Kraliçesi 2'nci Elizabeth' İn En Sevdiği Yemek Nedir?

Kraliçesi 2'nci Elizabeth' İn En Sevdiği Yemek Nedir?

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth (95) bugüne kadar Buckingham Sarayı'nda yerli, yabancı çok sayıda önemli konuk ağırladı. Konuklarına gümüş ve porselen takımların bulunduğu görk..

Kraliçesi 2'nci Elizabeth' İn En Sevdiği Yemek Nedir?
 
Vaktiyle sülün avladığı bilinen İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in geyik etini de sevdiği ortaya çıktı. Sarayın eski aşçısı, kraliçeye geyik etinden hamburger yaptıklarını açıkladı.
 
İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth (95) bugüne kadar Buckingham Sarayı'nda yerli, yabancı çok sayıda önemli konuk ağırladı. Konuklarına gümüş ve porselen takımların bulunduğu görkemli sofralarda, saray aşçılarının özenle hazırladığı çok özel yemekler sundu. Ama Kraliçe II. Elizabeth'in de günümüzün fast food mutfağından hamburger sevdiği ortaya çıktı.
 
Ancak bir farkla; Kraliçe normal zincir restoranlarda satılan hamburgerleri değil, geyikburger diye tanımlanan geyik etinden yapılmış hamburgeri tercih ediyor.
 
'Pizza sevmiyordu'
 
Kraliçesi 2'Nci Elizabeth' İn En Sevdiği Yemek Nedir?
15 yıl boyunca II. Elizabeth'in resmi konutu Buckingham Sarayı'nda görev yapan aşçıbaşı Darren O'Grady, Kraliçe'nin en sevdiği fast food'un geyikburger olduğunu açıkladı.
 
Şef O'Grady, İngiliz The Sun gazetesine verdiği demeçte, "Çevremizde tanıdığımız çoğu insan gibi kraliçenin de büyük bir hamburger zevki var ama o sadece ekmeksiz hamburger köftesi tercih eder" dedi.
 
Ayrıca Prens Charles, Prens Harry, Prens William ve Prenses Diana için de yemek pişirmiş olan şef O'Grady, Kraliç'enin İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde aşçılardan sık sık geyikburger istediğini belirtti.
 
Şef, "Balmoral'da kraliyet üyeleri geyik avlardı, biz de o geyiklerin etinden hamburger hazırlardık" dedi.
 
Kraliçeye ekmeksiz hamburger hazırlamadığı zamanlardaysa esas olarak klasik Fransız yemekleri pişirdiğini söyleyen O'Grady, Elizabeth'in pizzadan hiç hoşlanmadığını ve sarayda geçirdiği 15 yıl boyunca tek bir pizza servis edilmediğini sözlerine ekledi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler