• Avakado Çeşitleri Nelerdir?

    Avakado Çeşitleri Nelerdir?

  • Avakado Çeşitleri Nelerdir?

    Avakado Çeşitleri Nelerdir?

  • Avakado Çeşitleri Nelerdir?

    Avakado Çeşitleri Nelerdir?

  • Avakado Çeşitleri Nelerdir?

    Avakado Çeşitleri Nelerdir?

  • Avakado Çeşitleri Nelerdir?

    Avakado Çeşitleri Nelerdir?

  • Avakado Çeşitleri Nelerdir?

    Avakado Çeşitleri Nelerdir?

  • Avakado Çeşitleri Nelerdir?

    Avakado Çeşitleri Nelerdir?

  • Avakado Çeşitleri Nelerdir?

    Avakado Çeşitleri Nelerdir?

  • Avakado Çeşitleri Nelerdir?

    Avakado Çeşitleri Nelerdir?


Avakado Çeşitleri Nelerdir?

Avakado Çeşitleri Nelerdir? Avokado nerede yetişir? Avokadoların özellikleri nelerdir? Dünyada kaç çeşit Avokado vardır? Türkiyede bulunan Avokadolar hangileridir? En iyi Avokado çeşitleri hangileridir?

Avakado Çeşitleri Nelerdir? Avokado nerede yetişir? Avokadoların özellikleri nelerdir? Dünyada kaç çeşit Avokado vardır? Türkiyede bulunan Avokadolar hangileridir? En iyi Avokado çeşitleri hangileridir?
 
Fuerte Avakado Nedir, Fuerte Avakadonun Özellikleri Nelerdir?
 
Dünya’da yetiştiriciliği yapılan önemli bir avokado çeşididir. Meksika-Guatemala soyları melezidir. Meyvesi armut şekilli olup, meyve ağırlığı 175-400 g arasındadır. Meyve kabuğu yeşil renkli, derimsi yapıda, sert, orta kalınlıkta, kolay soyulur özelliktedir. Çekirdek orta büyüklüktedir. %15-20 oranında yağ içerir. Meyve eti oldukça lezzetlidir. Taşımaya uygunluğu iyidir. Pazarlarda tutulan bir çeşittir.
 
Ağacı büyük yapıda olup, yayvan gelişir. Avokado türlerinde Çiçek tipi B olup, ilkbaharda çiçeklenir. Yerel iklim koşulları iyi bir meyve tutumu için uygun olmalıdır. Periyodisiteye eğilim gösterir, bir yıl az, bir yıl çok meyve alınır. Meyve verimi tutarlı değildir.
 
Yerel iklim koşullarının uygunluğuna göre az veya çok kendi kendine meyve verebilir. Tozlayıcı çeşit kullanıldığında verim artar. Meyve ağaç üzerinde uzun süre kalabilir. Ülkemiz koşullarında derim zamanı ekim ortası- nisan sonu olarak belirtilebilir. 
 
Fuerte çeşidine tozlayıcı olarak Zutano, Hass, Rincon, Bacon, Jalna, Topa Topa çeşitleri Türk aşçı haberleri kullanılabilir. 4-5 yılda meyve vermeye başlar. 12-15 yaşlarında en yüksek verim alınır. Dekara 800-1500kg verim alınabilir. Soğuklara orta derecede dayanıklıdı. -2,8°C’de zararlanma başlar. Kırağıdan olumsuz olarak etkilenir. Dikim aralığı 6x6m veya 7x7m olabilir.
 
Hass Avakado Nedir, Hass Avakadonun Özellikleri NelerdirHass Avakado hangi Özellklere Sahiptir?
 
Son yıllarda dünya’da yetiştiriciliği en fazla yapılan çeşitlerin başında gelir. Guatemala soyundandır. Meyve ağırlığı 150-350 g olup, yumurta veya armut şekillidir. Meyve kabuğu olgunlaştığında siyaha yakın koyu renkli, yüzeyi pürtüklü, kalın, oldukça kolay soyulabilir özelliktedir.
 
Meyve iriliğine oranla tohumu küçük-orta büyüklüktedir. %18-20 yağ içerir. Meyve eti lezzetli çeşitlerden birisidir. Taşımaya uygunluğu çok iyidir. Bu çeşide pazar talebi oldukca fazladır.
 
Ağacı yayvan gelişir. Çiçek tipi A olup, ilkbaharda çiçeklenir. Tek ağaç olarak periyodisiteye eğilimli ise de, bahçe halinde meyve tutumu kararlıdır. Meyvesi ağaç üzerinde uzun süre kalabilir. Ülkemiz koşullarında derim zamanı; aralık-haziran olarak belirtilebilir.
 
Meyveler bu tarihten sonra da ağaç üzerinde kalabilirlerse de meyve olgunluğunun ilerlemesi, uzun süre ağaçta meyvenin kalmasının ortaya çıkardığı olumsuzluklar, hava sıcaklıklarının giderek artması vb.nedenlerle bu uygulama sakıncalı görülmektedir.
 
Hass çeşidine, Bacon çeşidi tozlayıcı olarak kullanılabilir. 3-4 yaşında meyve vermeye başlar. 10-12 yaşından itibaren en yüksek verim alınmaya başlanır. Dekara 1200-2000 kg arasında verim alınabilir. Hass çeşidi soğuğa v esıcağa karşı duyarlıdır. -1,1 °C’de zararlanma görülebilir. Kırağıdan çok etkilenir. Kırmızı örümceklere, zararlı böceklere ve susuzluğa karşı çok duyarlıdır. Dikim aralığı 6x6m olabilir.
 
Bacon Avokado Nedir, Bacon Avokadonun Özellikleri Nelerdir?
 
Meksika ve Guatemala soyları melezidir. Meyve ağırlığı 175-350 g olup, yumurta şekillidir. Meyve kabuğu yeşil renkli, pürüzsüz, ince, nispeten kolay soyulur özelliktedir. Çekirdek orta iridir. %16-18 oranında yağ içerir. Taşımaya uygunluğu iyidir. Pazarlarda tutulan bir çeşittir.
 
Ağacı dikine gelişir. Çiçek tipi B olup, ilkbaharda çiçeklenir. Orta derecede verimli bir çeşittir. Periyodisiteye hafif eğilimlidir. Meyvesi ağaç üzerinde uzun süre kalamaz. Ülkemiz koşullarında derim zamanı; kasım-ocak olarak belirtilebilir. 3-5 yılda meyve vermeye başlar.
 
10-12 yaşından itibaren ekonomik verim alınmaya başlanır. Türk aşçı haberleri Daha çok ağacın üst kısımlarında meyve tutar. Dekara 1000-1500 kg arasında verim alınabilir. Ağacı soğuğa en dayanıklı çeşitlerden biridir. -4,4 °C’de zararlanma başlar. Dikim aralığı 5x5m veya 6x6m olabilir.
 
Zutano Avakado Avokado Nedir, Zutano Avokadonun Özellikleri Nelerdir?
 
Meksika soyundandır. Meyve ağırlığı 170-285 g olup, armut şekillidir. Meyve kabuğu sarımsı yeşil renkli, yüzeyi düzgün, ince olup, soyulması kolay sayılabilir. Meyve iriliğine göre çekirdek büyüktür. %12-18 oranında yağ içerir. Lezzeti, taşımaya uygunluğu ve pazar değeri orta derecededir.
 
Ağacı dikine gelişir. Çiçek tipi B olup, erken ilkbaharda çiçeklenir. Her yıl düzenli olarak meyve verir. Meyvesi ağaç üzerinde uzun süre kalamaz. Ülkemiz koşullarında hasat mevsimi; kasım başı-aralık sonu olarak belirtilebilir. Fuerte çeşidine tozlayıcı olarak kullanılır.
 
2- 3 yaşında meyve vermeye başlar. 8-10 yaşından itibaren en yüksek verim alınmaya başlanır. Dekara 1000-1500 kg arasında verim alınabilir. Ağacı soğuğa dayanıklı çeşitlerden biridir. -3,3 °C’de zararlanma başlar. Dikim aralığı 5x5m veya 6x6m olabilir.
 
Ettinger Avakado Avokado Nedir, Ettinger Avakadonun Özellikleri Nelerdir?
 
Meksika soyundandır. Meyve ağırlığı 225-340 g olup, armut şekillidir. Meyve kabuğu yeşil renkte, Türk aşçı haberleri yüzeyi pürüzsüz, orta kalınlıkta kolay soyulabilir niteliktedir. Çekirdek orta iridir. %16-18 oranında yağ içerir. Lezzeti çok iyidir. İsrail’de selekte edilmiş bir çeşittir. Taşımaya uygunluğu iyidir. Pazarlarda tutulan bir çeşittir.
 
Ağacı dikine gelişir. Çiçek tipi B olup, ilkbaharda çiçeklenir. Periyodisiteye hafif eğilimlidir. Meyvesi ağaç üzerinde uzun süre kalamaz. Ülkemiz koşullarında hasat mevsimi; kasım başı -ocak ortası olarak belirtilebilir. Fuerte çeşidine tozlayıcı olarak kullanılır. 2- 3 yaşında meyve vermeye başlar. 10-12 yaşından itibaren en yüksek verim alınmaya başlanır. 
 
Dekara 1000-1500 kg arasında verim alınabilir. Bu çeşit ekolojik seçicilik göstermekte olup, yerel iklim koşulları iyi bir meyve tutumu için uygun olmalıdır. İlkbahar dönemi düşük sıcaklıklar meyve tutumunu olumsuz yönde etkiliyebilir. Ağacı soğuğa dayanıklı çeşitlerden biridir. -3,5 °C’de zararlanma başlar. Dikim aralığı 5x5m veya 6x6m olabilir.
 
Pinkerton Avokado Nedir, Pinkerton Avokadonun Özellikleri Nelerdir?
 
500 Avokado çeşidi arasında en sık tercih edilen türlerin başında gelen Adana Pinkerton avakado fidanı; yarı bodur görünüme sahip polimorfik bir ağaçtır. Büyüme sürecinde kısmen yayılan Adana Pinkerton avakado fidanı, avakadoların bir çeşit sınıflandırılmasında kullanılan A ve B harf sisteminde, A grubu çiçek yapısına sahip olan bir türdür. Görünüm ve şekil itibari ile armutu anımsatan Pinkerton avakado; pürüzlü ve orta kalın yapıda bir kabuğa sahiptir.
 
Orta kalınlık durumunda bir kabuğa sahip olmasına rağmen kolay soyulabilen Türk aşçı haberleri Pinkerton Avakado; konik bir çekirdek yapısına ve sarı renkte bir meyve etine sahiptir. Bu sarı renkli meyve etine sahip olan Pinkerton avakadonun meyve eti oranı yüzde 82’ye kadar ulaşabilir.
 
Ülkemiz koşullarında yetişen bir Pinkerton Avakado; yüzde 15 ila 18 arasında değişen bir yağ oranına sahip iken, kuru madde içeriği ise yüzde 25,2 civarlarında seyrediyor. Hass çeşidine benzer bir biçimde büyüyen Adana Pinkerton Avakado fidanı, iklim koşullarına tölerans açsısından Hass Avakado ve Redd Avakado türüne yüksek oranlarda benziyor.
 
Cilifton Avokado Nedir, Cilifton Avokadonun Özellikleri Nelerdir?
 
Ebeveyni: Meksika
Tohum Boyutu: Büyük
Cilt Dokusu: Pürüzsüz
Çiçek Tipi:  B
Çekirdek şekli: Yumurta şeklinde
Olgunlaşmamış meyve rengi: Yeşil
Olgunlaşmış Meyve rengi: Yeşil
Cilt Kalınlığı: İnce
Ortalama meyve ağırlığı gr: 225 - 280
 
CB Shoemaker tarafından, 1933 Yılında Glendora, California 'da Bulunan Bu çeşit,  Eylül'de Hasat edilen erkenci bir çeşittir.  tesadufen Bir tohumdan çıkan fidanın gozlemlenmesi neticesinde bulunmuştur. 1940 ve 1950'li yıllarda California iç bölgelerde bulunan South Coast Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde  küçük bir alanda  ticari Yetiştirilmeye başlanmıştır Meyve kabukları geç hasatlarda Çatlamak eğilimilimi gosterir.
 
Wurtz Avokado Nedir, Çeşitleri Nelerdir dediğimizde Wurtz Avokadonun Özellikleri Nelerdir?
 
Ağacı, yarı bodur ve yayılarak büyüme alışkanlığında, yoğun bir şekilde dalların birbirine girdiği ve sarkık yapraklanmanın olduğu bir yapıdadır. Soğuk zararına dayanıklılıkta "Fuerte" ile benzer özellikler göstermektedir.
 
Genellikle fidan araziye dikildikten 3–5 yıl sonra meyve vermeye başlamaktadır. Çiçeklenmede, "A" tipi karakteristik özellik taşımaktadır. Çiçeklenme şubat ayının ortasında başlamakta ve mayıs ayının ortasına kadar devam etmektedir.
 
Genellikle meyve ağırlığı, 175-560 gr arasında değişmektedir. Serik-Antalya koşullarında ortalama meyve ağırlığı 250–300 g ve armut şeklinde olduğu tespit edilmiştir. Meyve kabuğu subtropikal bölgelerde ince olmakla birlikte, Kaliforniya gibi daha serin yerlerde kalın olabilmektedir.
 
Serik-Antalya koşullarında ise meyve kabuğu orta derece kalınlıkta olduğu tespit edilmiştir. Tohum; büyük ve konik bir yapıdadır. Meyve eti toplam meyvenin % 65-75 arasındadır. İlk zamanlarda olgunlaştığında hafifçe buruk bir tatta olmaktadır. 
 
Meyve etinde, ortalama yağ oranı % 15-17 kuru madde oranı % 25-30‟dur.
 
Serin subtropikal bölgelerde yoğun meyve yükü ile birlikte, daha Türk aşçı haberleri erken ürün veren bir çeşit olmasına rağmen, ağaç üzerinde uzun süre bekletilirse iki yılda bir ürün vererek periyodisite özelliği göstermektedir. İnsektisit (böcek) zararına geniş bir şekilde maruz kalmakta ve antraknoza duyarlı olmaktadır.
 
Yoğun taç hacmi böcek ve hastalıklara karşı mücadeleyi zorlaştırmaktadır.Bazı ülkelerde, yarı bodur olduğu ve geç dönemde hasat edildiği için ilgi çekmektedir.
 
Meyve Ve Ağaç Özellikleri Nelerdir?
 
Optimum hasat dönemi: Mart-mayıs
Meyve kabuk yapısı: Çok hafif pürüzlü
Ağaç üzerinde kalma durumu: Orta (3-4 ay)
Kabuk kalınlığı: Orta kalın
Soğuktan zararlanma eşiği (ºc): -2.8
Soyulabilirlik durumu: Nispeten kolay
Muhafaza durumu: 2 ay +4 °c
Çekirdek şekli: Konik
Ağaç habitüsü: Orta-yarı bodur
Meyve şekli: Armut
Periyodisite durumu: Yok (geç hasatta olursa var) Meyve eti rengi: Parlak krem veya donuk sarı
Ekolojik seçicilik: Var
Tad ve lezzet: Orta lezzetli
Ekonomik verime yatma yaşı: 8-10 yaş
Verim (kg/ağaç): (10-12 yaşında) 25-30
Ortalama meyve ağırlığı (gr): 250-300
Verim (adet/ağaç): (10-12 yaşında) 100-110
Meyve kabuk rengi: Parlak koyu yeşil
Endüstride kullanımı: Gıda, kozmetik ve ilaç sanayii
 
Reed Avokado Nedir, Reed Avokadonun Özellikleri Nelerdir?
 
Gurubu  : Guatemala
Kabuk Soyulması: Kolay Soyulur
Tohum boyutu: Büyük
Cilt dokusu: Hafif pütürlü
Çiçeği Türü: A
Meyve şekli: küresel-Yuvarlak
Ten Rengi Olgunlaşmamış: Yeşil
Ten Rengi Olgun: Yeşil
Cilt Kalınlığı: Orta
 
Carlsbad, Kaliforniya'da, 1960 yılında,James Reed tarafından üretildi.Türk aşçı haberleri 1948 Yılında Ekilen Bir Tohumdan Tesadüfen Çıkmıştır.. Meyveler, çoğu literatüre göre Mayıs-Eylül ayları arasında olgunlaşır. Her yıl meyve verir. Meyve olgunluğa ulaştıktan sonra nispeten uzun bir süre ağaçta kalabilir. Tuz yanmasına dayanıklıdır. Soğuklara Hassastır.
 
1392 Avokado Nedir, 1392 Avokadonun Özellikleri Nelerdir?
 
Gurubu:  Bilinmiyor
Kabuk Soyulması: Zor soyulur.
Tohum boyutu: orta
Cilt dokusu: pürüzsüz
Çiçeği Türü: B
Meyve Şekli: Armudi
Ten Rengi Olgunlaşmamış: Yeşil
Ten Rengi Olgun: Siyah
Cilt Kalınlığı: Orta
Ortalama Meyve Ağırlığı gr: 390 ila 560 Gr
% Oranı: Tohum: 16 / Kabuk: 13 / Et :71
 
Ağacın dalları aşağıya sarkık büyürler..
 
3-1-1 Avokado Nedir, 3-1-1 Avokadonun Özellikleri Nelerdir?
 
Gurubu:  Meksika
Kabuk Soyulması: Zor soyulur
Tohum boyutu: Büyük
Cilt dokusu: Pürüzsüz
Çiçeği Türü: A
Meyve Şekli: Armudi
Ten Rengi Olgunlaşmamış: Siyah
Ten Rengi Olgun: Siyah
Cilt Kalınlığı: İnce
Ortalama Meyve Ağırlığı : 170 ila 200 Gr
 
Meyvenin şekli Armudi elips Şeklindedir. Tesadüfen bulunmuştur. "Mexicola Grande" olarak pazarlanmıştır.
 
Anaheim Avokado Nedir, 3-1-1 Anaheim Avokadonun Özellikleri Nelerdir?
 
Gurubu: Guatemala
Kabuk Soyulması: Kolay Soyulur
Tohum boyutu: Orta ila küçük
Cilt Dokusu: Orta sert, parlak
Çiçeği Türü: A
Meyve Şekli: Armudi Elips
Ten Rengi Olgunlaşmamış: Yeşil
Ten Rengi Olgun: Yeşil
Cilt Kalınlığı: Orta
Ortalama Meyve Ağırlığı: 510 İla 900 Gr
 
1910 yılında California, Anaheim'da bulunan ağaç. çok verimlidir, ağaç başına verim Yüksektir. Her yıl düzenli verir.  Haziran - Ağustos ayında Hasat edilir. Soğuğa duyarlı. Ağacın şekli, uzun ve ince. Lezzet, iyi.
 
Avis Avokado Nedir, Avis Avokadonun Özellikleri Nelerdir?
 
Gurubu: Hibrit
Kabuk Soyulması: Zor soyulur
Tohum boyutu: küçük
Cilt dokusu: orta
Çiçeği Türü: B
Meyve şekli: Uzun Armudi
Ten Rengi Olgunlaşmamış: Yeşil
Ten Rengi Olgun: Yeşil
Cilt Kalınlığı: Orta
Ortalama Meyve Ağırlığı: 700 ila 1000 Gr
 
Büyük, garip şekilli trapazoid çanta şeklindeki meyveler. dengesiz bir şekilde olgunlaşır, bir ucu olgunken, diğer ucu hamdır . Çok sıradışı görünümlü bir meyvesi vardır.
 
Avokado 86 Nedir, Avokado 86'nın Özellikleri Nelerdir?
 
Gurubu: Hibrit
Kabuk Soyulması: Zor soyulur
Tohum boyutu: küçük
Cilt dokusu: orta
Çiçeği Türü: B
Meyve şekli: Armudi Uzun
Ten Rengi Olgunlaşmamış: Yeşil
Ten Rengi Olgun: Yeşil
Cilt Kalınlığı: Orta
Ortalama Meyve Ağırlığı: 280 ila 510 Gr
 
Avustralya’da popüler. Kaliforniya'da üretim çok düşüktür. Çok sıradışı mango desenli meyve, gövdeden yandan çıkar. Cilt orta kalınlıktadır.
 
Balboa Avokado Nedir, Balboa Avokadonın Özellikleri Nelerdir?
 
Grubu: Hibrit
Kabuğun Soyulması: Zor Soyulur
Tohum boyutu: orta
Cilt dokusu: pürüzsüz
Çiçeği Türü: B
Meyve Şekli: Oval
Ten Rengi Olgunlaşmamış: Siyah
Ten Rengi Olgun: Siyah
Cilt Kalınlığı: İnce
 
Tohumu California da ki Balboa adasından gelmiştir.
 
Bonita Avokado Nedir, Bonita Avokadonın Özellikleri Nelerdir?
 
Gurubu: Guatemala
Kabuk Soyulma Durumu: Kolay soyulur
Tohum boyutu: orta
Cilt dokusu: çoğunlukla pürüzsüz
Çiçeği Türü: B
Meyve şekli: Uzun boyunlu Armudi
Ten Rengi Olgunlaşmamış: Yeşil
Ten Rengi Olgun: Yeşil
Cilt Kalınlığı: İnce
 
Santa Barbara, kökenli. Horace Pierce tarafından. 1939'da kayıt altına alındı. Tesadufen bulunmuştur. Hasat Eylül ayında başlar.
 
Dickinson Avokado Nedir, Dickinson Avokadonın Özellikleri Nelerdir?
 
Gurubu: Guatemala Melezi
Kabuk soyulması: Soyulamaz
Tohum boyutu: küçük
Cilt dokusu: Pütürlü
Çiçeği Türü: A
Meyve şekli: Armudi
Ten Rengi Olgunlaşmamış: Siyah
Ten Rengi Olgun: Siyah
Cilt Kalınlığı: Kalın
 
Cilt Orta kalınlıkta. Meyve dokusu, ince, tohum benzeri kabartmalar ile pürüzlüdür. Küçük, Pütürlü meyveleri vardır, bazen hasat edilmeye müsait olup olmadığı anlaşılamaz.
 
General bureau Avokado Nedir, General bureau Avokadonın Özellikleri Nelerdir?
 
Gurubu: Batı Hint
Kabuk soyulması: Kolay Soyulur
Tohum boyutu: büyük
Cilt dokusu: çoğunlukla pürüzsüz
Çiçeği Türü: A
Meyve şekli: Uzun boyunlu Armudi
Ten Rengi Olgunlaşmamış: Açık yeşil
Ten Rengi Olgun: Açık yeşil
Cilt Kalınlığı: Orta
 
Menşei, Fas Meyvenin tatlı bir tadı vardır ve su oranı diğer çeşitlere göre yüksektir.
 
Green gold Avokado Nedir, Green gold Avokadonın Özellikleri Nelerdir?
 
Gurubu: Guatemalalı (Sharwill çapraz)
Kabuk soyulması: Kolay soyulur
Tohum boyutu: Küçük
Cilt dokusu: Orta
Çiçeği Türü: A
Meyve şekli: Elipsi
Ten Rengi Olgunlaşmamış: Yeşil
Ten Rengi Olgun: Yeşil
Cilt Kalınlığı: Orta kalın
 
Hawaii Haleakala Araştırma istasyonunda, A.A. Hamilton, (Hawaii Üniversitesi kökenli). 1982 yılında tanıtıldı. Sharwill x open pollinated fide. 1970 yılında seçildi. Şubat ayından Mayıs ayına kadar Hasat edilir. Meyvenin zengin, cevizli bir tadı vardır. Ağaçları Dikine büyür çok verimli bir çeşitti Meyve kalitesi yüksektir.
 
En iyi avokado hangisi?
 
Ülkemizde avokado yetiştiriciliğinde en çok 7 çeşit tercih ediliyor. Bunlardan biri, aynı zamanda aralarında en lezzetli olanı Hass çeşidi. Hass tipi avokado aynı zamanda avokadonun başkenti olarak anılan Kaliforniya'da da en çok tercih edilen tür.
 
Kaç çeşit avokado fidanı vardır?
 
Dünyada yaklaşık 500 avokado çeşidi var!
 
Soğuğa dayanıklı avokado hangisi?
 
'Zutano' çeşidi, soğuğa dayanıklı olmakla birlikte, sıcaklık -3,3 0C 'de zarar görebilmektedir.
 
Avokado kaç yaşında kaç meyve verir?
 
3 Yılda Meyve Veriyor, Tek Masrafı Su
 
3'üncü yılda bir miktar meyve veren ağaç, 7-8 yaşına geldiğinde maksimum verim seviyesine çıkıyor. 8 yıl sonra bir ağaçtan ortalama 500 meyve alınıyor. 600-700 meyve veren ağaçlar da olabiliyor. Avokadolar türüne göre tanesi 7 ile 10 lira arasında alıcı buluyor.
 
Avakado Fidanı kaç dereceye kadar dayanır?
 
Buna rağmen kuraklığa karşı son derece hassastır ve soğuğa karşı dayanıklılığı düşüktür ( Minimum 1,5 °C). En uygun gelişim sıcaklıkları 25-28 °C dir. Nem %60 'ın üzerinde olmalıdır.
 
Avakado hangi iklimde yetişir?
 
Avokadonun anavatanı Meksika'dır.
 
Ancak yetiştirme alanı sınırlıdır. Narenciyenin yetiştiği bölgeler avokado için de elverişli olmakla birlikte soğuğa narenciyeden daha hassastır. Avokado dona çok dayanıksız bir ağaç olduğundan tropikal ve subtropikal alanlarda yetişebilir.
 
Avokado kaç derecede muhafaza edilir?
 
Ham avokadolar oda sıcaklığında (18-24 santigrat arasında) tutulmalıdır. Buzdolabı olgunlaşma sürecini çok fazla yavaşlattığı için tercih edilmemelidir.
 
Bebekler için avokado nasıl yapılır?
 
Avokadoyu pişirmeye gerek yok. Avokadonun faydaları nelerdir dediğimizde Bebekler için soyup ezmeniz yeterli olacaktır. Sizler için de bu mucize besini soyup dilimledikten sonra salatalara eklemenizi öneririz.
 
Avokado kaç aylık bebeğe yedirilir?
 
Bebeklerin ilk yıllarında büyümesi, gelişmesi için karbonhidrat ve yağa ihtiyaç duyar işte bu yüzden avokado içeriğinin zenginliği sayesinde bebekler için tercih edilebilen bir meyvedir. Avokadoyu bebeğin beslenmesine 6.aydan itibaren dahil edebiliriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler