Gastronomi ve Tasarım...

Gastronomi ve Tasarım...

İki gün sürecek olan gastronomi danışmanlarının da katıldığı Design Week Türkiye, birçok panel bünyesinde ağırladığı konuklarıyla tasarım kavramını farklı perspektiflerden ele alıyor. Şef Aylin Yazıcıoğlu..

Gastronomi ve Tasarım...
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin desteğiyle tasarım ve geleceğe yön veren ilham verici konular ve konuşmacıların bir araya geldiği restoran konseptlerinin de ele alındığı Design Week Türkiye başladı. Türkiye’nin önde gelen sektör profesyonellerinin buluştuğu panellerde sektörün geleceği ve atılması gereken adımlar ele alındı.
 
Türkiye gastronomi haberleri ve gastronomi turizmi'nde yer alan bilgilere göre;  Design Week Türkiye kapsamında gerçekleşen ‘Gastronomi ve Tasarım’ panelinin moderatörlüğünü gazeteci, yazar Songül Hatısaru üstlendi. 
 
Şef Aylin Yazıcıoğlu, İşletmeci ve Danışman Emre Ergani, Masterchef Moderatörü ve MYK Gastro Arena Kurucu en başarılı mutfak şeflerinden şef Mehmet Yalçınkaya, Tasarımcı Özlem Tuna, Refika’nın Mutfağı Yemek Yazarı ve TV programcısı Refika Birgül ile birlikte panelde yer alan Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen, gastronomi trendlerinde gastronominin Türkiye ve dünyadaki geleceği üzerine değerlendirmelerde bulundu.
 
İki gün sürecek olan gastronomi danışmanlarının da katıldığı Design Week Türkiye, birçok panel bünyesinde ağırladığı konuklarıyla tasarım kavramını farklı perspektiflerden ele alıyor.
 
“Yeni dönemde tasarım ve sürdürülebilirlik rekabet gücümüzü belirleyecek”
 
Basın toplantısında etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, “Yeni dönemde tasarım, sürdürülebilirlik ve katma değer başlıkları rekabet gücümüzü belirleyecek. Standart bir ürün ham maddesi kaliteli olursa, insan sağlığına uyumlu, kullanım kolaylığı sağlayan ve çevreye duyarlı olursa ürünün tercih edilebilirliği de bu oranda artacaktır. Bu aşamaların her birinde elimizdeki ürünün katma değeri de katlanarak büyüyor.
 
Bir ürünün hangi amaçla, hangi malzemeyle, hangi değerlere saygılı bir şekilde üretildiği kadar hangi kıymetli insanın kullandığı da değerini belirliyor” dedi. Tasarımın sadece teknik bir mesele olmadığının altını çizen İsmail Gülle, “Tasarım aynı zamanda güvenlik, konfor, kolaylık, doğru iletişim ve ifade içeren bir faaliyet. Bu durum sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı, çevreye duyarlı ve marka değeri yüksek yepyeni bir ihracat stratejisine geçmemiz gerekliliğini de ortaya koyuyor” dedi.
 
“Tasarım geleceği hayal etmektir”
 
Türkiye İhtacatçılar Meclisi küresel ticarette değişen tüm koşullara ihracatçıları hazırlıyor. Design Week Türkiye ile tasarım ekosistemine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyleyen TİM Başkanı, “Var olanla yetinmeyen, daha fazlasını yapmaya cesaret eden tüm tasarımcılarımızın arkasındayız. Çünkü birlikte katma değer yaratıp kalkınacağımıza inanıyoruz.
 
Son dönemde yükselen ihracat rakamlarımızla dış ticaret fazlası veren Türkiye, hedefine hiç olmadığı kadar yakındır. Günümüzde sürdürülebilir ihracat artışının yolu katma değerli üretimden geçiyor. Katma değerli üretim ise Ar-Ge, inovasyon ve tasarımla mümkün” dedi ve şöyle devam etti, “
 
Tasarım geleceği hayal etmektir. Tasarım maddeye anlam yüklemektir. Design Week Türkiye’de bu sene yine dolu dolu bir program sizleri bekliyor. 12 panel ve konferansta 60’dan fazla konuşması ve 20’yi aşkın sergiyi katılımcılarımızla buluşturacağız. Tasarımın ülke için ne anlama geldiğin, tasarımla ülkemizin çok kısa zamanda çok yol alacağını biliyoruz. Bu nedenle bu etkinlik hem etkisi hem de sahip çıkılması açısından son derece önemli.”

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler