Kelkit Ketesi Tescillendi...

Kelkit Ketesi Tescillendi...

En İyi Hamur İşi Tariflerinden Kelkit Ketesi Tarifi, Yöresel Sokak Lezzetlerimizden Kelkit Ketesi İçin Kullanılan Malzeme' ler Nelerdir? Buğday unu, su, tuz, ekşi maya, yumurta, tereyağı ve sütle hazırlan..

Kelkit Ketesi Tescillendi
 
Gümüşhane'nin Kelkit ilçesiyle özdeşleşen "Kelkit ketesi", coğrafi işaret alarak tescil edildi.
 
Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Temmuz 2020'de Kelkit ketesine coğrafi işaret belgesi almak için Türk Patent ve Marka Kurumuna müracaatta bulundu.
 
Kelkit ketesi, Kurum tarafından "fırıncılık ve pastacılık mamulleri, hamur işleri, tatlılar" ürün grubunda 2 Aralık 2021'de tescillendi.
 
Buğday unu, su, tuz, ekşi maya, yumurta, tereyağı ve sütle hazırlanan Kelkit ketesinin, Doğu Karadeniz'in 57'nci, Gümüşhane'nin ise 11'inci coğrafi işaretli ürünü olduğu belirtildi.
 
Kelkit Ketesi Tescillendi
En İyi Hamur İşi Tariflerinden Kelkit Ketesi Tarifi
Yöresel Sokak Lezzetlerimizden  Kelkit Ketesi İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*    Bir Litre Ilık Süt
*    3 Adet Yumurta (Yumurtanın Beyazı İçine Sarıları İse Üzerine Sürülecek)
*    Bir Paket İnstant Maya
*    1 Su Bardağı Sıvı Yağ
*    1/2 Su Bardağı Eritilmiş Tereyağı
*    1 Yemek Kaşığı Tuz
*    200 Ml Un
 
Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Sevilen Lezzetlerden Kelkit Ketesi Yapılış Tarifi:
 
Derin bir yoğurma kabının içine ılık sütü, yumurta beyazlarını, mayayı, yarım bardak sıvı yağı ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hazırladığınız hamurun çok sert olmamasına dikkat edin.
 
Kelkit Ketesi Tescillendi
Hamuru kıvamlı bir hale getirince üzerini temiz bir tülbentle örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler ayırın. Bezeleri hafif bir şekilde unlayıp çok ince olmadan açın.
 
Açtığınız hamurların arasına sıvı yağı ve eritilmiş tereyağını karıştırıp sürün. Ardından kıvırarak şekil verin ve üzerlerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler