Anadolu Aşçılar Federasyonu "ANAFED" Hizmete Başladı...

Ankara Aşçılar ve Turizm erneği, Mengen Aşçılık ve Turizm derne ği, Çağdaş Aşçılar Derneği, Pasta Tasarımcıları Derneği, Yeniçağa Aşçılar Derneği, Denizli Aşçılar Derneği, Gastrono..

Anadolu Aşçılar Federasyonu "ANAFED" Kuruldu
 
Yıllardır sorunlarına aradıkları çözümü bulamayan, çoğunluğu Turizm Mutfağı çalışanı olan aşçılar; Anadolu Aşçılar Federasyonu’nu kurarak, yeniden örgütlü dayanışma başlattı.
 
Kuşadası Korumar De Luxe Hotel’de bir araya gelen Türkiye genelinden 15 aşçılık mesleği derneğinin temsilcileri, toplantı sonrasında Anadolu Aşçılar Federasyonu (ANAFED) kuruluşunun tamamlandığını açıkladı.
 
ANAFED Kurucuları;  
 
Anadolu Aşçılar Federasyonu "ANAFED" Hizmete Başladı...
Ankara Aşçılar ve Turizm erneği, Mengen Aşçılık ve Turizm derneği, Çağdaş Aşçılar Derneği, Pasta Tasarımcıları Derneği, Yeniçağa Aşçılar Derneği, Denizli Aşçılar Derneği, Gastronomi Derneği, Hatay Aşçılar Derneği, Amasra Aşçılar Derneği, Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği, Marmaris Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği, Antalya Şefler Kulübü, Bursa Gastronomi Derneği, Fethiye Şef Mavi Derneği  ve İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği temsilcilerinden oluştu.
 
Anadolu Aşçılar Federasyonu kuruldu...
 
ANAFED Kuruluş Koordinatörü Ankara Bölgesi Mutfak Şefi İsmail Bozdemir, yaptığı açıklamada, “Burada şeffaf bir şekilde federasyonumuzun kuruluşuyla ilgili istişarelerde bulunduklarını belirterek,  “Şu an biz 15 dernekle kuruluşumuzu yapıyoruz. 
 
Anadolu Aşçılar Federasyonu "ANAFED" Hizmete Başladı...
Artık Türkiye aşçılık kurumlarından Anadolu Aşçılar Federasyonumuz kuruldu. Bize katılacak başka derneklerimiz de var, bize katılımlar devam ediyor. 
 
Asıl amacımız;  bu güne kadar çıkmayan bir aşçılık meslek yasasının, çıkmasını sağlamak. Aşçılarımızın özlük hakları olsun, çalışma şartları olsun birçok sıkıntımız var. Bu sıkıntıları çözmek üzere, ANAFED olarak bu sıkıntıları çözeceğimize söz verebiliriz” diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler