Medeniyetlerin Şafağı – Akdeniz’in Öyküsü

Medeniyetlerin Şafağı – Akdeniz’in Öyküsü

Arkeolog Töre Sivrioğlu’nun, uygarlık tarihi üzerine Epsilon ile birlikte yürüttüğü çalışmanın ilk etabı olan Medeniyetlerin Şafağı - Akdeniz’in Öyküsü okurlarla buluştu. Sivrioğlu kitabında..

Epsilon’dan Medeniyetlerin Şafağı – Akdeniz’in Öyküsü İle Altı Milyon Yıl Öncesine Sürükleyici Bir Gezi!
 
Epsilon logosuyla raflarda yerini alan Medeniyetlerin Şafağı - Akdeniz’in Öyküsü, okurları arkeolog Töre Sivrioğlu’nun rehberliğinde altı milyon yıl öncesine götüren masalsı bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Sivrioğlu’nun, Akdeniz medeniyetlerini sürükleyici bir anlatımla kaleme aldığı Medeniyetlerin Şafağı - Akdeniz’in Öyküsü, yazarın hikâye anlatımdaki gücüyle okurlar için bir uygarlık tarihi okumasından çok benzersiz bir gizem avına dönüşüyor. 
 
Arkeolog Töre Sivrioğlu’nun, uygarlık tarihi üzerine Epsilon ile birlikte yürüttüğü çalışmanın ilk etabı olan Medeniyetlerin Şafağı - Akdeniz’in Öyküsü okurlarla buluştu. Sivrioğlu kitabında Akdeniz’in öyküsünü anlatırken kayıp kıtaların, tek bir iz bırakmadan yok olan medeniyetlerin, Antik Yunan’la Mısır’ın, cennetten kovulanlarla tek gözlü devlerin ve daha nicelerinin öyküsünü de sürükleyici anlatımıyla kaleme alıyor. 
 
Bugün masmavi suları, kıyı boyunca uzanan kayalarının büyüleyici doğası, şirin makileri, turunçgilleri ve zeytinlikleriyle herkesi büyüleyen Akdeniz havzası, milyonlarca yıl önce yakıcı güneşin kavurduğu çöller, bozkırlar ve giderek kuruyan tuz göllerinden ibaretti. Ancak jeolojik açıdan göz kırpmak kadar kısa olarak tanımlanabilecek bir süre içinde suları yükseldi, kara parçalarını aştı ve insanlık tarihinin en büyüleyici medeniyetlerine yaşam kaynağı oldu. 
 
Epsilon’dan Medeniyetlerin Şafağı – Akdeniz’in Öyküsü İle Altı Milyon Yıl Öncesine Sürükleyici Bir Gezi!
O dönemlerde yapılan keşiflere hâlâ çok şey borçlu olduğumuz gibi bahsi geçen antik uygarlıklardan yadigâr gizemleri de çözmüş sayılmayız. Benzersiz bir hayal gücünün ürünü olan mitolojik anlatılarsa dünyanın en güzel masalları olarak gökkubbede tınlamaya devam ediyor.
 
Töre Sivrioğlu’nun kaleme aldığı Medeniyetlerin Şafağı - Akdeniz’in Öyküsü, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!
 
Kültür ve Sanat Haberlerinde Töre Sivrioğlu Hakkında
 
Ulaş Töre Sivrioğlu, 1980’de Gönen’de doğdu. Ege Üniversitesi’nde Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi Bölümü’nden 2001’de mezun oldu. 2005’te Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “Dionysos Kültü Kökenleri ve Anlamı” başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı. Tarih bölümüne yönelerek Celal Bayar Üniversitesi’nde 2012 yılında doktorasını tamamladı. 
 
Doktora tezinin başlığı “Tek Parti Döneminde Orta Asya, Sümer-Hitit Araştırmaları”dır. Öğrenciliği sırasında ve sonrasında çok sayıda arkeolojik kazı ve kültürel mirası koruma projesine katıldı. İran, Bizans ve İslam sanatı ve tarihi hakkında çeşitli çalışmaları yayınlanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler