Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı nedir? En sevilen ramazan tatlılarından Ekmek Kadayıfı hangi ilimize ait? En meşhur osmanlı ve Türk tatlılarından Ekmek Kadayıfı kaç kalori? Evde en lezzetli iftar sofralarına Ekmek Kaday

Ekmek Kadayıfı nedir? En sevilen ramazan tatlılarından Ekmek Kadayıfı hangi ilimize ait? En meşhur osmanlı ve Türk tatlılarından Ekmek Kadayıfı kaç kalori?
 
Evde en lezzetli iftar sofralarına Ekmek Kadayıfı yapabilmek için şeflerin özel tatlı tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İşte sizlere en ünlü ramazan tatlılarından Ekmek Kadayıfı tarifi...
 
Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler
Ekmek Kadayıfı İçin Kullanılan Malzemeler
 
*    1 hazır ekmek kadayıfı
 
En eski ramazan tatlılarından Ekmek Kadayıfı Şerbet için
 
*    5 su bardağı toz şeker
*    6 su bardağı kaynar su
*    1 tatlı kaşığı limon suyu
*    2 çorba kaşığı su
 
En sevilen iftar tatlılarından Ekmek Kadayıfı Üzeri için
 
*    400 gr kaymak
 
Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?
 
Kadayıfı yüksek kenarlı geniş bir tepsiye yerleştirin. Üzerini örtecek kadar kaynar suyu döküp tepsiyle kapatın. Su soğuyunca kadayıfın üzerine bastırarak suyunu süzdürün (gerekirse fazla suyunu kağıt havlu ile alabilirsiniz)
 
Şerbet için, su ve şekeri tencerede şurup kıvamında kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Kalan 1 su bardağı şekeri bir kapta 2 çorba kaşığı su ile karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak şekeri karamelize edin.
 
Karamel rengini alınca hazırladığınız şerbete ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Ekmek kadayıfını ocağın üzerine alın.  Karamelli şerbetin yarısını üzerine gezdirip dökün.
 
Tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte pişirin ve şerbetini çektikçe üzerine tekrar şerbet ilave ederek 45 dakika pişirin. Ekmek kadayıfını soğuyunca dilimleyip kaymakla servis yapın. Afiyet olsun.
 
Ekmek kadayıfı hangi yöreye ait?
 
Ekmek kadayıfı veya kaymaklı saray ekmeği, Türk mutfağında yer alan, Afyonkarahisar kökenli bir tatlı. Yapılan hamurun arasına, fıstık veya ceviz konularak hazırlanır. Daha sonra üzerine şerbet dökülerek pişirilir.
 
Afyon'da ekmek kadayıfı nereden alınır?
 
Çarşının en eski restoranı Aşçı Bacaksız'da kallavi bir ekmek kadayıfı yemeden Afyon'dan sakın ama sakın dönmeyin. Bu nostaljik dükkân mumla arasanız bulamayacağınız türden, hakiki bir esnaf lokantası.
 
Ekmek kadayıfı tatlısı kaç kalori?
 
Ekmek Kadayıfı Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 177 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 160 gramlık miktarında Ekmek Kadayıfı 284 kalori bulunmaktadır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler