Arnavutluk’ta Muhteşem Bir Türk Mutfağı Kuruluyor

Arnavutluk’ta Muhteşem Bir Türk Mutfağı Kuruluyor

Arnavutluk’a atandıklarında ilk Cumhuriyet Bayramlarında görkemli bir kutlama yapmak istediklerini söylediklerinde ben ve ekibim yanlarında olduk. 2000 kişinin katıldığı..

Arnavutluk’ta Bir Türk Mutfağı Kuruluyor
Ebru Baybara Demir
 
Mardin'de restoranıma konuk olduklarında tanışmıştık Büyükelçimiz ve eşi Ayşegül Hanım ile...
 
Reyhan Şerbeti yeni başlayan dostluğumuzun kutlamasıydı.
 
Arnavutluk’a atandıklarında ilk Cumhuriyet Bayramlarında görkemli bir kutlama yapmak istediklerini söylediklerinde ben ve ekibim yanlarında olduk. 2000 kişinin katıldığı muhteşem kutlamanın yemeklerini büyük bir gururla hazırlamıştım.
 
2019 Kasım’ında yaşanan deprem sonrası Arnavutluk’taki dayanışmanın lideri olduklarında yine beraberdik. Dayanışma halkasına katılan herkese Türk tatlıları ile birlikte teşekkür ederken “Yaşanan acılar sona ersin, tatlı yiyip tatlı konuşalım.” mesajını vermiştik. 
 
Pandemi sonrası ilk buluşma yine bir 29 Ekim Resepsiyonu ile gerçekleşti. 
 
Ama bu kez Arnavutluk’a bir Sosyal Gastronomi şefi olarak gittim. 3571 Yetim çocuğa annelik eden 200 yetim annesinin sosyal entegrasyonu için Türk Mutfağını araç olarak kullanmayı hedefledik. Çok uzun bir süre Tiran'da kaldım. Yetim annelerimize Türk Mutfağı eğitimine başladık. 
 
Arnavutluk’ta Bir Türk Mutfağı Kuruluyor
Proje bitiminde sertifikalarını verdik. 
 
Ak Parti İzmir Milletvekilimiz Sayın Ceyda Bölünmez Çankırı’nın daveti ile, eğitim alan annelerimizden 7 kişiyi Mardin'de misafir ederek profesyonel bir deneyim kazanmalarına destek verdik. Bizden bir iz kalmasını diledik. Öyle de oldu.
 
Büyükelçimizin ve kıymetli eşi Ayşegül Hanım’ın desteği ile şimdi, Arnavutluk’ta bir Türk Mutfağı kuruluyor. Eğitim alan annelerimiz bu mutfakta çalışarak kendilerine yeni bir hayat kurmaya hazırlanıyorlar.
 
Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde başlatılan “21-27 Mayıs Türk Mutfağı Etkinlikleri” kapsamında bu yıl hazırladığımız tüm yemekleri bu annelerimizle birlikte hazırladık. Muhteşem bir organizasyon ile sunulan yemeklerimiz tüm konuklarımızdan tam not aldı. Gastronominin iyileştirici gücünü bir kez daha hep birlikte deneyimledik.
 
Bu sabah Türkiye'deyim, tınısı kulağımdan, sözleri dilimden bir türlü gitmeyen "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkısını gururla mırıldanarak…
 
Sayın Büyükelçim Ahmet Murat Yörük ve kız kardeşim Ayşegül Erdal Yörük, bana bu gururu yaşama fırsatı verdiğiniz için size ve değerli ekibinize bir kez daha çok teşekkür ederim.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler