Ankara Tava Nasıl Yapılır?

Ankara Tava Nasıl Yapılır?

Ankara Tava nedir? En iyi yöresel fırın yemeklerimizden Ankara Tava yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? En beğenilen yöresel lezzetlerimizden Ankara Tava yapmayı denediniz mi? Peki..

Ankara Tava nedir? En iyi yöresel fırın yemeklerimizden Ankara Tava yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? En beğenilen yöresel lezzetlerimizden Ankara Tava yapmayı denediniz mi? Peki evde Ankara Tava için şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Türk aşçı haberleri olarak Ankara Tava hakkında en çok sorulan sorular ve cevapları ile birlikte nefis tarifini paylaşıyoruz.
 
En İyi Yöresel Yemeklerden Ankara Tava Nasıl Yapılır?
En Beğenilen Fırın Yemeklerinden Ankara Tava Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler
 
*    300 Gram Kuzu Eti
*    1 Adet Soğan
*    2 Diş Sarımsak
*    1 Adet Yeşil Biber
*    1 Adet Domates
*    1 Su Bardağı Arpa Şehriye
*    2 Su Bardağı Sıcak Su
*    Karabiber
*    Kimyon
*    Tuz
*    Salça
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
 
 Ankara Tava Nasıl Yapılır?
Kuşbaşı doğranmış eti tavaya alıyoruz ve ocağı yüksek ateşe alıyoruz. Etin rengi dönüp de suyunu salınca, ocağı iyice kısıyoruz. Suyunu çekince sıvı yağ ekliyoruz ve ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
 
Doğradığımız soğanı sarımsağı ve biberi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı ve baharatları ekliyoruz, karıştırıyoruz. Son olarak domatesi ekliyoruz ve tavayı kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
 
Diğer bir tarafta ayrı bir tavada şehriyeleri kavuruyoruz. Rengi dönünce etin üzerine ekliyoruz karıştırmıyoruz. Suyu da ilave edip altını iyice kısıyoruz. Kapağını da kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
 
Suyunu çekince 5-10 dk dinlendirip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
 
Gerçek Ankara tava nasıl yapılır?
 
Tereyağının yarısını ve sıvı yağı tencereye alın ve şehriyeyi kavurun. Kavrulan şehriyeleri bir tepsiye alın. Bir tavada kalan tereyağını eritip soğan ve biberleri kavurun. Üzerine sarımsak, domates ve biber salçası, domates rendesi, karabiber, tuz ve yarım bardak sıcak su ekleyip karıştırın ve birkaç dakika pişirin.
 
Ankara tava hangi etle yapılır?
 
Ankara tava, İç Anadolu Bölgesi'nde özellikle bayram günlerinde sıklıkla hazırlanan özel bir yemektir. Kuzu kol veya incik gibi kırmızı etlerin kullanıldığı Ankara tavayı yaparken en önemli püf noktalardan biri arpa şehriyeden yapılan pilavın suyuna, rendelenmiş domates ve salçanın katılmasıdır.
 
Ankara tava nasıl bir şey?
 
Ana malzemeleri şehriye ve et olan Ankara tavanın kökeni Kafkaslara dayanır. Eski zamanlarda hıdrellez, düğün, mesire gibi özel kutlamalarda sunulan bu yemek, zaman içerisinde Ankara ile bütünleşmiştir . Protein değeri yüksek olduğu için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir.
 
Ankara tava kaç dakikada pişer?
 
Ardından kuzu incikleri şehriyenin üzerine dizip, şehriyelerin üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. 190 derece fırında etler pişip, şehriyeler suyunu çekene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
 
Etli Ankara tava kaç kalori?
 
Bu yemeğin 100 gramı 227.4 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 237.0 gram olup 538.7 kalori içermektedir. Bu yemek Yağ, C Vitamini, Protein yönünden zengindir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler