Ödüllü Roman Bekleyiş, Kafka Kitap’tan Çıktı!

Ödüllü Roman Bekleyiş, Kafka Kitap’tan Çıktı!

Kafka Kitap’ın edebiyatsever -lerle buluşturduğu Bekleyiş, geleneksel ve modern dünya arasında sıkışmış, hayatının geçip gitmesini adeta seyreden bir adamın öyküsünden...

Aşkın Karmaşıklığına Dair, Gerçek Bir Hikâyeye Dayanan Ödüllü Roman Bekleyiş, Kafka Kitap’tan Çıktı!
 
Ha Jin’in PEN/Faulkner ve Amerikan Ulusal Kitap ödüllerini kazanan romanı Bekleyiş, Kafka Kitap logolu yeni tasarımı ve yeni baskısıyla yeniden okurlarla buluşuyor. Romanının odağına aşkın karmaşıklığını alan Ha Jin, ustaca aktardığı öyküsünün arka planında Çin gelenekleriyle komünist devrimin koşullarını kara mizaha varan bir yorumla sergiliyor. Gerçek bir hikâyeye dayanan Bekleyiş okuyucuların, bireysellik ve kendini gerçekleştirme ideallerine tamamen farklı bir açıdan bakmalarını sağlayan evrensel bir anlatı sunuyor.
 
Ödüllü Roman Bekleyiş, Kafka Kitap’tan Çıktı!Kafka Kitap’ın edebiyatseverlerle buluşturduğu Bekleyiş, geleneksel ve modern dünya arasında sıkışmış, hayatının geçip gitmesini adeta seyreden bir adamın öyküsünden yola çıkıyor. Ha Jin, zengin bir anlatımla ve tavizsiz bir gerçekçilikle kaleme aldığı romanını, satır aralarında kendini hissettiren ince bir mizah duygusuyla örüyor.
 
Türkiye kültür ve sanat haberlerinde yer alan romanda; Bir askeri hastanede doktor olan Lin Kong, yaşlı anne-babasının ısrarıyla, iyi huylu ama sıradan bir kız olan Shuyu ile evlenir ancak karısıyla paylaşacak pek bir şey bulamamaktadır. Lin başka bir şehirdeki askeri hastaneye tayin olunca, evinden ayrılır ve ailesini yılda sadece on gün ziyaret edebilir. Genç adam işi ve kitaplarıyla doldurduğu hayatından şikâyetçi değildir. 
 
Ancak hemşire Manna’ya âşık olunca karısından ayrılıp onunla evlenmek ister. Karısını boşanmaya razı etmek için köyüne gider ama Shuyu yılda ancak on gün görebildiği kocasından vazgeçmek istemez. Lin ile Manna on sekiz yıl boyunca, komünist rejimin baskısı altında Shuyu’nun boşanmaya razı olmasını beklerler. Sonunda aşkın gücünün zamanın acımasızlığına karşı kazandığı zafere rağmen, hayat başka bir bekleyişe mi dönüşecektir?
 
Ha Jin’in ödüllü romanı Bekleyiş, Kafka Kitap logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde! 
 
HA JIN HAKKINDA
Ha Jin 1956’da Çin’de, Liaoning’de doğdu ve altı yılını Halk Kurtuluş Ordusu’nda hizmet vererek geçirdi. 1985’te Çin’den ayrılarak Amerika’ya, burs kazandığı Brandies Üniversitesi’ne doktora yapmaya gitti. Bekleyiş’ten başka In the Pond (Havuzda) isimli bir romanı, iki şiir, iki de öykü kitabı vardır. Ha Jin, son kitabı olan Bekleyiş ile 1999 (Amerikan) Ulusal Kitap Ödülü’nü ve 2000 PEN/Faulkner Ödülü’nü aldı. Yazar, Atlanta’daki Emory Üniversitesi’nde İngilizce profesörüdür.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler