Mutfak Mirası Alanya'da Yeni Gastronomi Hedefleri...

Mutfak Mirası Alanya'da Yeni Gastronomi Hedefleri...

Sevda Erdoğmuş: "Üyelik Sürecini Hızla Tamamlaması İçin Gereken Tüm Desteği Vermeye Hazırız" Defne Belediyesinin yerel değerlere verdiği önem noktasında Alanya Beledi..

Alanya Mutfak Mirası Gastronomi Hedeflerini Büyütüyor...
 
1992 yılında İsveç’te temelleri atılan ve Türkiye’den ilk kez Alanya’nın katılımıyla ülkemizin de dahil olduğu Culinary Heritage (Mutfak Mirası) iş birliği ağı Malatya’ya uzandı.
 
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin daveti ile Malatya’ya giden Alanya Belediyesi Mutfak Mirası Ulusal Koordinatörleri Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa ve Gıda Mühendisi Zeynep Kiriş; Mutfak Mirası sistemini Malatya’ya taşımak ve şehrin gastronomi donelerini çalışmak için istişarelerde bulundu.
 
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın katılımıyla gerçekleşen toplantılarda; şehrin gastronomisini ve yerel ürünlerini etkin tanıtmak, özel lezzetleri ile keşfedilmeyi bekleyen Malatya Mutfağı’nı soyut kültürel öğe olarak şehre gelen tüm ziyaretçilerle buluşturmak, Culinary Heritage (Mutfak Mirası) ağına katılım sürecinde takip edilecek yol haritası gibi şehrin gastronomi açıdan markalaşma sürecine dair birçok konu başlığı hakkında görüşmeler tamamlandı.
 
Alanya Mutfak Mirası Gastronomi Hedeflerini Büyütüyor
Mutfak Mirası sisteminin Türkiye’deki ilk lisans sahibi olan Alanya Belediyesi adına toplantılara katılan Alanya Koordinatörlerinden Gıda Mühendisi Zeynep Kiriş yaptığı açıklamada, “Özellikle Avrupa’da yeterince bilinmeyen ve dar bir çerçevede ele alınan Türk Mutfağı ve yöresel ürünlerimiz; belediyelerin desteği ile doğru tanıtılmakta ve gerek ulusal gerekse uluslararası alanda ilgi görmektedir. 
 
Malatya; mutfak kültürü, tarımsal faaliyetleri ve tarımsal ihracattaki payı ile son derece önemli bir şehir. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yerel değerlere verdiği önem açısından Alanya Belediyesi ile ortak paydada buluştuğunu görmek ve şehir mutfağının ‘kültürel değer’ olarak tanıtılmasında etkin rol oynayacak olmasından dolayı son derece mutluyuz. Malatya’nın üyelik süresini hızla tamamlaması için gerekli tüm desteği vermeye hazırız.” dedi.
 
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa ise konuyla ilgili, “Mutfak Mirası Sistemine ilgi göstererek bizleri Malatya’da ağırlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Bey’e ve değerli ekip arkadaşlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.
 
Görüşmeler neticesinde gelinen olumlu sonuç neticesinde; yöre mutfağını ve yöresel ürünlerini katma değer ekleyerek ziyaretçilerine tanıtmak isteyen Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Üyelik Sürecini başlatmak üzere Culinary Heritage Merkez Ofisi (İsveç) ile görüşmelere başlandı.
 
Alanya Mutfak Mirası Gastronomi Hedeflerini Büyütüyor
Sevda Erdoğmuş: "Üyelik Sürecini Hızla Tamamlaması İçin Gereken Tüm Desteği Vermeye Hazırız"
 
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş; ‘’Defne Belediyesinin yerel değerlere verdiği önem noktasında Alanya Belediyesi ile aynı bakış açısında olmaktan mutluluk duyuyorum. Üyelik sürecini hızla tamamlaması için gereken tüm desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. 
 
Defne Hatay Mutfak kültürünün merkezi ve bu anlamda çok değerli lezzetleri bulunmakta Mutfak Mirası ağına dahil olmaları ile çok güzel bir sistemin güzel bir uygulama noktası olacaklar. Mutfak Mirası Sistemine ilgi göstererek bizleri Defne İlçesinde ağırlayan Sayın Başkan Dr. İbrahim YAMAN’ ve değerli çalışmalarına sonsuz teşekkürlerimizi sunarım. ’’dedi.
 
Görüşmeler neticesinde gelinen olumlu sonuç neticesinde; yöre mutfağını ve yöresel ürünlerini katma değer ekleyerek ziyaretçilerine tanıtmak isteyen Defne Belediyesinin ‘’Üyelik Süreci’’ yakın bir zamanda başlaması bekleniyor.
 
Yapılan teknik gezi sırasında Defne Belediyesine ait Koza evi ve Kadın Kooperatif ziyaret edilerek Kültürel mirasın gün yüzüne çıkarılma projeleri ile başarılı çalışmalar yakından incelendi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler