“2021 Yılı Avrupa Gastronomi Bölgesi” İlan Edildi...

“2021 Yılı Avrupa Gastronomi Bölgesi” İlan Edildi...

Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre Gastronomi öğrencileri Michelin yıldızlı şefle mutfağa girdi. İki milyon nüfusuna göre yedi Michelin yıldızlı şefi olan Slov..

2021 Yılı Avrupa Gastronomi Bölgesi İlan Edildi. 
 
Gastronomi öğrencileri Michelin yıldızlı şefle mutfağa girdi...
 
Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye-Slovenya ortak etkinliğine katıldı. Slovenyalı Michelin Yıldızlı Şef Jorg Zupan ile mutfağa girdi. Şef, etkinlik öncesinde gastronomi öğrencileriyle Kayseri pazarında coğrafi işaretli ürünleri inceledi.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre Gastronomi öğrencileri Michelin yıldızlı şefle mutfağa girdi
 
2021 Yılı Avrupa Gastronomi Bölgesi İlan Edildi. İki milyon nüfusuna göre yedi Michelin yıldızlı şefi olan Slovenya, bu başarısıyla “2021 yılı Avrupa Gastronomi Bölgesi” ilan edildi. 
 
Slovenya’yı Türkiye’de özel bir etkinlikle tanıtmak, iki ülkeyi yakınlaştırmak ve ikili ekonomik ilişkileri kültürel bir katkıyla desteklemenin amaçlandığı etkinlikte, Michelin Yıldızlı Şef Jorg Zupan, Altınbaş Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, Araştırma Görevlisi Sercan Azbaz ve öğrencileri ile birbirinden eşsiz lezzetlere imza attı. 
 
Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye-Slovenya ortak etkinliğine katıldı. Mutfağa giren Slovenyalı Michelin Yıldızlı Şef Jorg Zupan, etkinlik öncesinde gastronomi öğrencileriyle Kayseri pazarında coğrafi işaretli ürünleri inceledi.
 
Michelin Yıldızlı Şef Jorg Zupan, aşçılık mesleğinde aşçılık eğitimlerinde Türkiye’de gastronomi ve mutfak sanatları eğitiminin geldiği noktadan çok etkilendiğini belirterek, birlikte çalışma yaptığı öğrencilerin yaratıcı ve donanımlı olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
Büyükelçiler de katıldı
 
2021 Yılı Avrupa Gastronomi Bölgesi İlan Edildi.
Olağanüstü Gastronomi Lezzetleri, JRE Slovenya ortaklığı ve Oluş Molu’nun ev sahipliğinde Sunolus Boutique Hotel’de 30 kişilik kapalı bir grup ile gerçekleşen tadım davetine, Slovenya Büyükelçisi Primož Šeligo, Hırvatistan Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, Karadağ Büyükelçisi Perisa Kastratovic ve İrlanda Büyükelçisi Sonya Mc Guinness katıldı. 
 
Altınbaş Üniversitesi öğretim üyesi Dr. İnanç Atılgan’ın da katıldığı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün bir sonraki etkinliğinin Slovenya’da Türk mutfağının tadımı olacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler