Yediğimiz Et Nedir?

Yediğimiz Et Nedir?

Et, temel olarak kırmızı ve beyaz et olarak ikiye ayrılır. Kırmızı et, esasen kastır ve yavaş kasılan liflerden oluşur. Et dokusu neredeyse tamamen protein kolajen içeren bir bağ dokusu tabakası ile çevrilidir..

Kırmızı Et Neden Kırmızıdır?
Şef Mehmet Kudat 
 
Öncelikle şunu anlamamız gerekiyor: Et dediğimiz şey, kesim işleminden geçirilmiş hayvan kasıdır. Yani tükettiğimiz etler, hayvanların kas dokusudur. 
 
Bu, tıpkı sizin kol veya bacak kaslarınız gibidir. 
 
Et dokusu (yani kaslar), neredeyse tamamen protein kolajen içeren bir bağ dokusu tabakası ile çevrilidir ve üç ana bileşenden oluşur: su, protein (bağ dokusu) ve yağ. Etin pişirildiğinde kahverengine dönüşmesini sağlayan ise etteki karbonhidrattır (şeker). 
 
Bu karbonhidrat olmasaydı, ette istenen lezzet ve renk elde edilemezdi. 
 
Kırmızı Et Neden Kırmızıdır?
 
Et, temel olarak kırmızı ve beyaz et olarak ikiye ayrılır. Kırmızı et, esasen kastır ve yavaş kasılan liflerden oluşur. 
 
Bu kaslar, ayakta durma veya yürüme gibi uzun süreli faaliyetler için kullanılır ve sürekli bir enerji kaynağına ihtiyaç duyar. Miyoglobin proteini, sürekli aktivite halinde ihtiyaç duyulan oksijeni kas hücrelerinde depolar. Bu protein, zengin pigmentli bir proteindir ve dolayısıyla hücrelerde ne kadar miyoglobin varsa, et de o kadar kırmızıdır.
 
Kırmızı et kırmızıdır, çünkü etin büyük kısmını oluşturan kas lifleri yüksek miktarda kırmızı renkte miyoglobin içerir. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler