15. Uluslararası Çubuk Turşu Ve Kültür Festivali Ne Zaman?

İyi çubuk turşusu limonla mı kurulur, sirkeyle mi yapılır? Yıllardır gizemini koruyan Çubuk turşusunun sırrını Haber Ankara'ya veren Açıköz ve Demirtaş, "İyi turşu limon..

15. Uluslararası Çubuk Turşu Ve Kültür Festivali Ne Zaman?
 
Çubuk'un vazgeçilmezi 'turşu festivali' başlamak için gün sayıyor. Çubuk, bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali için gün sayıyor.
 
8-11 Eylül tarihlerinde ‘Gastronomi’ temasıyla yapılacak olan festival öncesi turşular kuruldu. Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz ve Proje Sorumlusu Damla Demirtaş, festival öncesi Haber Ankara mikrofonlarına konuşurken leziz tadıyla tüm Türkiye'ye nam salmış Çubuk turşusunun da püf noktalarına değindi.
 
"İyi çubuk turşusu limonla mı kurulur, sirkeyle mi?"
 
Yıllardır gizemini koruyan Çubuk turşusunun sırrını Haber Ankara'ya veren Açıköz ve Demirtaş, "İyi turşu limonla mı kurulur, sirkeyle mi?" sorusuna ise "Sirke" yanıtını verdi. 
 
İşte Açıköz'ün ile Demirtaş'ın Haber Ankara'ya özel açıklamaları ve Çubuk turşusuna dair her şey...
  
Çubuk Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen turşu festivali 8-11 Eylül tarihleri arasında 2 yıllık pandeminin ardından ilk defa düzenlenecek.
 
Çubuk'un vazgeçilmezi 'turşu festivali' başlamak için gün sayıyor...
 
Çubuk'un geleneksel haline gelen en meşhur fuar ve festivallerden '15. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali' 2 yıllık pandemi arasının ardından bu yıl yeniden düzenleniyor. 
 
Festival, 8-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Festival için hazırlıklar tüm hızla sürüyor. 
 
Festivalin amacı ilçe ekonomisine katkı sağlamak. Festivalde ilçe esnafı ve tüm turşucu esnafı kurulacak stantlarda yerini alacak. 
 
Çubuk turşusu nasıl kurulur? İşte en iyi turşu tariflerinden çubuk turşusunun videolu tarifi. Orijinal Çubuk Turşu Yapımı Salatalık Net Ölçüler...
 
 
Herkese merhaba orjinal Çubuk turşu yapımı net ölçü Kışlık hazırlıklar Ankara Çubuk 'ta salatalık turşusu nasıl yapılır turşu suyu hazırlanışı net ölçü kütür kütür turşu nasıl kurulur kıtır kıtır turşu yapılışı çıtır çıtır turşu kurmanın püf noktaları nelerdir? Çubuk'lu hanımlar salatalık turşusunu nasıl yapıyor?
 
Festival süresince ziyaretçilere bol bol ikramların yapılmasını isteyen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, şunları kaydetti:
 
"Bir dünya markası olan turşumuzun ve yöresel ürünlerimizin hem tanıtımının hem de kazancının artması noktasında festivalin önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz. Turşumuz biliyorsunuz coğrafi işaret belgeli bir ürün ve bununla ilgili coğrafi işaret etiketimizin tüm ürünlere kullanılmasını istiyoruz. 
 
Hem alıcının gönül rahatlığı ile alması hem de satıcılarımızın taklitlerinden etkilenmemesi için bunun yapılması çok önemlidir. Festivale gelen misafirlerimize hem ikram noktasında cömert olunmasını hem de satış noktasında hassas davranılmasını istiyoruz."
 
" Festivalde büyük bir mutfak kurarak burada canlı etkinliklerimiz olacak"
 
Bu yılki festivalin temasının gastronomi olduğunu vurgulayan Demirbaş, şunları söyledi:
 
"İlçemizin tanıtımının yapılması yanında festivalde ilçeye çok büyük miktarda sıcak para girişi oluyor. Sadece festival süresince değil bir yıl süren bir ekonomik getirisiyle tüm ilçe halkına yönelik ekonomik döngü meydana getiriyor. Bu yılki festivalimizin teması gastronomi olacak. İlçemize kazandırdığımız 2 yeni coğrafi işaret belgesi ürünümüz daha var. 
 
Bunlardan biri Çubuk vişnemiz, biri de Çubuk homaça yemeğimizdir. Türkiye Aşçılar Federasyonuyla birlikte bir çalışmamız olacak. Festivalde büyük bir mutfak kurarak burada canlı etkinliklerimiz olacak. Gençlerimize yönelik interaktif çadır kuracağız. Sizlerden gelecek yeni fikirlerle de çalışmalarımızı genişleteceğiz."
 
"Festival sayesinde elimizdeki turşular kısa sürede tükeniyor"
 
Festivalin, turşuculuk sektörünün her geçen gün büyümesini sağladığını aktaran Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli ise "Festival sayesinde elimizdeki turşular kısa sürede tükeniyor. Bizim için yapılan bir festival. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun." diye konuştu.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler