Adıyaman Mutfağı Muhteşem Bir Törenle Tanıtıldı

Adıyaman Mutfağı Muhteşem Bir Törenle Tanıtıldı

Siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşların yoğun ilgi gösterdiği Adıyaman Mutfağının tanıtım projesi katılımcılardan tam not aldı. Binlerce davetlinin katıldığı Adıyaman’ın zengin

Adıyaman Mutfağı Muhteşem Bir Törenle Tanıtıldı

Adıyaman’nın zengin mutfak kültürünü yaşatmak ve İstanbul gibi mega bir kentte tanıtmak amacıyla Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezinde muhteşem bir etkinlik gercekleştirildi.

Gıda sektöründe yöresel yemeklerin yapımı ve sunumunu sağlayacak Adıyaman lezzetlerini ayağınıza kadar getirecek Adıyaman mutfağı Genel Müdürü Mustafa Karakoca tarafından tanıtıldı. Bir birinden üstün aşçı ve aşçı yardımcıların hünerleriyle hazırlanan yemekler binlerce davetlinin katıldığı etkinlikte katılımcıların damak zevkine sunuldu.

Siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşların yoğun ilgi gösterdiği Adıyaman Mutfağının tanıtım projesi katılımcılardan tam not aldı. Binlerce davetlinin katıldığı Adıyaman’ın zengin mutfağının yöresel yemeklerinin yaşatılması projesi kapsamında hazırlanan yöresel yemekler tanıtıldı. Esenler Kadir Topbaş, Kültür Merkezinde gerçekleşen sunumda Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Sultangazi AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kavak, Adıyaman Sanayici Ve İş Adamları Dernek Başkanı Ömer Yıldırım, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İş dünyasının renkli simaları ve çok sayıda Adıyamanlı katıldı.

Adıyaman Mutfağının Genel Müdürü Mustafa Kocakara’nın proje sunumunda “ neden bu projeye ihtiyaç duyulduğunu açıkladı Büyük metropollerde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yöresel mutfağımızı yeniden ayağa kaldırmak damak zevkimizi diğer yöre insanlarına da tanıtmak adına böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade” etti.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Adıyaman mutfağının gerçek anlamda tanıtılması için bu tür projeleri destekleyeceklerini belirterek "Fast food kültürüne karşı yöresel yemeklerin desteklenmesini istiyoruz. Gençlerimizi, çocuklarımızı daha sağlıklı gıdalarla ve bizim geçmişimizden bugünlere taşıyıp getirdiğimiz ancak unutulmaya çalışılan güzel yemekleri tekrar toplumun, ailemizin, evimizin içerisine sokmamız gerekiyor” dedi.

Adıyamanlı sanatçıların sahne aldığı etkinlikte bir birinden güzel parçalar seslendirildi. Yöresel sanatçıların performansı ünlü sanatçıları aratmadı. Adıyaman’ın meşhur çiğköftesi, tatlı ve Osmanlı şerbetiyle birlikte sıcak yöresel yemeklerin sunumu tek kelimeyle harikaydı. Ağızlarda hoş bir lezzet bırakan Adıyaman yöresel yemekleri katılımcılardan tam puan aldı.  



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler