Rokanın Faydaları Nelerdir?

Rokanın Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Bağışıklık Sisteminde Yeşilin Gücünden Faydalanabilirsiniz. Roka Ferahlatıcı Bir Bitkidir. Rokanın Faydalarından Biri'de Güçlü Kemiklerin Sırrı. Roka İnflamasyonu Düşürebilir.

Rokanın Faydaları Nelerdir?
 
Roka, acı tadı sebebiyle maydanoz kadar tüketilen bir sebze olmasa da antioksidan deposu bu sebze özellikle salataların içerisine eklenir. Glukozinolatlar içeren rokadaki bu doğal bileşenler, bu bitkiye acı tadı ve güçlü kokuyu verir. Rokanın faydaları şöyle sıralanabilir:
 
En Sevilen Roka Çeşitleri Kansere Karşı Yardımcıdır...
 
Brassica familyasından gelen brokoli, lahana ve karnabahar gibi roka da yüksek lif ve antioksidan içerir. Rokadaki glukozinolatlar, pankreas, meme, prostat, kolon ve akciğer kanserlerine karşı bir koruma oluşturulmasında destek olabilir.
 
Sağlıklı Bir Yaşam İçin Bağışıklık Sisteminde Yeşilin Gücünden Faydalanabilirsiniz...
 
Rokanın yeşil yapraklı sebzelere rengini veren klorofil deposu olduğu da bir gerçek. Klorofil ise karaciğer ve DNA hasarını önlemeye yardımcı olabilir. Rokadaki klorofili daha çok alabilmek için çiğ tüketmekte fayda vardır.
 
Roka Ferahlatıcı Bir Bitkidir...
 
Roka yüzde 90’ı su olan bir yeşilliktir. Bu nedenle rokanın özellikle yaz ayları için serinletici ve nemlendirici bir etkisi olduğu söylenebilir.
 
Rokanın Faydalarından Biri'de Güçlü Kemiklerin Sırrı...
 
Kemik sağlığının temel taşı K vitaminidir. Kalsiyumun kemikler ve dişlerde emilmesini sağlayan K vitamini, yarım kase rokada 10.9 mikrogram bulunur. Günde 3 kase roka, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu K vitaminini karşılar. Ayrıca roka, iceberg maruldan 8 kat daha fazla kalsiyum içerir.
 
Roka İnflamasyonu Düşürebilir...
 
Roka, vücuttaki inflamasyonu azaltmada destekçi bir rol oynar. İltihaplanmayı baskıladığı gösterilen indol-3-karbinol ve izotiyosiyanatlar içerir.
 
Roka En İyi Salata Tarifleri İle Lif Almak İçin Roka Yiyin...
 
Lif, sağlıklı bağırsak hareketini artırarak kolonun temizlenmesini sağlar. Rokadaki fitokimyasallar, antioksidanlar ve mineraller vücudun toksinlerden temizlenmesine yardımcı olur.
 
Roka Bilişsel Fayda Sağlar...
 
B vitamini açısından zengin olan roka, özellikle folat (B9 vitamini) içeriği ile dikkat çeker. Düşük folat düzeyleri bilişsel gerileme için risk faktörü oluşturabilir.
 
Roka Diyet Yapanların Destekçisi...
 
Düşük kalorisi ile diyet yapanlar için de roka tercih nedenidir. İki kasesi sadece 80 kaloridir. Sağlıklı beslenmek için çokça tüketilebilecek bu yeşillik, diyet uygulayanların da kurtarıcısı olabilir.
 
Roka Bağışıklığınızı Güçlendirir...
 
Rokadaki C vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesinde rol oynar. Güçlü bir antioksidan olarak yiyeceklerin demir emilimi ve genel doku sağlığı için önemlidir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler