Olağanüstü Gastronomi Lezzetleri

Olağanüstü Gastronomi Lezzetleri "Organik Tarım"

Türkiye gastronomi haberlerinde ve gastronomi turizminde de yayınlanan bilgilere göre; 2009 yılında o dönem hayal olan topraktan tabağa ‘organik tarım’ mucizesini Kayseri’de öncü..

"Organik Tarım" da Olağanüstü Gastronomi Lezzetleri..
 
Yaklaşık 10 yıldır “Vinolus” markası ile organik tarıma katkı sağlayan Türkiye’nin başarılı kadın girişimcilerinden Oluş Molu, sahibi olduğu Sunolus Boutique Hotel’in mutfağında Michelin Yıldızlı Sloven Şef Jorg Zupan’ı ağırladı. Slovenya, İrlanda, Karadağ, Hırvatistan ülkelerin büyükelçilerinin katıldığı etkinlik, aynı zamanda yükselen gastronomi oluşumu JRE’nin Türkiye’deki ilk daveti olma özelliğini de taşıyor.
 
Cumhuriyet döneminden beri, Kayseri’de tarım ve sanayinin gelişmesi ve modernleşmesinde üç nesildir katkıları olan Molu ailesinin temsilcisi başarılı girişimci kadınlarımızdan Oluş Molu, ailesinin mirasını 2 bin 500 dönümlük arazisinde yaşatmaya devam ediyor. 
 
Türkiye gastronomi haberlerinde ve gastronomi turizminde de yayınlanan bilgilere göre;
 
Olağanüstü Gastronomi Lezzetleri...
2009 yılında o dönem hayal olan topraktan tabağa ‘organik tarım’ mucizesini Kayseri’de öncü olarak başlatan Molu, arazinin içerisinde bulunan Sunolus Boutique Otel’de Vinolus markasıyla Sloven lezzetlerini bir araya getiren özel bir yemeğe ev sahipliği yaptı.
 
Ljubljana’da bulunan michelin yıldızlı Atelje’nin kurucu şefi olan Jorg Zupan’ın kendi malzemelerini organik Vinolus ürünleriyle buluşturarak oluşturduğu tadım menüsü, aynı zamanda yükselen gastronomi oluşumu JRE’nin de ilk Türkiye organizasyonu oldu. Oluş Molu’nun katkılarıyla Türkiye’ye gelen oluşum 350 şef ve restoran ile 16 üyesi bulunan 42 yaşından küçük şeflerin katılımından oluşuyor.
 
Michelin Yıldızlı Şef Jorg Zupan imzası
 
Olağanüstü Gastronomi Lezzetleri...
Slovenya’yı Türkiye’de özel bir etkinlikle tanıtmak, iki ülkeyi yakınlaştırmak ve ikili ekonomik ilişkileri kültürel bir katkıyla desteklemenin amaçlandığı etkinlikte, Michelin Yıldızlı Şef Jorg Zupan, Altınbaş Gastronomi Bölümü Şefi ve öğrencileri ile birbirinden eşsiz lezzetlere imza attı.
 
Büyükelçilerden yüksek katılım
 
Olağanüstü gastronomi lezzetleri ile JRE Slovenya ortaklığı ve Oluş Molu ev sahipliğinde Sunolus Boutique Hotel’de 30 kişilik kapalı bir grup ile gerçekleşen tadım davetine, Slovenya Büyükelçisi Primoz Šeligo, Hırvatistan Büyükelçisi. Hrvoje Cvitanovic, Karadağ Büyükelçisi Perisa Kastratovic ve İrlanda Büyükelçisi Sonya Mc Guinness katıldı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler