Wagyu Ne Demek?

Wagyu Ne Demek?

Çok hızlı hareket yapısına sahip olmayan Wagyu sığır ırkı vücudunun her bölgesindeki etlerin içerisinde et ile bütünleş 'miş yoğun yağ dokusu oranı içermesi, kas ve sinir dokusunun azlığı etinin yumuşaklığına..

Wagyu Ne Demek?
 
Japonya'da bulunan ve rağbet gördüğü için üretimi meşhur olarak yapılan 4 sığır ırkından en önemlisidir. Hayvanın genetik yapısı ile ilgili olarak eti adeta mermer desenine benzer. 
 
Çok hızlı hareket yapısına sahip olmayan Wagyu sığır ırkı vücudunun her bölgesindeki etlerin içerisinde et ile bütünleşmiş yoğun yağ dokusu oranı içermesi, kas ve sinir dokusunun azlığı etinin yumuşaklığına sebep olmaktadır.
 
Steak restoranları için kaleme aldığım Orijinal steak çeşitleri nelerdir isimli makalemde bu konudan daha detaylı bir şekilde bahsetmiştim...
 
Wagyu sığır ırkları üretiminde ahırlar yol kenarlarından uzak sessiz bölgelerde özel teknikler ile yetiştirilir. Daha detaylı bilgi için "aşçılık kütüphanesi"ni ziyaret ediniz.
 
Kaynak:
Has aşçıbaşı Ahmet Özdemir'in resmi web sitesinden bulunan "Wagyu Ne Demek" İsimli yazısı...
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Haber/188/Wagyu-Ne-Demek-.html
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler