Gastronomi Festivalinde

Gastronomi Festivalinde "Menşei Bursa" projesi

Festivalde, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, Köy Kadın Dernekleri ve alanında Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden gelen ünlü şefler yarıştılar.Bursa’daki bu..

Gastronomi Festivalinde "Menşei Bursa" projesi
 
Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Merkezi personeli tarafından hazırlanan fuar ve festivallerden “Menşei Bursa” projesi kapsamında, tarım ve gıdaya dayalı yöresel değerlerini turizm değerlerine dönüştürülerek etkili bir tanıtım aracı haline getirebilmek için 16-17 Kasım 2013 tarihlerinde Gastronomi Festivali düzenlendi.
 
Festivalde, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, Köy Kadın Dernekleri ve alanında Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden gelen ünlü şefler yarıştılar.Bursa’daki bu Gastronomi Festivali’nde Bodrum’u Aregala Türkiye Sınır Tanımayan Şefler Derneği Bodrum Şubesi temsil etti.
 
Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla festivale katılan 16 kişilik ekipte Ahmet Çetin, Cüneyt Kırşan, Yusuf Kasapoğlu, Peyami Yıldız, Murat Türk, Sevda Özkara, Seda Yapıcı, Hüseyin Çelik, Barbaros Bermak, Semra Çalıkkaya, İrfan Yıldırım, Birkan Beşten, Güney Güneri ve Kos adasından Kadri Memiş’in de aralarında olduğu yönetim kurulu ve üyeleri yer aldı.
 
Aregala Bodrum’un davet ettiği uluslararası şefler yarışmada jüri üyeliği yaptı. Aregala Bodrum ekibinin genç aşçıları yaptıkları workshoplarda Bodrum yöresi yemekleriyle yarışırken, yurt dışından ve Türkiye’nin çeşitli yörelerinden gelen usta aşçılar da kendi yemeklerini çeşitli workshoplarla festivalde tanıttılar.
 
Büyük ilgi ve yoğunlukta geçen festivalde büyük bir kültür buluşması gerçekleşti. Festival kapsamında ayrıca “1. Uluslararası Aşçılar Zirvesi” de gerçekleştirildi. Aregala Türkiye Sınır Tanımayan Şefler Derneği Bodrum Şubesi adına Ahmet Çetin, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a bu festivale katılabilmeleri için sağladığı desteklerden dolayı teşekkür etti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler