Ugef'ten Mengen Aşçılık Ve Turizm Festivali Startı Verildi

Ugef'ten Mengen Aşçılık Ve Turizm Festivali Startı Verildi

Mengeni tanıtmak, aşçılık sanatının önemini belirtmek, Türk mutfağının dünya mutfakları arasındaki yerini sağlamak Mengen halkının kültürel, sosyal ve ekono..

Uluslararası Mengen aşçılık ve turizm festivali ilk degerlendirme toplantısı Mengen belediyesi başkanı TURHAN BULUT Başkanlığında belediye konuk evi toplantı salonunda gercekleşti.
 
Toplantıya kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile aşçı federasyonları ve dernekleri temsilcileri katıldı. üç saat süren toplantının ardından festival tarihi belirlendi. 
 
Mengeni tanıtmak, aşçılık sanatının önemini belirtmek, Türk mutfağının dünya mutfakları arasındaki yerini sağlamak Mengen halkının kültürel, sosyal ve ekonomik yaşamına değer katmayı hedefleyen festival 6-7 Ağustos tarihinde gerçekleşecek.
 
Ugef'ten Mengen Aşçılık Ve Turizm Festivali Startı Verildi
Toplantıya Uluslararası gastronomi federasyonu adına katılan MEHMET KAPLAN birlik ve dayanışma mesajı verdi. gastronomi alanında kendisine ihtiyac duyulan her yere görev sorumluluğuyla gittiğine değinen kaplan; “Mengen ülkemizde aşçıları başkenti olarak biliniyor. 
 
kuşkusuz Mengen bizim icin bir aşçı fabrikası yetiştirdiği aşçılar ülkemizde dünyanın bir çok yerinde tanınıyor. Mengen festivali hem aşçı öğrencilere hem de bu mesleğe yeni başlayan aşçılar için önemli bir çalışma sahası imkanı veriyor. festival ilçeye, aşçılara ve aşçılık sanatına önemli kazanımlar sağlıcak” dedi 
 
yogun kar yağısına rağmen toplantıya katılım sağlayan kaplan’a belediye baskanı Turhan bulut teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler