Fine Dining Nedir?

Fine Dining Nedir?

Kaliteli yemek mekanlarına bazen beyaz masa örtüsü restoranları denir, çünkü geleneksel olarak beyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda sunucular tarafından masa servisi yapılır. Konsept çeşit..

Fine Dine Nedir? 
 
Kaliteli yemek restoranları, özel yemek kurslarına sahip tam hizmet veren restoranlardır. Bu tür restoranların dekoru, daha kaliteli malzemelere sahiptir ve işyerlerinde, ziyaretçilerin genellikle uyması beklenen, bazen bir kıyafet kuralı da dahil olmak üzere belirli yemek yeme kuralları vardır.
 
Kaliteli yemek mekanlarına bazen beyaz masa örtüsü restoranları denir, çünkü geleneksel olarak beyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda sunucular tarafından masa servisi yapılır. Masa örtüleri deneyimi simgelemek için geldi. Sonunda beyaz masa örtülerinin kullanımı daha az moda oldu, ancak hizmet ve lüks ambiyans kaldı.
 
Fine Dine Konseptin Tarihi Nedir?
 
Kaliteli yemeklerin öncüsü, sağlık bilincine sahip bulyon dükkanlarının büyük "Trois Frères ve La Grande Tavene de Londres gibi Paris restoranlarına" dönüşmesiyle 1780'lerde başladı. Fransa'da, İsviçreli bir geliştirici olan César Ritz, Grand Hotel of Monte Carlo'da önde gelen Fransız şef Auguste Escoffier ile ortak oldu. Bu, "tek çatı altında lüks konaklama ve gurme yemek" sunan ilk restoran oldu. Fransa'da kaliteli yemek, aristokrasiyi taklit etmenin bir başka yolu oldu.
 
Diğer lüks oteller kısa sürede Avrupa'da gelişti.
 
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk kaliteli yemek Restoran konseptleri, 19. yüzyılda Delmonico's gibi New York'ta faaliyet gösterdi. Restoranda 1.000 şişelik bir şarap mahzeni vardı ve aynı yerde kalıyor.
 
Her ülkenin kültürüne ve yeme & içme alışkanlıklarına göre farklılık gösterse de fine dining konsepti dünya çapında kabul gören anlamıyla; yemek lezzeti ve sunumu, servis kalitesi, mekan dekorasyonu ve masa düzeni bakımından üst seviye zevklere hitap eden yüksek standartlarda hizmet veren bir temayı barındırır. 
 
Zaman zaman kıyafet kuralı ya da yemek başlangıç - bitiş saati gibi mekanlara has bazı kuralların gözetildiği de olur. 
 
Fine dine yani kelime karşılığı ile “iyi yemek” restoran konsept çeşitleri gastronomik lezzetler kusursuz bir ortamda ve hataya yer olmayan bir servis ile sunulmalıdır. Bu tip mekanlarda mutlak misafir memnuniyeti son derece önemlidir.
 
Fine Dine Nedir?
 
Misafirine kendini çok özel hissettiren, önüne gelen tabakların yalnızca kendisi için hazırlandığı hissini veren ve gerçekten de yaratıcı tariflerin sunulduğu konsepte fine dining denir. 
 
Şık çatal bıçaklar, jilet gibi ütülenmiş kusursuz bir masa örtüsü, orijinal malzemelerle hazırlanmış, nadir bulunan tadım menüleri, elit şaraplar… 
 
İşte sadece bu kelimeler bile fine dine restaurant temasını açıklamaya yeter şefim. Böylesine özel bir yeme & içme deneyimini yaşamak elbette ki herkesin hayalindedir ancak bu mükemmel ambiyansı ekonomik olarak karşılamak her zaman çok kolay olmayabilir… 
 
Bu yüzden eğer bir fine dine restaurant açmayı düşünüyorsan konumuna, o bölgedeki nüfusun alım gücüne, ayrıca zevklerine, gastronomik alışkanlıklarına odaklanmalısın. Daha fazlasını öğrenmek istiyorsan, fine dine restaurant açmak ve fine dine menü hakkında hazırladığımız liste de burada…
 
Fine dining nasıl olur?
 
Fine dine yani kelime karşılığı ile “iyi yemek” konseptinde gastronomik lezzetler kusursuz bir ortamda ve hataya yer olmayan bir servis ile sunulmalıdır. Bu tip mekanlarda mutlak misafir memnuniyeti son derece önemlidir.
 
Fine dining Restaurant ne demek?
 
Genellikle yurt dışında bulunan birçok restoranda doyumluk değil tadımlık olarak görülen tabaklara fine dining denir. Bu tür restoranlarda her şey çok şık ve sadedir. Yüksek kaliteli malzemeler kullanılır ve müşterilerin uyması gereken bazı zerafet, kıyafet kullanımları vardır.
 
Kaynak:
Uluslararası Restoran Ve Mutfak Danışmanı Coordinator Kitchen Chef Ahmet Özdemirin "What is Fine Dining" İsimli Makalesi...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler