Sirha İstanbul 2021 – Fuar Sonuç Raporu Nedir?

Sirha İstanbul 2021 – Fuar Sonuç Raporu Nedir?

Türkiye gastronomi haberleri ve gastronomi turizmi haberlerinde de yayınlanan bilgilere göre; En fazla katılım Fransa, Ukrayna, Kıbrıs, Lübnan, İspanya, Bulgaristan, Fas, İran...

Sirha İstanbul 2021 – Fuar Sonuç Raporu Nedir?
 
Uluslararası Sirha İstanbul Fuarı’na 8 bin 134 ziyaretçi katıldı...
 
Uluslararası Sirha İstanbul Fuarı, pandeminin ardından 2 yıl sonra 18-20 Kasım 2021 tarihleri arasında Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fuara 35 farklı ülkeden 8 bin 134 ziyaretçi katılırken, toplam katılımcı ve marka sayısı ise 100’ü buldu.
 
Ana teması Sürdürülebilirlik olan Uluslararası Sirha İstanbul Fuarı’nda düzenlenen panellerde daha fazla üretmenin değil, daha verimli ve daha doğru üretmenin önemine değinilirken, düzenlenen panellerde atık halıların geri dönüşümü, sürdürülebilir menüler, profesyonel mutfaklarda sürdürülebilirlik ve eko gastronomi, tedarik zincirinde şeffaflık ve izlenebilirlik, Türkiye’de dikey tarım ve sürdürülebilir bir ekosistemde dikey tarımın faydaları ve daha birçok konu konuşuldu. Fuara pandemiye rağmen 8 bin 134 kişi katılırken, 35 farklı ülkeden de ziyaretçiler geldi. 
 
Türkiye gastronomi haberleri ve gastronomi turizmi haberlerinde de yayınlanan bilgilere göre; 
 
Sirha İstanbul 2021 – Fuar Sonuç Raporu
En fazla katılım Fransa, Ukrayna, Kıbrıs, Lübnan,  İspanya,  Bulgaristan, Fas, İran, Makedonya, İtalya, Tunus, İngiltere, Rusya, Kuveyt ve Macaristan’dan olurken, diğer ülke katılımcıları ise  Filistin,  Moğolistan, Arnavutluk, Özbekistan, Belçika, Çek Cumhuriyeti, İsrail, Amerika Birleşik Devletleri,  BAE,  Güney Kore,  Libya, Kosova, Sırbistan, İrlanda, Yunanistan, Kanada, Somali, Mısır, Irak ve Bosna-Hersek’ten oldu. 
 
Uluslararası Sirha İstanbul Fuarı’nda farkındalık yaratmak amacıyla “Farkında mıyız” adını taşıyan etkinlik alanında atık halı kullanılarak, 220 kg’lık zararlı madde salınımı engellendi. 2.9 m3 su kirlenmekten kurtuldu, 1.2 m3 çöp alanı da temiz kaldı ve bir evin bir ayda harcayacağı enerji geri kazandırıldı.
 
3 gün süren fuarın ilk günü Cantek Pazarlama Müdürü Burak Özcan, Tohum Ambarı Kurucusu Berker Çiftçi, Doğuş Hospitality and Retail Marka Şefi Vedat Demir, Six Senses Kocataş Mansions Executive Chef Özgür Üstün, Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen, Şekerci Cafer Erol Hakan Erol, Yanyalı Fehmi Lokantası Ergin Sönmezler, Karaköy Güllüoğlu Murat Güllü, Allpoints Restaurant Group Ar-ge Şefi Rıza Belenkaya, Swissotel Executive Chef Soner Kesgin, Alaf  Chef Owner Murat Deniz Temel, BELTUR Genel Müdürü Cenk Akın ve İSTAÇ Genel Müdürü M. Aslan Değirmenci, Gıda Güvencesi ile maksimum kazanç, Profesyonel mutfaklarda sürdürülebilirlik, eko gastronomi ve Sürdürülebilir Menüler konusunda konuşmacı olarak yer alırken fuarın ikinci günü ise; 
 
Hagelson Genel Müdürü Soner Alayurt, Metro Kalite Güvence Müdürü  Elif Arabacıoğlu, Migros Gıda Ürün Güvenliği Yöneticisi Merve Öztürk, Hiç Urla Kurucusu Duygu Özerson Elakdar,  Eker Pazarlama Müdürü Özge Kiraz, Balparmak Genel Müdürü Onur Özyurt , Schneider Electric CPG Segment Lideri Muhterem Çaylı, Kalite Sistem Merieux NutriSciences Türkiye Genel Müdürü Sabahnur Demirci, Plant Factory Kurucu Ortakları Halil Beşkardeşler, Emre Kaynar, Anıl Sönmez ve Ahmet Güney de  Atık Halı Geri Dönüşümü, Gıda İsrafına Yönelik World Resources Institute WRI  Projesi’nin Türkiye Hareketi, Tedarik Zincirinde Şeffaflık ve İzlenebilirlik  ve  Şehirde Tarım Olur mu? konularında bilgilendirdi. 
 
Sirha İstanbul 2021 – Fuar Sonuç Raporu
Yoğun ilgi gören fuarın son günü ise; Bonna Porselen Satış ve Pazarlama Direktörü Reha Tavil, Fazla Gıda Pazarlama Müdürü Koray Koçer, Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berat İnci, Carrefour İSG Çevre, Kalite Güvence ve Sürdürülebilirlik Lideri Tayfun Akusta, Arbella Key Account satış Direktörü Eftal Varhan, Dinçer Lojistik İş Geliştirme ver Müşteri İlişkileri Direktörü Ufuk Toptaş, Mimar’ca Bakery Kurucusu Öznur Şahin, Youth For Good İçerik Üreticisi ve Editör Aleyna Koca, Fermente Baking CO Kurucusu İbrahim Dalfiliz,, Plus Kitchen Kurumsal İletişim ve Pazarlama Sorumlusu Şuayip Zengin ve Fazla Gıda Teknoloji Uzmanı Ataman Özkan da Dünyayı Birlikte Kurtaracağız  panellerinde gıda israfına vurgu yaparak, alınacak tedbirleri anlattılar. 
 
Kalabalık bir katılımla gerçekleşen fuarda ziyaretçiler, sektör paydaşları ve tüm HoReCa sektörü, workshoplardan panellere birçok farklı deneyimi yaşama fırsatı bulurken, bugünün ve geleceğin gıda ile ilgili sorunlarına ışık tutularak sürdürülebilirlikle ilgili yeni adımların atılmasına destek oldu. 
 
Sirha İstanbul 2021 – Fuar Sonuç Raporu
Sirha İstanbul – GL Events Exhibitions’ın fuarı olan Sirha İstanbul, restoran, otel ve yiyecek içecek sektörlerini bir araya getiren ve işletmelerin ihtiyaçlarının tamamına cevap veren Türkiye‘nin en prestijli uluslararası HORECA fuarı olma özelliğini taşımaktadır. Sektöre yönelik düzenlenen fuarlar arasında gıda, gıda dışı ürün ve hizmetlerin bir arada sunulduğu tek platform olan Sirha İstanbul, sektörün karar vericilerini tedarikçilerle buluşturan üst düzey bir etkinlik olarak büyük ilgi görmektedir.
 
En farklı fuar ve festivallerden Sirha İstanbul, uluslararası düzeyde etkinlikler olan Şeflerin Olimpiyatı Bocuse d‘Or, Mutfakta Yaratıcılık Festivali Omnivore ve Dünya Pastacılık Kupası Coupe du Monde de la Pâtisserie İstanbul ayağına da ev sahipliği yapmakta, gastronomi trendlerini öne çıkarak tematik aktiviteler düzenlemektedir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler