Şef Şafak Erten; Doğaya Saygı Ve Sürdürülebilirlik

Şef Şafak Erten; Doğaya Saygı Ve Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik odaklı bir otel olmanın en temel misyonlarında biri de sürdürülebilir bir mutfağa sahip olmanız. Mevcut menüler 'imizi daha sağlıklı, sürdürebilir bir mutfak üzerine kurgula...

 
Şef Şafak Erten; Doğaya Saygı Ve Sürdürülebilirlik
 
Executive Şef Şafak Erten ve Cam Sanatçısı Derya Geylani’den Sürdürülebilir Lezzet ve Sanat İş Birliği!
 
W İstanbul; Türk Mutfağının Sürdürülebilirlik Alanındaki Elçilerinden biri olarak seçilen Executive Şefi Şafak Erten’in ödül kazandığı menüsünü, Cam Sanatçısı Derya Geylani’nin geri dönüştürülebilir bardaklarını sergilediği özel bir etkinlik düzenleyerek kutladı.
 
Akaretler’in sofistike ve özgür ruhu W İstanbul, Metro Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleşen; “35 Yaş Altı 3 Şef” Yarışması kazananlarından W İstanbul Executive Şefi Şafak Erten’in yarışmayı kazandığı sürdürülebilir menüsünü ilk kez özel bir kutlama ile sundu. “Sürdürülebilir Mutfak” temalı özel kutlamada W İstanbul’un iş birliği içerisinde olduğu Cam Sanatçısı Derya Geylani’nin otele özel tasarladığı geri dönüştürülebilir bardakları da sergilendi.
 
Şef Şafak Erten; Doğaya Saygı Ve Sürdürülebilirlik
W İstanbul Genel Müdürü Mustafa Bulmuş ev sahipliğinde otelin ikonik gizli bahçesi Secret Garden’da düzenlenen kutlama gecesine Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng de özel olarak katıldı.
 
Mustafa Bulmuş yaptığı açılış konuşmasında W İstanbul olarak sürdürülebilirliğe büyük önem verdiklerini belirtti. Executive Şefleri Şafak Erten’i bu müthiş başarısından dolayı kutlayarak sözlerine başlayan Bulmuş; 
 
Şef Şafak Erten; Doğaya Saygı Ve Sürdürülebilirlik
Sürdürülebilirlik odaklı bir otel olmanın en temel misyonlarında biri de sürdürülebilir bir mutfağa sahip olmanız. Mevcut restoran menülerimizi daha sağlıklı ve sürdürebilir bir mutfak üzerine kurguladık. Mevsiminde tüketim, yerel üretime saygı, geleneksel tatların modern dokunuşlarla zenginleştirilmesi, Türk ve dünya mutfağının en iyi seçkileri benzersiz W İstanbul mutfağının temelini oluşturuyor. Menülerimizi oluştururken, coğrafi işaretli ürünleri sürdürülebilir mutfak üzerine kurgulayarak planlıyoruz.” diye bilgi verdi.
 
Metro Türkiye olarak Türk mutfağının değerlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalıştıklarını ileten Sinem Türüng’de; “Tüm bu çalışmalarımızda sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi olarak ele alıyoruz. Atıksız mutfak ve gıda israfı; bu yıl bizim şirket olarak en önemli odaklarımızdan biriydi. Şef Şafak Erten ile de yollarımız bu çalışmalardan biri olan ilk kez gerçekleştirdiğimiz ’35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’ ile kesişti. 
 
Şef Şafak Erten; Doğaya Saygı Ve Sürdürülebilirlik
Bu yarışma ile en büyük amacımız, ülkemizin değerlerini sürdürülebilir mutfaklar yaratarak geleceğe taşıyacak, atıksız mutfak ve sürdürülebilirlik konusunda çalışan genç şef elçilerimizi keşfetmekti. Bugün geldiğimiz noktada Şafak Şef’in atıksız mutfağı daha da sahiplenerek kendi sürdürülebilir menüsüne imza atması ve sektör için somut bir örnek teşkil etmesini Metro Türkiye olarak çok önemsiyoruz.” dedi.
 
W İstanbul Executive Şefi Şafak Erten’in sıfır atık disiplinine uygun olarak sürdürülebilir trendlerle hazırladığı ödüllü menüsünde; “Malkara Biberleri, Avokado Kreması ve Lime eşliğinde Mercan & Avokado Ceviche”, “Türk Kahvesi ile Marine Edilmiş Renkli Domatesler ve Salatalık Sorbet ile sunulan Stracciatella”, “Karides Tozu, Karides Bisk ve Enginar Püreli Pancar Cipsi eşliğinde Ağır Ateşte Pişirilmiş Siyez Bulgur Güveci” ve “Karamelize Limon ve Kahveli Özel Tatlı” yer aldı. 
 
Şef Şafak Erten; Doğaya Saygı Ve Sürdürülebilirlik
Şafak Erten hazırladığı imza tabaklar ile sürdürülebilir pişirme ve yemek israfının azaltılması konularına da değindi.
 
Çağdaş cam sanatçısı Derya Geylani’nin W İstanbul iş birliği ile tasarladığı geri dönüştürülebilir bardak tasarımları da bu kutlama yemeğinde birlikte sunuldu. W İstanbul ikramlarında kullanılan şişelerden dönüştürülerek üretilen bardaklar, şehrin merkezine gizlenmiş Secret Garden’dan ilham alan fonksiyonel sanat nesneleri olarak; tat, koku, renk ve dokunma duyularını birbirleri için birer metafor olarak kullanıldı. 
 
Şef Şafak Erten; Doğaya Saygı Ve Sürdürülebilirlik
Geylani’nin W İstanbul’da özel olarak sergilemeye devam edeceği sınırlı sayıda tasarladığı bardakların yanı sıra daha fazla tüketmeden üretilerek W İstanbul outlet’lerinde de özel olarak kullanılması planlanıyor.
 
Doğaya saygı felsefesinden hiçbir zaman vazgeçmeyen Şef!
 
Türk mutfağının ilham veren yetenekli genç şeflerinin, sürdürülebilirliği mutfaklarının ana disiplini haline getirme amacıyla yarıştıkları yarışmanın kazananlarından biri de W İstanbul Executive Şefi Şafak Erten oldu. Şafak Erten’in ödülü kazanmasında en büyük etken; gastronomi üzerine aldığı eğitim, mutfak deneyimi, atıksız reçetelerdeki yaratıcılığı ve tekniği ile Türk mutfağı ile olan ilişkisi idi. 
 
Şef Şafak Erten; Doğaya Saygı Ve Sürdürülebilirlik
Şafak Erten de yarışma ödülü olan Metro’nun Prag’da bulunan Makro Akademisi’nde eğitimini tamamladı. Prag’da Michelin restoran ziyareti ve şef buluşmaları ile uluslararası çok önemli bir tecrübe de kazanmış oldu.
 
Yaşamın kendisinden ilham alan cam sanatçısı…
 
Derya Geylani “Fear Chair” adlı tasarımı ile “A’ Design Awards” yarışması ödülünü kazanan bir cam sanatçısı. Geylani, 2014 yılında uluslararası cam yarışması “European Glass Experience” yarışmasında finale kalan eserini İspanya, Portekiz ve İtalya’da da sergiledi. 
 
İspanya cam müzesi Fundacion Centro Nacional del Vidrio, La Granja’ nın müze koleksiyonunda eseri bulunan Geylani, öğretim görevlisi olarak Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü ve Marmara Üniversitesi’nde ders vermenin yanı sıra İstanbul’daki atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler