Şef Selma Atabey Kimdir?

Şef Selma Atabey Kimdir?

En başarılı Türk mutfağı şeflerinden Selma Atabey'in Uzmanlık alanları yöresel mutfak, yöresel yemekler, yerel ürünler, çevre ve hijyendir. Bu süre içerisinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre

 
Şef Selma Atabey Kimdir?
 
16. 12. 1972’de İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Beyoğlu’nda mahalle mektebinde, üniversiteyi Adnan Menderes Üniversitesi Turizm ve Otel İşlemeciliği, Yiyecek İçecek ayrımıyla okudu. 
 
Milli eğitime bağlı Eresin Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesinde mutfak, yiyecek içecek ve servis kapsamlı meslek derslerini veren meslek dersi öğretmeni olarak 5 yıl çalıştı. 
 
2004-2005 Akademik yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulunda Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. Hala Ortaca MYO’da Aşçılık programında mutfak derslerini vermektedir. 
 
En başarılı Türk mutfağı şeflerinden Selma Atabey'in Uzmanlık alanları yöresel mutfak, yöresel yemekler, yerel ürünler, çevre ve hijyendir. 
 
Bu süre içerisinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Anabilim Dalında Yüksek lisansını tamamlamış ve tezi beğeni kazanarak yurtdışında basılmıştır. 
 
Yazdığı birçok kitap ve kitap bölümü içerisinde disiplinler arası özellik gösteren, Zeytincilik Araştırma ve farklı disiplinlerden uzmanlarla birlikte yazdığı “Zeytin ve Zeytinyağı” kitabı, alanında yılın basılı yayın ödülünü almıştır. 
 
Halen Türk Aşçı Haberleri yönetim ve danışma kurulunda Güney Ege sorumlusu, Slowfood Ortaca Convivium Kurucu Başkanı olması vesilesiyle yerel ve yöresele hizmet vererek çalışmalarına devam etmektedir. 
 
Muğla Ticaret odası coğrafi işaret komisyonunda görev yapmakta ve uzun süredir yaşadığı şehir olan Muğla’yı ilçe ilçe dolaşarak Muğla yemekleri, otları ile ilgili BAP çalışmaları ve akademik yayınlar yapmıştır. 
 
Kitap basım aşamasındadır...
 
Toplanan tarifleri bir araya getirebileceği Muğla Büyük Şehir Belediyesi’nin talebi ile 400’ün üzerinde yemeğin yer aldığı İngilizce Türkçe, kültürlerin ve geleneklerinde yer aldığı kare kodlu ve videolu akıllı kitap şeklinde hazırlanan kitap içerisinde ne ile ne yenir ve Muğla ağzı ile mutfak sözlüğü de yer almaktadır. 
 
Yöresel yemek, yerel ürünler ile ilgili araştırmaları ve köşe yazıları hala devam etmektedir. 
 
Adnan Menderes Üniversitesinde doktora eğitimini Girit ve Göç mutfağı üzerine tamamlamıştır. Eğitim mutfaklarında atık yönetimi konulu bir Tübitak projesi tamamlamıştır. 
 
Ortaca’da ekmek israfı ve geri dönüşümü üzerine bir Tübitak projesinin danışmanlığını yapmaktadır. 
 
Muğla Valiliği’nin talebi üzerine AB proje birimi ile yapılan çalışmalar sonrasında “Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı” ve Muğla yemekleri projesi komisyonu Gastronomi sorumlusu olarak görev almakta ve yapılan çalışma GEKA projesi olarak sunulmaktadır. 
 
Bir kızı bir oğlu vardır.
 
Türk Aşçı Haberleri Ailesi Olarak Değerli Şefimiz SELMA ATABEY'e Yeni Görevi olan TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI'nda Başarılar dileriz....
 
Şef Selma Atabey Kimdir?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler