Mutfak Sanatlarında

Mutfak Sanatlarında "Çikolata Atölyesi" Aşçılık Eğitimleri"

Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) tarafından Türkiye Ulusal Ajansı desteği ile uygulanmakta olan Avrupa Dayanışma Programı projesi kapsamında Gazi..

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında "Çikolata Atölyesi"
 
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen Çikolata Atölyesi’nde birbirinden özel tasarımlar gerçekleştiren katılımcılar, çikolatayı sanata dönüştürdü.
 
Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) tarafından Türkiye Ulusal Ajansı desteği ile uygulanmakta olan Avrupa Dayanışma Programı projesi kapsamında Gaziantep’e gelen çikolata sanatçısı Alina Luchkova’nın şefliğinde gerçekleşen atölyede, öğretim elemanları ve öğrenciler ile birlikte gönüllüler farklı tasarım ve teknikler kullanarak, her biri birer sanat eseri olarak nitelendirilebilecek, lezzetli ve farklı çikolatalar üretti.
 
Atölyenin kültürlerarası bilgi paylaşımına öncülük ettiği gibi aşçılık mesleğinde ve aşçılık eğitimlerinde gastronominin sanatsal yönünü de ön plana çıkardığını belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli “Daha önce de moleküler gastronomi ve benzeri gibi etkinlikler ve atölye çalışmaları yapmıştık. 
 
Bugün de çoğumuzun çok sevdiği lezzetlerden biri olan çikolata üzerine odaklanıldı. Ukrayna’dan gelen değerli konuğumuz, çikolata sanatçısı Alina Luchkova çikolatanın aslında sadece bir gıda ürünü olmadığını, adeta bir sanat eserine dönüştürülebileceğini ve bu sayede katma değerinin de artırılabileceğini gösterdi” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler