Söke Pilavı Nasıl Yapılır?

Söke Pilavı Nasıl Yapılır?

Evde Söke Pilavı yaparken nelere dikkat edilir? En sevilen pilav çeşitlerimizden Söke Pilavı için hangi malzemeler kullanılır? Türkiyede yöresel mutfaklardan hangisinde en çok Söke Pilavı yapılır? İşte örnek Türk mut..

Söke Pilavı Nasıl Yapılır?Söke Pilavı Nasıl Yapılır? "Doç. Dr. Üyesi şef Yılmaz SEÇİM"
 
Evde Söke Pilavı yaparken nelere dikkat edilir? En sevilen pilav çeşitlerimizden Söke Pilavı için hangi malzemeler kullanılır? Türkiyede yöresel mutfaklardan hangisinde en çok Söke Pilavı yapılır?
 
İşte örnek Türk mutfağı şeflerimizden Doç. Dr. Üyesi şef Yılmaz SEÇİM'in kaleminden en iyi pilav tariflerinden Söke Pilavı yapmanın tüm detayları...
 
Bölge pilavlarına devam ediyoruz bu haftaki pilavımız söke pilavı afiyet olsun...
 
En Sevilen Yöresel Pilavlarımızdan Söke Pilavı Nasıl Yapılır?
 
En Meşhur Pilav Çeşitlerinden Söke Pilavı İçin Kullanılacak Malzemeler Nelerdir?
 
*    2 Su Bardağı Pirinç 
*    1,5 Su Bardağı Sıcak Su
*    1 Adet Soğan 
*    1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
*    1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü 
*    2 Avuç Badem (İnce Kıyılmış)
*    1 Adet Çubuk Tarçın 
*    Tuz Ve Karabiber
 
Söke Pilavı İşlem Basamakları...
 
-Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletip süzün. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Dolmalık fıstık, üzüm ve bademi ilave edip kavurmaya devam edin.
 
Pirinç, sıcak su, çubuk tarçın, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte pirinç suyu çekene kadar pişirin. Çubuk tarçını çıkarın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika demlendirin.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler