Yunus Emre Enstitü Anadolu Mutfağını Londra' Ya Taşıdı

Yunus Emre Enstitü Anadolu Mutfağını Londra' Ya Taşıdı

Anadolu mutfağının kapıları Londra’da meraklılarına açıldı. Londra Yunus Emre Enstitüsü, "Köklerden Çağdaş Anadolu Mutfağı'na" adlı bir etkinlik düzenledi. Fransız aşçılık okulu..

Yunus Emre Enstitüsü Anadolu Mutfağını Londra' Ya Taşıdı...
 
Anadolu mutfağı Londra’da tanıtıldı. Londra Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği etkinlik kapsamında, Türk mutfağı şeflerinden Kemal Demirasal ile Anadolu mutfağı Londra’ya taşındı.
 
Anadolu mutfağının kapıları Londra’da meraklılarına açıldı. Londra Yunus Emre Enstitüsü, "Köklerden Çağdaş Anadolu Mutfağı'na" adlı bir etkinlik düzenledi.
 
Fransız aşçılık okulu Le Cordon Bleu ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, İzmirli şef Kemal Demirasal Anadolu mutfağını tanıttı.
 
Modern Gastronomi ve mutfak sanatlarında aşçılık mesleği ve aşçılık eğitimleri ile birlikte Türk mutfağı Londra'da
 
Demirasal'ın tanıtım menüsünde, baklava ve kuzu tandır vardı. İzmirli şef Londralılara, bu yemeklerin yapımını ve tarihini anlattı.
 
Etkinliğe katılan davetliler de bir yandan Türk mutfağından farklı lezzetlerin yapımını izlerken, bir yandan da Demirasal’ın şefliğe uzanan yolculuğuna ilişkin de sorular yöneltti.
 
Sef Demirasal, Türkiye'de özellikle bayramlarda ve büyük kutlamalarda baklava ve kuzu tandır tercih edildiği için, etkinlikte bu iki yemeği Londralılar'a tanıtmak istediğini dile getirdi.
 
Davetliler, etkinliğin sonunda Şef Demirasal'ın yaptığı yemeklerden tattı.
 
Yunus Emre Enstitüsü Nedir?
 
Yunus Emre Vakfı; Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak; bununla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak; Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermek;
 
Türkiye’nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini arttırıp dostluğunu geliştirmek amacıyla 05.05.2007 tarihli ve 5653 sayılı kanunla kurulmuş bir kamu vakfıdır.
 
Yunus Emre Enstitüsü ise Vakfa bağlı bir kuruluş olarak bu Kanunun amaçlarını gerçekleştirmek üzere yurt dışında kurduğu merkezlerde yabancılara Türkçe öğretimi çalışmalarının yanı sıra ülkemizin tanıtımı amacıyla kültür ve sanat faaliyetleri yürütmekte, ayrıca bilimsel çalışmalara destek vermektedir.
 
2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışında 63'den fazla kültür merkezi bulunmaktadır. Kültür merkezlerimizde verilen Türkçe eğitiminin yanı sıra, farklı ülkelerdeki eğitim kurumlarıyla yapılan iş birlikleri ile Türkoloji bölümleri ve Türkçe öğretimi desteklenmektedir.
 
Kültür merkezleri aracılığıyla kültür ve sanatımızı tanıtmak amacıyla birçok etkinlik düzenlenmekte, ulusal veya uluslararası etkinliklerde ülkemiz temsil edilmektedir. 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler