Maksut Aşkar, Gıda Fiyatları Maliyet Hesaplamaya Zorluyor

Maksut Aşkar, Gıda Fiyatları Maliyet Hesaplamaya Zorluyor

Maliyete bağlı olarak geçen aralık ayından beri fiyatlarımız maalesef düzenli olarak artıyor. Üstüne bir de Michelin yıldızı farkı koymamız söz konusu değil. Restoranımızda geçen..

 
Maksut Aşkar, Gıda Fiyatları Maliyet Hesaplamaya Zorluyor...
 
Türkiye’nin en önemli şeflerinden Maksut Aşkar, gıda fiyatlarındaki artıştan dertli: 'Hep maliyet hesaplıyoruz'
 
Michelin yıldızı da alan Neolokal’in ortağı Aşkar, kişi başı yemek maliyetinin 60 Avro’dan 110 Avro’ya çıktığını belirtti ve “Yabancı için bile pahalı hale geliyoruz” dedi
 
Türkiye’nin en önemli şeflerinden Maksut Aşkar, gıda fiyatlarındaki artıştan dertli: 'Hep maliyet hesaplıyoruz'
 
İstanbul da artık dünya gastronomi dünyasının en prestijli yıldızlarını alan restoranlara sahip. Türkiye’den 5 restoran “Michelin” yıldızı alarak listeye girdi. 
 
Türkiye gastronomi haberleri ve aşçı haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Mastercard Türkiye’nin resmi partneri olduğu “Michelin Guide İstanbul” listesine giren restoranlar geçen salı açıklandı. Fatih Tutak’ın sahibi olduğu Turk iki yıldız alırken, dört restoran ise bir yıldız aldı. 
 
Bunlardan biri de sürdürülebilirlik değerlendirmesi ile bir “yeşil” bir “kırmızı” yıldız alan Neolokal’in kurucu ortakları şef Maksut Aşkar ve Erim Leblebicioğlu. Bir yıldızla listeye giren diğer restoranlar şöyle: Araka (Pınar Taşdemir), Mikla (Mehmet Gürs), Nicole (Serkan Aksoy). 
 
Yıllardır anne yemeklerine yorum getiren Aşkar’la sohbet ettik. Yıldız alarak listeye girmekten çok mutlu olduğunu söyleyen Aşkar, “Biz sahip çıkmazsak gelecek nesillere sahip çıkacakları bir şey kalmaz” diyor. 
 
Özel Artış Olmaz
 
Michelin yıldızı almalarının fiyatlarını yukarı çekip çekmeyeceğini sorduğumuz  Leblebicioğlu ise “Özel bir fiyat artışımız söz konusu olmaz. Yalnız, maliyet artışları bizi nereye götürür, onu bilemiyoruz” yorumunu yapıyor. 
 
Aşkar da sürekli maliyet hesapladıklarını anlatarak şu değerlendirmeyi yapıyor: “Maliyete bağlı olarak geçen aralık ayından beri fiyatlarımız maalesef düzenli olarak artıyor.
 
Üstüne bir de Michelin yıldızı farkı koymamız söz konusu değil. Restoranımızda geçen yıl 60 Avro olan kişi başına harcama bugün 110 Avro. Hiç ithal ürün kullanmıyoruz. Gıda ürünlerinin fiyatları katlamalı şekilde artıyor.”
 
Haftada 5 gün açık olan Neolokal’in 80 kişi kapasitesi var. Misafirlerin yüzde 60’ını genelde yabancılar oluştururken şimdi bu oran yüzde 80’e çıkmış. Aşkar, “Yabancılar için bile pahalı hale geliyor rakamlar” diyor.
 
"Paha Biçilemez İstanbul"A Devam
 
Toplantının ev sahipliğini yapan Mastercard Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı Yasemin Develioğlu, şirketinin ilk kez Türkiye’de Michelin’le işbirliğine girdiğini belirterek “Paha Biçilmez İstanbul projemize bu işbirliği ile gastronomiyi de eklemiş olduk” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler