Tabule Nedir? Nasıl Yapılır?

Tabule Nedir? Nasıl Yapılır?

Tabule Salatası Yapımı İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir? En Eski Ortadoğu Lezzetlerinden Tabule Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Lübnan salatası nasıl yapılır? Arap salatası nasıl yapılır? Hangi yöreye ait?

Tabule Nedir? Nasıl Yapılır?
 
Lübnan mutfağının en sevilen yemeklerinden biri Tabule salata çeşitleri arasında yerini alıyor. İnce bulgur, domates, taze nane gibi basit malzemelerin bir araya gelmesiyle vazgeçilmez bir lezzet ortaya çıkıyor.
 
Tabbule; bulgur, domates, salatalık, iyice küçültülmüş maydanoz parçaları, nane, soğan ve sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve sofra tuzu ile birlikte hazırlanır. Bazen bulgur yerine kuskus kullanılması gibi daha farklı birçok çeşidi bulunmaktadır. 
 
Arap ülkelerinde geleneksel bir meze ve iştah açıcı olarak sunulan tabbule Kıbrıslılar, Türkler ve Ermeniler tarafından da uyarlanmış ayrıca Batı kültürlerinde popüler bir yöresel yemek türü olmuştur.
 
Tabule Salatası Tarifi
Tabule Salatası Yapımı İçin Kullanılan Malzemeler
 
*    2 Demet Maydanoz
*    1 Demet Taze Nane
*    6 Adet Soğan
*    3 Adet Domates
*    1 Çay Bardağı İnce Bulgur
*    4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*    1,5 Çay Bardağı Sıcak Su
*    1 Adet Limon
*    Yarım Çay Kaşığı Tuz
*    2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
 
En Eski Ortadoğu Lezzetlerinden Tabule Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
 
İnce bulguru yıkayın ve cam bir kaba alın. Sıcak su ile ıslattıktan sonra kabın ağzını kapatın. Bulgurların şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
 
Bu sırada maydanoz ve taze nane demetlerini güzelce yıkayın. Taze naneyi saplarıyla birlikte ince ince doğrayıp taze soğanları kıyın. Domatesleri yıkayın. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp dört eşit parçaya bölün.
 
Aldığınız domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın. Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kasesinin içine alın. Şişip, yumuşayan bulgurla salata malzemelerini karıştırın.
 
Salatanın sosu için limonun suyunu sıkın. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta güzelce harmanlayıp salata kasesine dökün. İyice karıştırdığınız salatayı servis tabağına alıp hemen servis edin.
 
Dilerseniz nar ekşisi ilave etmek yerine salata süslemesinde nar taneleri kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Tabbouleh nasıl yapılır? Ananim "Tabule" Tarifleri...
 
Önce bulguru sıcak su ile yıkıyoruz, suyunu süzüp yumuşamaya bırakıyoruz Bu arada maydanozlar ayıklanır, yıkanır ve mümkün olduğu kadar küçük doğranır. Soğan, domates küçük küçük doğranır ve hepsi bulgura ilave edilir, yağı, ekşisi ve tuzu ayarlanır. İyice karıştırılır. Afiyet olsun
 
Tablacı salatası nedir?
 
Kebapla beraber gelen sofrayı baştan başa donatan enfes mezeler salatalar da midelere bayram yaptırıyor. Bunlardan birisi de tablacı salatası. Ah nasıl güzel, nasıl leziz. Maydanoz, domates, soğan, sumak ve toz biberin bir tabakta buluştuğu bu bir salata ne kadar iştah açıcı ise o kadar leziz.
 
Lübnan salatası nasıl yapılır?
 
Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kasesinin içine alın. Bulgur hazır hale gelince salata malzemeleriyle karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu bir kapta güzelce karıştırıp salata kasesine dökün. İyice karıştırdığınız salatayı servis tabağına alıp hemen servis edin.
 
Arap salatası nasıl yapılır?
 
Son zamanların en çok aranılan tarifi tabule!
 
Bulguru ve 1 kaşık zeytinyağını bir kaba koyup üzerine sıcak suyu dökün ve üzeri kapalı olarak 20 dakika bekletin. Maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Domateslerin ve salatalığın çekirdeklerini çıkartıp, çok küçük küpler şeklinde doğrayın. Bulguru bir salata kabına alın.
 
Tabule hangi yöreye ait?
 
Tabule, adını Lübnan Mutfağında sıkça duyduğumuz bir tarif. Bizim kısır tarifimize çok yakın, tek farkı şişen bulgura kavrulmuş salça katılmaması. Ülkenden ülkeye farklılık gösterse de ana malzemeleri bulgur, maydanoz, taze nane, domates ve taze soğan.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler