40 Çeşit Baharatla Tatlandırılıp Altın Suyu'na Bandırılıyor...

40 Çeşit Baharatla Tatlandırılıp Altın Suyu'na Bandırılıyor...

Etin yağının el sıcaklığıyla bile eriyebildiği belirtilirken, 60 gün kadar kaya tuzlarının arasında dinlendirilen et, daha sonra 40 çeşit baharat ve 'altın suyu' olarak tabir edilen karışıma..

Bu etin kilosu tam 16 bin lira: 'Altın suyu'na bandırılıyor, 60 gün dinlendiriliyor
 
İzmir'de bir kasap dükkanında satılan ve kilosu 1200 dolar (yaklaşık 16 bin lira) olan Japon wagyu cinsi sığır eti, fiyatıyla vatandaşların dikkatini çekiyor. Etin yağının el sıcaklığıyla bile eriyebildiği belirtilirken, 60 gün kadar kaya tuzlarının arasında dinlendirilen et, daha sonra 40 çeşit baharat ve 'altın suyu' olarak tabir edilen karışıma bandırılarak müşteriye sunuluyor.
 
40 Çeşit Baharatla Tatlandırılıp Altın Suyu'na Bandırılıyor...Kilosu yaklaşık 16 bin liradan satılan ve özellikle yurt dışından müşterileri dükkana çeken et, fiyatıyla İzmirlilerin dikkatini çekiyor. Kilosu 1200 dolardan satılan Japon wangyu sığır eti, özel koşullarda yetişen sığırların bel ve sırt etinin 40 ila 60 gün arasında kaya tuzunda dinlendirilmesi ile elde ediliyor.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Japon ırkı 'wagyu' cinsi sığırdan elde edilen 'Kobe' etinin pahalılığının birden fazla nedeni var. Bunlardan biri wagyu sığırının özel beslenme programları dahilinde masajlarla ve stressiz ortamda yetiştirilerek yağlanması. Bir diğeri ise sığırın bel ve sırt kısmından elde edilen etlerin yaklaşık 2 ay kaya tuzunda dinlendirilmesi. 
 
"Yağı, Elinizin Sıcaklığıyla Bile Eriyor"
 
Kasap Mehmet Günbey, sığırlarının özel veterinerler kontrolünde özel programlarla mısır ve arpayla beslendiğini ve elde edilen etlerin sadece sırt ve bel kısmına ait olduğunu söyledi. Günbey, "Bunun en büyük özelliği de etin içinde 'mermer' olarak tabir ettiğimiz ince yağ dokularının olmasıdır. 
 
Bu etin yağı elinizin sıcaklığıyla bile eriyebiliyor. Etlerimizin yağ oranı çok yüksek. 500 kilogramlık bir sığır kestiğimiz zaman bunun içinden yaklaşık 40-50 kilogram bir et alabiliyoruz" diye konuştu.
 
"40 Çeşit Baharatla 'Altın Suyu'na Bandırılıyor"
 
"Bu et kesilir kesilmez direkt olarak dolaba konmuyor" diyen Günbey, "Önce 40 ila 60 gün arasında kaya tuzlarının arasında dinlendiriyoruz, vitrine çıkararak satışa sunuyoruz. Daha sonra da 40 çeşit baharat ve 'altın suyu' olarak tabir ettiğimiz karışımımıza bandırarak müşterilerimize ikram ediyoruz" dedi.
 
"58 Tl'den 1200 Dolara Kadar Et Var"
 
40 Çeşit Baharatla Tatlandırılıp Altın Suyu'na Bandırılıyor...
Günbey, müşterilerinin özellikle Katar, Kuveyt ve Irak gibi ülkelerden geldiğini belirterek, "Hem tüketmek için hem de toplu olarak restoranları için satın alanlar var. Hatta Japonya'nın Kobe bölgesinden gelen müşterimiz bile var. Bazı müşterilerimiz pahalı bulabiliyor ama bu eti bilenler çok pahalı olduğunu söylemiyor. 
 
Bizde 58 TL’den başlayıp 1200 dolara kadar satılan et var. Türkiye'de hem en ucuz eti hem de en pahalı eti biz satıyoruz. En ucuz et dediğimiz ise bu hayvanların kaburga ve döş kısmından elde edilen ettir" ifadelerini kullandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler