"Salata Meşvi" Tunus

Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Nabil pazarında yıllardır hizmet verdiğini aktaran Bufaide, “Kendim hazırladığım Salata Meşvi'ye, Nabil’e ait bahara..

 
Tunus sofralarının adeta vazgeçilmezi sayılan "Salata Meşvi", ızgarada közlenen biber, soğan, domates ve sarımsağın doğrandıktan sonra çeşitli baharatlarla tatlandırılıp zeytinyağı katılarak servis edildiği yöresel bir salata.
 
Her türlü et yemeğinin yanında tüketilen "Salata Meşvi", sandviçlerde sos şeklinde kullanılmasının yanı sıra tek olarak da tüketiliyor.
 
Ülkenin sahil kentlerinden Nabil’de yaşayan başarılı şef Bufaide, şehir merkezindeki çarşıda bulunan 5-6 metrekarelik dükkanında, müşterilerine özenle ikram ettiği bu yöresel lezzetle, birkaç kez uluslararası alanda ödül aldı.
 
Ülkede kırsal bölgelerde faaliyet gösteren Tarım ve Köy İşleri Enstitüsü mezunu Bufaide, 19 yıldır aşçılık yaptığını söyledi.
 
İşini çok sevdiğini anlatan Bufaide, “İşime aşığım. Müşterilerime sunduğum yemeklerin kalitesini her zaman korumaya çalışırım, bu benim için maddi kazançtan daha önemli. Bu yüzden sebzelerimi doğrudan çiftliklerden ve köylülerden alıyorum. Yemeklerimi, doğal ve kimyasal gübrenin kullanılmadığı sağlıklı sebzelerden yapıyorum. Sağlık benim için her şeyden önemli.” dedi.
 
Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Nabil pazarında yıllardır hizmet verdiğini aktaran Bufaide, “Kendim hazırladığım Salata Meşvi'ye, Nabil’e ait baharatlardan da ekliyorum. En sevilen salata tariflerinden bu salatanın daha da lezzetli olmasını sağlıyor." diye konuştu. 
 
"Salata Meşvi" Tunus
Nabil’den uluslararası yemek yarışmalarına Yaşadığı Nabil'de, yaptığı salatanın lezzetinin dilden dile dolaştığını ifade eden Bufaide, bu nedenle yemek yarışmalarına katılması için teklifler aldığını söyledi.
 
İlk başta yerel yarışmalara katıldığını burada iyi dereceler almasının ardından uluslararası yemek yarışmalarına katıldığını aktaran Bufaide, Fransa, Belçika, Fas, Cezayir, Malta ve İtalya’daki uluslararası yemek yarışmalarında 5’i altın, diğerleri bronz ve gümüş 7 madalya aldığını belirtti.
 
Ödül aldığı salatanın Tunus’ta her evde hazırlandığını hatırlatan Şahide Bufaide, kendi tarifini şöyle anlattı:
 
“Sebzeleri ilk başta mangalda iyice közlüyorum...
 
Ardından küçük küçük doğradığım sebzeleri ve baharatları geleneksel yöntemlerle, karışacak şekilde bakır havanda dövüyorum. Elektrikli aletler kullanarak daha hızlı yapılabilir fakat aynı tadı vermediği için geleneksel yöntemleri kullanmaya devam ediyorum."
 
Tunus Mutfağı ve Tunus Yemekleri Nedir?
 
Tunus mutfağı, Akdeniz ve Berberi mutfaklarının bir karışımıdır. Tunus mutfağı berberler, eski Kartaca, Roma, Mağrip’in İslami fethi ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan gelişti. Mutfak, Fransız ve İtalyan (özellikle Sicilya) yemeklerinden güçlü bir şekilde etkilenmiştir. Eski kabileler göçebe iken birçok pişirme stili ve kapları şekillenmeye başladı. 
 
Göçebe insanlar pişirme aletlerinde yanlarında taşıyabilecekleri tencere ve tavalarla sınırlıydı. Tunus tagini, Cezayir veya Fas yemeğinden çok farklı. İtalyan frittata veya eggah’a benzer, yumurta, et ve sebzelerden yapılan bir turta yemeğidir.
 
Akdeniz havzasındaki birçok ülke gibi Tunus mutfağı da ağırlıklı olarak zeytinyağı, baharat, domates, deniz ürünleri ve ete dayanmaktadır.
 
Diğer Kuzey Afrika mutfaklarından farklı olarak Tunus yemekleri oldukça baharatlıdır. Tunus yemeklerinde yaygın olarak kullanılan popüler bir çeşni ve bileşen olan harissa, genellikle bir macun olarak birlikte satılan öğütülmüş kırmızı biber, sarımsak ve baharatların bir karışımıdır. 
 
Genellikle farklı soslar ve et suyundaki en önemli içeriktir. 
 
Batılılaştırılmış harissa, standart kimyondan farklı olan “siyah kimyon” un yerine çoğunlukla kırmızı biberler içerir. Diğer yaygın baharatlar arasında kimyon veya kimyon tohumları, sarımsak, kimyon tohumları, kişniş tohumları ve kırmızı biber bulunur. Sos tarifi, kişniş, kimyon, zeytinyağı ve genellikle domates ile tatlandırılmış kırmızı acı biber ve sarımsak içerir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler