifl erle Türk Mutfağı' kitabından ilhamla, Türk mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği tarafından düzenlenen '7 Bölge 7 Mutfak' projesinin üçüncü etkinliği büyük ilgi gördü. 
 
Türk Mutfağı Şefi "Mehmet Akdağ" dan Budapeşte’de Lezzet Şöleni
Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu'nun ev sahipliğinde, Matild Palace'ta düzenlenen etkinliğe, bu defa Antalya'daki 7 Mehmet Restoran'ın şefi Mehmet Akdağ konuk oldu. Ünlü şef, şehrin gözde oteli Matild Palace'ta, Akdeniz Bölgesi'nin en güzel lezzetleriyle özel bir yemek menüsü hazırladı. 
 
Türk Mutfağı Şefi "Mehmet Akdağ" dan Budapeşte’de Lezzet Şöleni
Türkiye'den getirilen taze mevsimsel malzemelerle hazırlanan mönüde, 7 Mehmet'in imza lezzetlerinden hibeş, gökkuşağı salatası, kavrulmuş kabak çekirdekli beyaz üzüm yaprağı, ısırgan otu kavurması, avcı böreği, oğlak tandır ve 1937'den bu yana aynı reçete ile hazırlanan kabak tatlısı vardı. 
 
Lezzet ve sunumuyla mönü büyük beğeni topladı. Etkinliğe çok sayıda üst düzey yetkili, yabancı büyükelçiler, önde gelen Türk ve Macar iş insanları ile basın mensupları katıldı.
 
Türk Mutfağı Şefi "Mehmet Akdağ" dan Budapeşte’de Lezzet Şöleni
Budapeşte'nin gözde oteli Matild Palace'ta düzenlenen etkinliğe, üst düzey yetkililer, yabancı büyükelçiler, önde gelen Türk ve Macar iş insanları katıldı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler