Ünlü Şeflerden Batman Tandır Festivali Rüzgarı...

Ünlü Şeflerden Batman Tandır Festivali Rüzgarı...

Araştırmacı-Yazar Chef Yunus Emre Akor, Chef Emre Keleş, Mehmet Butcher, Chef Neclan Karakaş, Chef Eyüp Kemal Sevinç, Chef Ayvaz Akbacak, Chef Hayri Altay, Gurme..

Ünlü Şeflerden Batman Tandır Festivali Rüzgarı...
 
Batman’ın 10 bin yıllık tarihi ilçesi Hasankeyf’te tandırlar, 1. Uluslararası Gastronomi ve Turizm Fuarı için yandı. Tandırda et, balık ve ekmek çeşitlerinin pişirildiği fuarda, 28 yöresel yemeğin tescillenmesi için de düğmeye basıldı.
   
Fuarın İlk Gününde Lezzet, İkinci Gününde İse Spor Yer Aldı
 
1. Uluslararası fuar ve festivallerden Hasankeyf Gastronomi ve Turizm Batman Tandır Festivali  ilk ayağı 21 Mayıs Cumartesi Günü yöresel lezzet alanında gerçekleşti. Fuar için Hasankeyf Hanımeli Kadın Kooperatifi Terasında en eski pişirme tekniklerinden 12 adet tandır kuruldu, tandırda et, balık ve ekmek çeşitleri pişirildi.
 
Ünlü Şeflerden Batman Tandır Festivali RüzgarıŞefler Tandır Başında Et Ve Balık Pişirdi
 
Batman Valiliği, Hasankeyf Kaymakamlığı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, DİKA öncülüğünde Milliyet Gazetesi Yazarı ve Ünlü Chef Mehmet Kudat ve İş Kadını Emine Tuncer’in koordinatörlüğünde gerçekleşen fuara dünyanın dört bir yanından 60 ünlü şef ve gastronomi yazarı katıldı.
 
Araştırmacı-Yazar Chef Yunus Emre Akor, Chef Emre Keleş, Mehmet Butcher, Chef Neclan Karakaş, Chef Eyüp Kemal Sevinç, Chef Ayvaz Akbacak, Chef Hayri Altay, Gurme Yazar Hayri Altay, Chef Murat Temel, Şırdancı Mehmet, Gurme Yazar Emine Beder,
 
Lezizz  Yazarı Chef Rüzgar Sünbül, Chef Mehmet Atlaş, Çok Gezen Gurme gibi ünlü ustalar, Tekalp Turizm aracılığı ile Batman’a geldi. Real Konak Hotel, Mezopotamya Otel ve Hotel Bozoğulları’nda konaklayan konuklar, Petrolspor Takım Otobüsü ile Hasankeyf’e geldi. Şefler, kurulan tandırlarda, Hasankeyf Turizm ve Meslek Yüksekokulu Öğrencileriyle birlikte ekmek, balık ve tavuk pişirme teknikleri üzerine sunum yaparak ziyaretçilere ikram etti.
 
28 Yemeğin Tescillenmesi Sağlanacak
 
Fuarda patentli yemekler bölümü açıldı. Tescillenerek Batman Mutfağına kazandırılması istenen 28 adet yemeğin sunumu yapıldı. İş Kadını Emine Tuncer, etli bamya, şemşemok, mehir ve erikli et tandır, sumaklı üzüm şerbeti gibi lezzetlerin tescillenerek Batman Mutfağına kazandırılması için yürütülecek çalışmalara destek vereceklerini belirtti.
 
Ev Yemekleri, Altın İçin Yarıştı
 
Ünlü Şeflerden Batman Tandır Festivali Rüzgarı
Fuar kapsamında yöresel yemek yarışması düzenlendi. Fuar için Batman’a gelen şefler, yemekleri tadılmayarak puan verdi. Yarışmada 1.’liği çömlekte kış türlüsü, 2’liği perde pilav, 3.’lüğü ise ağa tepsisi yemeğiyle kazanan katılımcılara, Eski Bakan Sema Ramazanoğlu, Batman Valisi Ekrem Canalp, Milletvekili Ziver Özdemir, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Hasankeyf Belediye Başkanı Vahap Kusen, AK Parti MKYK Üyesi Şaziye Gündüz, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz’in katıldığı törende altın ödülü verildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler