Yarım Kilo Peynir Ne Kadar?

Yarım Kilo Peynir Ne Kadar?

Ulusal Süt Konseyinin (USK) çiğ süt fiyatını 15 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere litresinin 7,50 TL olarak belirlenmesinin ardından zamlı ürünler raflarda yer almaya başladı. Süt, ayran ve yoğurt

 
Çiğ süt fiyatlarına mayıs ayında yapılan zam etiketlere yansımaya başladı. Yüzde 32’lik zammın ardından en ucuz sütün 18,5 lira olmasıyla birlikte süt ürünlerinde ise zamlar yeni yeni etkisini gösteriyor. Artık yarım kilo Ezine peyniri ortalama 78 lira, 1 kilo inek peyniri ise 120 liradan satışa çıkarılacak.
 
Ulusal Süt Konseyinin (USK) çiğ süt fiyatını 15 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere litresinin 7,50 TL olarak belirlenmesinin ardından zamlı ürünler raflarda yer almaya başladı. Süt, ayran ve yoğurt gibi pastörize ürünlere hemen yansıyan fiyatlar, olgunlaştırılmış peynir grubunda ise etiketlere yeni yeni yansıyor.
 
Dünya'dan Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre; markalı süt ürünlerinde ürününe göre değişkenlik göstermekle beraber yüzde 40’a varan artışlar yaşanırken, özel markalı (private label) ürünlerde ise fiyat artışı yüzde 18,5 olarak hesaplandı.
 
Yarım Kilo Peynir Yaklaşık 80 Lira
 
Son zamlardan sonra markalı 500 gram Ezine peyniri 60 liradan 78 liraya kadar yükseldi. 350 gramlık koyun peyniri ise zam sonrası 42 liradan 58 liraya market raflarında yer buldu. 1 kilogram inek peyniri 100 liradan 120 liraya çıktı.
 
'FİYATIN GEÇ YANSIMASI...'
 
Yarım Kilo Peynir Ne Kadar?
Süt zammıyla beraber sıvı grubunda fiyatın geçerli olduğu tarihten itibaren birkaç gün içinde yansıdığını kaydeden Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Denetleme Kurulu Üyesi Hakan Kazancıgil, peynir grubunun ise biraz arkadan takip ettiğini söyledi. Bunun nedenin olgunlaştırma durumundan kaynaklandığını belirten Kazancıgil, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Klasik peynir ve eski kaşar ürünlere zincir marketlerde yaklaşık 2 ay sonra zamlı olarak yansır. Burada fiyatın geç yansıması eski süt fiyatından alınmış olmasından kaynaklanıyor. Bunlarda bile artık süreler bir aya düşürülmüş durumda. 15 Haziran’dan sonra hemen hemen bütün eski ürünler bitmiş olur ve yeni fiyatlar yansımaya başlayacak."


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler