Tartolet Nedir?

Tartolet Nedir?

Mutfakların vazgeçilmez lezzet lerinden Tartolet, tatlı severler için bir vazgeçilmezdir. Tart türevi bir tatlı olmasıyla bilinir. Üzeri açık ve içinde dolgu kreması olan tartın küçük versiyonudur. Tek kişilik min..

Tartolet Nedir?
 
Mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden Tartolet, tatlı severler için bir vazgeçilmezdir. 
 
Tart türevi bir tatlı olmasıyla bilinir. 
 
Üzeri açık ve içinde dolgu kreması olan tartın küçük versiyonudur. 
 
Genellikle tek kişilik minik kalıplarda pişirilir ve hazırlanıp servis edilir.
 
Tartolet Tartolet Yapımında Kullanılan Malzemeler
 
*    Yarım Su Bardağı Pudra Şekeri
*    1 Adet Yumurta
*    3 Yemek Kaşığı Tereyağı
*    Yarım Çay Bardağından Bir Parmak Eksik Sıvıyağ
*    Aldığı Kadar Un
*    1 Paket Vanilya
 
Hamur İşi Tariflerinden Tartolet Kreması İçin;
 
*    1 Adet Yumurta
*    1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*    750 Ml Süt
*    Yarım Su Bardağı Mısır Nişastası
*    Yarım Su Bardağı Şeker
*    Yarım Su Bardağı Un
*    2 Paket Vanilya
 
Tartolet Üzeri İçin;
 
*    Arzu Edilen Mevsim Meyveleri
 
Tartolet Nasıl Yapılır?
 
Tartolet yapımına muhallebi ile başlayıp soğuması için bir kenara kaldırıyoruz. Bunun için tencereye yumurta ve süt eklenip çırpılır. Ardından yavaş yavaş nişasta ve un eklenip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Tencere ocağa alınır ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırılır. Koyulaşan kremaya tereyağı eklenip altı kapatılır.
 
Krema içinde tereyağı eridikten sonra vanilya da eklenir ve iyice karıştırılır. Üzerini kapattıktan sonra kremayı da bir köşede beklemeye alın.
 
Tartolet Hamuru Nasıl Yapılır?
 
Hamuru için un dışında derin bir yoğurma kabında gerekli tüm malzemeler güzelce çırpılır. Ardından kontrollü bir şekilde un eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamurdan alınan parçalar küçük kalıplara ince bir tabaka halinde yayılır. Tabanlarına delikler açarak kabarmalarını engelleyebilirsiniz.
 
170 derece önceden ısınan fırına kalıplar yerleşir ve 10 dakika pişirilir. Soğuduklarında kalıptan çıkarabilirsiniz. Kalıptan kolayca çıkması için yerleştirmeden önce yalnızca un sürmeniz yeterli olacaktır.
 
Bir kenarda soğumuş olan kremayı sıkma poşeti yardımıyla hamurların üzerine sıkıp, son olarak üzerlerine muz, çilek, ahududu, kivi gibi dilediğiniz meyveleri yerleştirebilirsiniz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler