Gastronomi Dünyası Horeca Fair 'da Buluştu...

Gastronomi Dünyası Horeca Fair 'da Buluştu...

Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Fuarın ilk gününe İzmir Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen “Yeni Keşifler ve Yeni Lezzetler” sunumu damga vurdu. Kuşadası Profesyonel..

Gastronomi Dünyası Horeca Fair'da Buluştu...
 
Horeca Fair, ilk günden gastronomi dünyasından rekor sayıda aşçı ağırladı, ünlü şefler şov ve sunumlarıyla fuarda gövde gösterisi yaptı.
 
Horeca Fair-Uluslararası Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı sektörün satın alma yetkisine sahip exclusive şeflerini aynı çatı altında buluşturdu. Şefler fuarda, "Anadolu'dan Dünya'ya" sloganıyla Türk mutfağını görücüye çıkarırken, "Yerliyse Yeriz" sloganıyla da yerli üretime dikkat çekti.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Fuarın ilk gününe İzmir Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen “Yeni Keşifler ve Yeni Lezzetler” sunumu damga vurdu.  Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği (KUPAD) Başkanı Aydın Sürer ise mutfak tüyoları verdi. Yemek yaparken “cesur” olmak gerektiğini belirten Sürer "Her yemeğin bir reçetesi var. 
 
Reçetelere güvenin, ölçülerine uygun yemek yapın ancak vizyonunuzu geliştirmeyi, yeniliklere açık olmayı ve kendi tarzınızı ortaya koymayı da unutmayın. Küçük dokunuşlar yemeklerde fark yaratır.  Mutfakta denemekten korkmayın, dağarcığınızı genişletin.  En önemlisi de büyük bir aşkla yemek yapın, aşkla yapın ki lezzetine doyum olmasın” dedi.
 
Türkiye gastronomi turizmini Yeni Kapılar Açıldı
 
Öte yandan dört gün boyunca sürecek olan fuar ilk günden turizm sektörünün yol haritasını belirledi. Sektöre hakim güçlü sivil toplum kuruluşlarınca desteklenen fuar, sektörde faaliyet gösteren dev firmaların yanı sıra Avrupa, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler ve Orta doğu ülkelerinin aralarında bulunduğu 25 ülkeden 300’ün üzerinde satın alma yetkilisini ağırladı. 
 
Turizm sezonu öncesi nihai satın alma kararlarınının verildiği HORECA Fuarı, alım heyetleri ve ikili görüşmelere zemin oluşturarak katılımcı firmaların ihracata yönelik satış ve bağlantılarının artmasına da olanak sağladı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler